reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Dzięki Anula za odpowiedź:-Dpo tym cyklu pójdę zbadać hormony i zobaczymy.dzięki
Nie ma za co i choć wiem ze nie jest łatwo to najlepszym lekarstwem jest się czyms zająć i wyluzowac bo wpływ psychiki ma duże znaczenie dla organizmu ... a jak człowiek wsłuchując się w swój organizm to jeszcze gorzej ... trzymam kciuki

Ja jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam,a potem jeszcze chwilę ..
I każdą następną też zaczekam..
[emoji188][emoji179][emoji188][emoji223][emoji516][emoji254]...

reklama
A ja wyczytalam,ze jak po owu bola cycki to znaczy ze progesteron przyrasta.....ale czy to prawda...

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Prolaktyna jest hormonem odpowiedzialnym za produkcję np.mleka i raczej jak cyc boli odrazu po owu to stawialabym na wysoki jej poziom a z kolei wysoki poziom prolaktyny obniża poziom progesteronu.

Prolaktyna tez swiruje np. od dużej dawki stresu.

No ale można ją łatwo zbić i ustabilizować castagnusem a ten też zmniejsza napięcie przed @ i reguluje cykle.

Mam bardzo głupie pytanie. Strasznie mi się brzuch spina i nie jest to jakoś strasznie bolesne. Zazwyczaj wygląda to tak, że się spina trzyma kilkadziesiąt sekund po czym odpuszcza. Dzieje się tak od ponad godziny ale w nieregularnych odstępach czasu. Czy to mogą być już bóle porodowe?

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji4]
Czekamy na Ciebie syneczku[emoji173]

Może faktycznie powinnam chociaż ja boję się ze już wtedy całkiem będę swirowac na tym punkcie.najgorsze że mój mąż już powoli ma mnie dość :no2:mi zależy bardzo i jak zawsze moje libido wynosiło prawie 0 tak teraz jestem chętna i on myśli pewnie że chodzi mi tylko o dziecko:dry:zła jestem:wściekła/y:zobaczymy ten cykl i pewnie wybiorę się do lekarza bo coś dziwnie jest u mnie ostatnio.też po owulacji piersi mnie bolą bardzo od 2 cyklu.może faktycznie coś z prolaktyna albo cos:hmm:.

Miałam tak samo jak ty. Chciałam i musiałam być w ciazy już, teraz. Ciagle chciałam sie bzykać choćby na sile. Dobrze, ze trwało to krótko, bo mogłabym zapomnieć o kolejnym dziecku. Moj chłop jak sie zaprze to koniec świata. Teraz o staraniach w ogóle nie rozmawiamy, bo nie ma o czym. Bzykamy sie z przyjemnością. Czyli robimy wszystko co w naszej mocy, wiec nie ma co o tym gadać [emoji23]

Mam bardzo głupie pytanie. Strasznie mi się brzuch spina i nie jest to jakoś strasznie bolesne. Zazwyczaj wygląda to tak, że się spina trzyma kilkadziesiąt sekund po czym odpuszcza. Dzieje się tak od ponad godziny ale w nieregularnych odstępach czasu. Czy to mogą być już bóle porodowe?

Mogą to być skurcze. Koleżanka miała skurcze na ktg podobno silne a ich nie czuła [emoji16]

Jak się brzcho spina to raczej zaczyna się coś dziać w sensie skurcze jakieś lekkie ale jak nie regularne to spokojnie a nóż się rozkręci [emoji4]

Castangus mam do oddania 38szt jak cos hehe [emoji4]

Prolaktyne do starania mieć najlepiej koło 10 , tak mi gin mówił ja mialam 28 , po bromku mialam 0.90 [emoji33] ale badam co drugi miesiąc i mam powyżej 8 , u endo tez badałam to była juz po odstawieniu lekow ok [emoji4]

Karola mogą byc , mogą ! [emoji38]

No ja tez na ktg mialam skurcze po 40% a ich nie czulam wcale , tylko brzuch jak na @ bolal troszke...

wff2krhmvaem9yip.png

reklama
[emoji16][emoji16][emoji16] jest dla mnie nadzieja

Jest ! hehe no to co -czekamy [emoji41]

Do góry