reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Lux no w tamtym cyklu miałam tego śluzu jak białko nawet sporoo a w tym nic , jedynie dzis mnie cos troszke jajnik pobolewa ...

Jugo już zamówiłam różowe i zielone będę w następnym cyklu robić o godzinie 18 dwa i rozowy i zielone wiec obejrzymy ;)
A jutro prolaktyna mam nadzieję , że jest ładna i uda się coś w następnym cyklu :)
Jugo o endo masz piękne !
Czekamy , czekamy i kciukasow nie puszczamy [emoji8]

Kryczyca zwykły ci da na tsh i i takie jak morrologia mocz , ale te hormonalne to tylko gin ;)
a przed ciaza jak to wygladalo?

reklama
Olciaaa nie smutaj , na pewno przyjdziee oba już jedzie do ciebiee [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Lux a przed ciąża to nie wiem nigdy nie obserwowalam mojego organizmu ..
Dopiero teraz od stycznia zaczęłam ...

xbum: wow to będziesz miała testów a testów :D Ja będę polować na promocję w rossmanie. Może faktycznie owu nie było :|

kruczyca: ciągnij, ciągnij :D Nie powinno być problemu.

Jugo no i takie wieści mi się podobają ! :)

U mnie też ok,gin przyjąl jako pierwsza nawet :) jest plan ... i owu będzie 2 pęcherzyki po 12mm .... dziś 12dc ..... kazał działać,jak się uda mam dzwonić będzie recepta na zestaw jak nie to na genetyczne skiero i zobaczymy co będzie ...mówi ze szkoda teraz cyklu bo jest czysto etc może szybko zaskoczy bo pęcherzyki ładne .... tak w skrócie

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Lekarz rodzinny/internista może wystawiać skierowanie na pełny panel tarczycowy tj. ft3, ft4 i TSH.
Źródło z rozporządzenia ministra zdrowia : Link do: Internetowy System Aktów Prawnych

Część IV. Świadczenia medycznej diagnostyki laboratoryjnej lub diagnostyki obrazowej i nieobrazowej związane z realizacją świadczeń lekarza podstawowej opieki zdrowotnej.

1. Badania hematologiczne: 1) morfologia krwi obwodowej z płytkami krwi; 2) morfologia krwi obwodowej z wzorem odsetkowym i płytkami krwi; 3) retikulocyty; 4) odczyn opadania krwinek czerwonych (OB).

2. Badania biochemiczne i immunochemiczne: 1) sód; 2) potas; 3) wapń zjonizowany; 4) żelazo; 5) żelazo – całkowita zdolność wiązania (TIBC); 6) stężenie transferyny; 7) stężenie hemoglobiny glikowanej (HbA1c); 8) mocznik; 9) kreatynina; 10) glukoza; 11) test obciążenia glukozą; 12) białko całkowite; 13) proteinogram; 14) albumina; 15) białko C-reaktywne (CRP); 16) kwas moczowy; 17) cholesterol całkowity; 18) cholesterol-HDL; 19) cholesterol-LDL; 20) triglicerydy (TG); 21) bilirubina całkowita; 22) bilirubina bezpośrednia; 23) fosfataza alkaliczna (ALP); 24) aminotransferaza asparaginianowa (AST); 25) aminotransferaza alaninowa (ALT); 26) gammaglutamylotranspeptydaza (GGTP); 27) amylaza; 28) kinaza kreatynowa (CK); 29) fosfataza kwaśna całkowita (ACP); 30) czynnik reumatoidalny (RF); 31) miano antystreptolizyn O (ASO); 32) hormon tyreotropowy (TSH); 33) antygen HBs-AgHBs; 34) VDRL; 35) FT3, FT4; 36) PSA – Antygen swoisty dla stercza (całkowity, wolny).

3. Badania moczu: 1) ogólne badanie moczu z oceną właściwości fizycznych, chemicznych oraz oceną mikroskopową osadu; 2) ilościowe oznaczanie białka; 3) ilościowe oznaczanie glukozy; 4) ilościowe oznaczanie wapnia; 5) ilościowe oznaczanie amylazy.

4. Badania kału: 1) badanie ogólne; 2) pasożyty; 3) krew utajona – metodą immunochemiczną.

5. Badania układu krzepnięcia: 1) wskaźnik protrombinowy (INR); 2) czas kaolinowo-kefalinowy (APTT); 3) fibrynogen.

6. Badania mikrobiologiczne: 1) posiew moczu z antybiogramem; 2) posiew wymazu z gardła z antybiogramem; 3) posiew kału w kierunku pałeczek Salmonella i Shigella... "

Do góry