reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

A u mnie wiosna [emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274]

Ja jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam,a potem jeszcze chwilę ..
I każdą następną też zaczekam..
[emoji188][emoji179][emoji188][emoji223][emoji516][emoji254]...

reklama
Hej[emoji6]

Wizyta dobrze.. Niby wszystko gotowe do rodzenia ale skurczy brak. Wczoraj wieczorem się jakieś pojawiły ale znikły. Rano zapodalam olejek rycynowy. Przeczyscilo mnie no i brzuch się spina ale tak bez szału. Mam skierowanie do szpitala. Dziś nie dałam rady jechać bo sama autem już nie chciałam. Więc chyba jutro pojadę tzn mąż mnie zawiezie. Z drugiej strony jak nic nie zrobią w piątek to weekend do doopy bo nic ze mną robić nie będą. Będę wieczór do gin dzwonić czy w poniedziałek dopiero nie jechać. Chyba że się samo rozkręci w co już całkiem wątpię. Ręce mi już opadają.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji4]
Czekamy na Ciebie syneczku[emoji173]

No słonecznie ale mi i tak zimno [emoji12]
Mi tez cos cykl szybko leci, ale to i lepiej [emoji4]

Hej Dziewczyny
Mi też ten cykl jakoś szybciej leci :p pewnie dlatego że spędzony z mężem :D
Dziś 16 dc :D oby za 2 tyg ładnie przyszła @ :p wtedy może nie będę się denerwować że coś było nie tak. A dupka nie biore :p Dziś pobolewa mnie lędźwie ale delikatnie

Na luzie co będzie to będzie, a w 6dc mam do niej iść i będziemy patrzeć co się dzieje

Karola ruszy ruszy w końcu musi :)

Hej dziewczyny.chwilę już nie pisałam bo ciągle coś.powiedzcie mi prosze jestem w 11 dc wczoraj miałam klucie jajnika dość mocne ale sluz mialam brazowy lepki(nigdy wcześniej tak nie mialam) czy to znaczy ze za kilka dni będzie owulacja?kiedy sluz zmienia się na plodny?I czy kochając się 3 dni przed owulacja ale mając sluz lepki można zajść w ciążę?czy musi być ten sluz plodny?mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi bo tak napisalam...:oo2:

Hej dziewczyny.chwilę już nie pisałam bo ciągle coś.powiedzcie mi prosze jestem w 11 dc wczoraj miałam klucie jajnika dość mocne ale sluz mialam brazowy lepki(nigdy wcześniej tak nie mialam) czy to znaczy ze za kilka dni będzie owulacja?kiedy sluz zmienia się na plodny?I czy kochając się 3 dni przed owulacja ale mając sluz lepki można zajść w ciążę?czy musi być ten sluz plodny?mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi bo tak napisalam...:oo2:
Teoretycznie ciąża jest możliwa ... a ten zabarwiony śluz na brązowo może być oznaką owulacji-niektóre mają plamienia tzn .okolo owulacyjne ... z drugiej strony zbadalabym prolaktyne o progesteron bo one mogą zaburzac cykl i być tez przyczyną plamien ... a jeżeli chodzi o śluz płodny to nie zawsze go widać na zewnątrz ... może być w środku i nie zauważysz -każdy organizm inaczej przechodzi faze płodności .... no i co gorsza nigdy nie mAmy 100% pewności ze owu jest czy była .... a moze pomysl o monitoringu w następnym cyklu ?

Może faktycznie powinnam chociaż ja boję się ze już wtedy całkiem będę swirowac na tym punkcie.najgorsze że mój mąż już powoli ma mnie dość :no2:mi zależy bardzo i jak zawsze moje libido wynosiło prawie 0 tak teraz jestem chętna i on myśli pewnie że chodzi mi tylko o dziecko:dry:zła jestem:wściekła/y:zobaczymy ten cykl i pewnie wybiorę się do lekarza bo coś dziwnie jest u mnie ostatnio.też po owulacji piersi mnie bolą bardzo od 2 cyklu.może faktycznie coś z prolaktyna albo cos:hmm:.

Może faktycznie powinnam chociaż ja boję się ze już wtedy całkiem będę swirowac na tym punkcie.najgorsze że mój mąż już powoli ma mnie dość :no2:mi zależy bardzo i jak zawsze moje libido wynosiło prawie 0 tak teraz jestem chętna i on myśli pewnie że chodzi mi tylko o dziecko:dry:zła jestem:wściekła/y:zobaczymy ten cykl i pewnie wybiorę się do lekarza bo coś dziwnie jest u mnie ostatnio.też po owulacji piersi mnie bolą bardzo od 2 cyklu.może faktycznie coś z prolaktyna albo cos:hmm:.
no ja bym prolaktyne i progesteron zbadała bo jak cyc boli a ciąży nie na to może być wina za wysokiej ptolaktyny a ja z kolei można szybko zbić no i nie wiadomo jak się ma do tego druga faza cyklu ...na jakim poziomie utrzymuje się progesteron i czy nie za szybko spada albo co ... wtedy jest opcja brania dupka po owu ....

reklama
Do góry