reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Hej dziewczyny,

u mnie od rana pada. Pogoda idealna do nic nie robienia :)

kruczyca: ciekawy pomysł z tym koszem :) Miłe zaskoczenie musieliście mieć :)

tynka: jak tam?

anula: jest wynik? :) Jak młody? Odżył w domku?

xbum: 6 dni od zapłodnienia to nie jest to samo co 6 dni od zagnieżdżenia. Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez ok. 24h, a nawet niektórzy piszą, że tylko przez 12h. Jak masz owulkę, to komórka jest uwalniana i sobie czeka na zapłodnienie przemieszczając się w kierunku macicy. Jak dojdzie do zapłodnienia to dzieląca się komórka dalej porusza się w kierunku macicy i jak dotrze zaczyna się proces impantacji. Musi być to stadium blastocysty, żeby doszło do zagnieżdżania, a blastocysta powstaje średnio po 6-8 dniach od zapłodnienia. Proces implantacji trwa kilka dni około 4-5. To oczywiście teoria :)

A u mnie chyba idzie @ :D Może obejdzie się bez wywoływania dupkiem. Dzisiaj mnie tak okresowo boli brzuch. Niech przychodzi spóźnialska małpa :D

tynka: a coś łykasz na tsh? Na TSH wpływa np. stres, więc wiesz :( Samo to, że betą się stresowałaś mogło mieć duże znaczenie :/

Kruczyca tak czekamy ohhh jak tego nie lubię ! [emoji1]

Lux ale dobrze , ze chociaż jesz wiecej [emoji6]

Jugo to czyli juz test powinien mi wyjść tak ?
Niech przychodzi bo nowy cykl trzeba zacząć w końcu dziś 35dc !

Tynka przykro, wiem co czujesz ...
Ana tsh się nie znam to nie pomoge [emoji53]

Spoko:-) beta to się nie przejmuję ale tym TSH to tak! Kurde no za wysokie jest zdecydowanie. I ja to czułam bo ręce mi się trzęsą od jakiegoś czasu, ciągle senna jestem i włosy mi wypadają. No i tyje na potęgę...10 kg od wesela przytyłam :-/

xbum: oni podają pewnie najkrótszy czas, który ktoś znalazł gdzieś w badaniach, że komuś wyszedł test. Wystarczy, że ma się trochę dłuższe czy krótsze, mniej czy bardziej pokręcone jajowody i czas się skraca bądź wydłuża. Samo HCG wydzielane jest po implantacji, więc jak mniej więcej wiesz kiedy do niej mogło dojść to po ok. 24-48h zaczyna produkcja hormonu ciążowego. Oczywiście to tez tylko teoria :)

Anula piękna beta !
Gratulacje kochanie teraz tylko czekać na podgląd kropka! [emoji7][emoji8]

Jugo jaka ty madra , ile bym dala zeby mieć tyle wiedzy i nie siedzieć i obmyślac na wszystkie sposoby ...

reklama
Do góry