reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Jugo ha jeszcze go nie ma , ale pierwsza jestem ... no ciekiawe , ciekawe niech ale szybko przychodzi bo mój P 14:15 do pracy wychodzi ..
A może owullka była później?

reklama
xbum: no to niech się doktorek streszcza! Dobrze, że pierwsza jesteś. Owulacja mogła być u mnie maksymalnie w 19 dc, bo wtedy byłam na usg i pęcherzyków już nie było. U mnie ostry ból pojawia się zwykle na dzień przed, a tak wcześniej to tylko pobolewa od czasu do czasu.

Hej ciezko sie was nadrabia ja jestem zabiegana strasznie do tego cos mnie bierze zatoki mi siadaja znowu masakra na dodatek posrzeczalam sie z mezem z tego oslabienia stalam sie strasznie nerwowa
Nie gniewajcie sie ale nie pamietam co ktorej mialam odpisac co tam u was slychac?

Ledwo zdążyłam z P minęliśmy się w drzwiach ...

Niestety skierowanie dostałam :(
Wyniki stwierdził , że są dobre te FSH jest troszkę obniżone , ale tragedii nie ma ..
Więc tak na prawdę nie wie co mi jest bo wszystko z badań wychodzi , że jest w porządku .
Sam stwierdził , że pójście do innego ginekologa mi nic nie da bo po pierwsze znów badania na własny , koszt a badania wychodzą ok , po drugie tak na prawdę nie wiadomo do czego się tu doczepić czemu mam te cykle takie jak przy braniu leków nic nie pomaga ...
Może i ma racje ...
Najgorsze w tym wszystkim jest to , że wizyta dopiero u endo 23 sierpień :( Bo tam mi wszystko zrobią za free , jakieś rezonanse , podobno wszystkie badania się powinno robić w trzech fazach cyklu , no powiedział , że jest tego mnóstwo a oni maja to wszystko refundowane a ja jakbym tak sobie chciała to zrobić to wychodzi jakieś 800 zł co miesiąc ...
Normalnie mam dość , wyć mi się chce jak nie wiem co :(
Powiedział , że jak coś zawsze mogę przyjść do niego pogadać czy do poradni czy do szpitala .. Prolaktyne ostatni raz mam sobie zrobić w piatek obejrzeć co i jak a jak mi się już bromek skończy to odstawić , tak samo juź mam luteiny nie brać ponieważ progesteron mam ok a i tak nie działa ...

Ja to zostanę jeszcze na wątku Będę mamą 2018 :(

Hey Wam :) nadrobiłam, ale nie miałam kiedy odpisać.
Jula ja miałam taki zeszły tydz ze o masakro, łeb mi pękał i to tak jak nigdy w zyciu, taka migrena okrutna.
Bum nic sie nie załamuj, z jednej strony spoko, ze zrobią to na NFZ bo koszty naprawde mega. A z drugiej wiem ze czas i ze tak naprawde niewiadomo o co chodzi :/ tak jak u mnie. Mi kazali odstawić leki na prl i potem jak zbadałam to prawie 60, po dostinexie miesiac to było az 90. Dlatego musze miec ten rezonans.
Głowa do góry, w koncu ktos musi ustalić w czym rzecz. Moze jednak pokusić sie o konsultacje z innym lekarzem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

xbum: może po prostu on się nie chce podejmować stymulacji cyklu? Może się po prostu na tym nie zna. Może w tym czasie co czekasz na endo to przejdź się do innych ginekologów, których masz w przychodni? Bo ty nie miałaś takiego monitoringu, żeby zobaczyć co się dzieje z pecherzykiem? Nie zlecał ci badań na początku cyklu?

azylek: hejo :) Miło, że się odezwałaś :)

Hejka ... gdzie ta wiosna , bo tu wszystkie będziemy ciagle chore
Lub- zdrówka , ładnie pędziłaś moj stary dziad to by nawet tyle nie wyciągnął , zreszta ja to sie boje tak szybko ...wiec Anula88- podziwiam ze się nie bałaś .. :-)

Bum - bedzie dobrze nie załamuj się , do sierpnia to Ty jeszcze będziesz w ciąży , możesz się przejść do innego giną , ja ostatnio byłam o dwóch rożnych i wiem ze do jednej juz nie wrócę , nie dziwie Ci się ze Ci sie wyć chce!!! ale jesteśmy z tobą i niewiadomo ile z nas bedzie w wątku 2018

reklama
azylek a teraz jaką masz prolaktyne ?
a ten rezonas ty robisz na własną kieszen jaki to mniej wiecej koszt ? ...

Jugo nie miałam monitornigu , dzisiaj mi zrobił te usg to ten pecherzyk dalej jest i ma cos 18mm ...
co do badan to mamy sobie juz je odpuscic , bo tak na prawde w ostatnim miesiacu mialam tez robione i bylo wszysko ok , powiedzial , ze nie ma takiej potrzeby ..
stymulacja cyklu a co to i po co ? Wydaje mi sie , ze pierwsze co trzeba to wyregulowac ten moj cholerny cykl bo to jest tak na prawde najpotrzebniejsze , zeby przychodzil o czasie i w odpowiednim czasie .

Dziewczyny na dzien dzisiejszy na prawde mam dosc lekarzy , do tego mam duze zaufanie naprawde bo gdyby nie on kto wie czy mala bylaby teraz ze mną i mam nadzieje ze wie co robi .
Czekam na @ , nastepny cykl zaczynam bez lutki , bez lekarza tylko z testami i z soba ooo i z P zapomnialabym o najwazniejszym :D
no i obejrzymy jak sie to potoczy jak nie dam rady wyczekac do sierpnia to za miesiac lub dawa poszukam innego gina no trudno jest mi bardzo przykro , ale co ja moge za to ...
Jeszcze jakbym ja pracowala to bym sobie wszystko prywatnie zrobila , ale niestety jest jak jest ...

Jeszcze cos mialam pisac ale z tego wszystkiego zapomnialam ..

Do góry