reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

One się kurcze zawieszają na apce ale ładnie wygląda [emoji4]
Tak co pare dni sie robi i zawiesza [emoji13]
A jak sie czujesz po dupku ?

Chyba bez zmian. Sobota niedziela nie mialam żadnych objawów wczoraj coś tam i dziś trochę mulilo no i spiaca ale to dlatego że poprostu mało spalam, coś tam w podbrzuszu czuje albo chce czuć. Myslalam ze mnie zasypie objawami że nie będzie żadnych wątpliwości a tu nic ;)

7u223e3k88z714o0.png

reklama
nati: u ciebie prawy na wakacjach a u mnie zwykle lewy odpoczywa :| Ale pogoda ładna może i twój prawy wrócił z wakacji :D

karola: no to jeszcze 2 tygodnie :) A dużo masz zaliczeń i egzaminów? Dobry plan masz, że po nauce drzemka :D Lepiej sie układa w głowie :D

xbum: ja dzisiaj też katarek miałam :/ Pyli tyle, że szok chyba, bo ja ogólnie nie mam alergii, łapie mnie jak już stężęnie wysokie. Wiesz z CLO to jest tak, że albo zaskoczysz albo nie, bo nie ma wszystkich działa. Na mnie nie działał na początku :/ Organizm musiał się przyzwyczaić, bo mi się torbiele w 8dc robiły...dopiero po jakimś czasie zaczęło normalnie rosnąć :/ Tak więc trzeba się w cierpliwość uzbroić. No ale może też tak być, że od razu ładnie odpowiesz i zaskoczysz. Sporo kobiet zachodzi w pierwszych 3 cyklach z CLO. Tak więc optymizm :)

lusia: a jak twoje jaja? :)

kruczyca: szybko czas leci jak robota wre :) A suwaczek miodzio :)

Ja na deser biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami zrobiłam. Chłodzi się ciacho w lodówce :) Któraś chętna? :D
Jugo ja poproszę duuzy kawałek ;)

7u223e3k88z714o0.png

Jugo jestem za tą drugą opcja , ale znając moje szczęście będę na opcji nr 1 ...
A deser ja poproszę jak smaka narobilas to innej opcji nie ma musisz się podzielić [emoji39]

Kryczyca poczekaj , poczekaj tak jak pisalam mi się zaczęły jakoś w 12 tc , więc potem trzymia do końca hahaa [emoji16]

Jugo jestem za tą drugą opcja , ale znając moje szczęście będę na opcji nr 1 ...
A deser ja poproszę jak smaka narobilas to innej opcji nie ma musisz się podzielić [emoji39]

Kryczyca poczekaj , poczekaj tak jak pisalam mi się zaczęły jakoś w 12 tc , więc potem trzymia do końca hahaa [emoji16]

Niech trzymają oby wszystko się dobrze skończyło

7u223e3k88z714o0.png

No to się dzielę z wami dziewczyny :)
Ostatnio zajadaliśmy się takim ciastem w gościach i tak nam zasmakowało i rozbudziło apetyt na nie to postanowiłam, że zrobię całą blachę :D:D:D

xbum: wszystko się okaże. Nie ma co przepowiadać, bo nie wiadomo jak się zareaguje na lek :)

kruczyca: są dziewczyny co zupełnie bezobjawowo przechodzą ciążę i wszystko jest dobrze. Niby objawy uspokajają, ale niestety nie są wyznacznikiem tego, że jest dobrze, a ich brak nie mówi że jest źle. Tak więc ciesz się, że nie męczy cię zgaga, wymioty i czujesz się w miarę normalnie :) Niedługo na usg zobaczysz fasolkę to może się trochę uspokoisz.

Jugo jestem spokojna. Tzn tak mi oklaplo wszystko po tamtej wizycie i nie nastawiam się na cokolwiek. Będzie co na być wiem że ja zrobiłam co mogłam by było dobrze. Reszta już chyba nie, ale na ode mnie. Aaa przypomnialas mi. Miałam zgage w sobotę i niedzielę jak nie mialam objawów :D

7u223e3k88z714o0.png

Kruczyca ale zgaga to też objaw , jak nawet ból głowy [emoji6]

Jugo byś się przepisem podzielila [emoji16]
No obejrzymy do następnego cyklu jeszcze a jeszcze zostalo [emoji6]

xbum: to ciasto to zlepek różnych przepisów. Znalazłam jakiś na biszkopt, krem to na oko robiłam a galaretka na wierzch to wiadomo (zrobiłam z 2 torebek na ok. 700 ml wody). Biszkopt robiłam tak: 2 jajka (oddzielnie żółtka i białka), 50g mąki pszennej, 20g mąki ziemniaczanej, 70g cukru drobnego (dałam trochę mniej). Białka ubiłam, potem dodawałam porcjami cukier, następnie żółtka i przesiane mąki. No i do piekarnika na 20 minut w temperaturze ok. 160 -170 stopni. To proporcje na połowę dużej blachy. Krem zrobiłam z ubitej śmietany z cukrem pudrem i do zagęszczenia dodałam mascarpone, bo nie chciałam żelatyny dawać, a miałam akurat w lodówce. No i na wystygnięty biszkopt rozłożyłam krem, ułożyłam truskawki i zalałam tężejącą galaretką. Pyszne i takie typowo letnie.

reklama
Do góry