reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

olcia: ja robiłam zwykle raz dziennie test o tej samej porze ok. 17-18. Czasem jak miałam wątpliwość to jeszcze koło 20 powtarzałam.

lux: z jednej strony to dobrze, że ruch w sklepie, a z drugiej ciężko jak sie jest samej.

moniusia: to też jest tak, że jak człowienka spotyka wielkie szczeście to chce się nim dzielić z całym światem i staje się to centrum życia. Tak zwykle jest jak pojawia się dziecko. Może jak im emocje opadną to zaczną patrzeć trzeźwiej na waszą sytuację i może wtedy zaczną rozumieć to wszystko, a przynajmniej może będą chcieli wiedzieć o co chodzi. U mnie w rodzinie też się ostatnio dziecko urodziło i temat jest jeden. Na szczeście mieszkam daleko i widze ich 2 razy w roku :) Rób tak, żeby tobie było lżej i tego się trzymaj. Fajnie, że praca we w waszym przyszłym domku :)

anula: jak tam w kolejce? Dużo pacjentek? No jak make up jest to i wizyta będzie :D

julia: może uda się wam wcisnąć na jakąś wizytę bliższą niż za kolejne kilka miesiecy.

kruczyca: suknia ukryta :D hiehiehie :D Plamienie to nie @ :p Jak nie teraz to w noc poślubną :p Będzie jeszcze fajniej :D

xbum: te testy to jakaś komedia :| Na nastepny dzień nic prawie nie widac :/ Ta kreska z wczoraj była mocniejsza. Zamów różowe albo rossman :) Tylko z rossmanem to oszczędnie, bo 1 test wychodzi po ok. 3 - 4 zł :) Ale z rossmana to ja miesiac po mam widoczne kreski o tym samym zabarwieniu.

Ja już po wizycie. Pęcherzyki pękły, więc mam nadzieję, że bliźniaki są w trakcie tworzenia. Endometrium jak to ginekolog ładnie i pozytywnie określił wczesno ciążowe, bo w 19 dc mam 1,3 cm. Czyli teraz czekamy! :) Mam zrobić betę w terminie @ czyli dopiero za ponad tydzień.

reklama
Jugo plamienie zawsze się pojawia u mnie dwa dni przed tzn od lipca się pojawia bo wcześniej nigdy tak nie mialam. I musze progesteron zbadac

Napisane na GT-I9195 w Forum BabyBoom

moniusia: to też jest tak, że jak człowienka spotyka wielkie szczeście to chce się nim dzielić z całym światem i staje się to centrum życia. Tak zwykle jest jak pojawia się dziecko. Może jak im emocje opadną to zaczną patrzeć trzeźwiej na waszą sytuację i może wtedy zaczną rozumieć to wszystko, a przynajmniej może będą chcieli wiedzieć o co chodzi. U mnie w rodzinie też się ostatnio dziecko urodziło i temat jest jeden. Na szczeście mieszkam daleko i widze ich 2 razy w roku :) Rób tak, żeby tobie było lżej i tego się trzymaj. Fajnie, że praca we w waszym przyszłym domku :)

Może tak. On i ona są tacy hmmm.. jakby to opisać "słodcy" :p po prostu cały świat jest super, ludzie są wspaniali. Nasza sytuacja nie mieści się im się w głowie chyba. Z resztą tak jak piszesz, teraz jest ich czas i na nic nie patrzą. Rozumiem i nawet bym z nimi nie rozmawiała na takie tematy. Nie wiem cały czas myślę o tych chrzcinach czy iść. Chociaż na imprezę, bo do kościoła zbytnio mi się nie chce... a później czekanie w domu na imprezę 2-3 godziny.. no nie wiem...

Ja już po wizycie. Pęcherzyki pękły, więc mam nadzieję, że bliźniaki są w trakcie tworzenia. Endometrium jak to ginekolog ładnie i pozytywnie określił wczesno ciążowe, bo w 19 dc mam 1,3 cm. Czyli teraz czekamy! :) Mam zrobić betę w terminie @ czyli dopiero za ponad tydzień.

Jesu :D no to czadowo, endo naprawdę ładne, kurcze jakoś mam dziwnie pozytywne uczucia co do Ciebie. Byłoby pięknie. Cieszyłabym się jak ze swojego szczęścia. Naprawdę :)

kruczyca: to faktycznie warto prg oznaczyć.

moniusia: wyszłam z gabinetu cała w skowronkach, cała uchachana. Teraz tylko pokonać brutalną rzeczywistość i będzie git. Ja się staram złapać dystans, bo wiadomo jak bywa...na razie wszystko ok a co wyjdzie z tego zobaczymy. A co do chrzcin to jest to na pewno ciężka decyzja. Gorzej chyba byłoby gdybyś była chrzestną, wtedy większa presja. Zawsze możesz się poratować jakimiś lekami, żeby lepiej znieść uroczystość...no ale to też ciężka decyzja. Możesz też sobie strzelić kilka głębszych przed wyjściem :D Też będzie dobrze :D

No zastanawiam się na co jeszcze warto die kluczy procz prg i Prolaktyne narazie. Do rodzinnego mam iść na takie ogolne badania wiec może na jeden cykl starczy czy robić i tsh itp, jak sadzicie ?

Napisane na GT-I9195 w Forum BabyBoom

kruczyca: rodzinny u mnie oprócz standardowej morfologii, moczu, wątroby itp. wystawiał na tarczycę bez problemów, ale pozostałe typu progesteron i prolaktyna to już musiał ginekolog.

reklama
Do góry