Tak. Stosuje duphaston od poprzedniego cyklu.6 cykl póki co i od tego mam zacząć brać duphaston z tego co wiem na wydłużenie drugiej fazy, czy Ty go stosowałas?
Podobne tematy
- użytkowniczka Co
- Staramy się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak. Stosuje duphaston od poprzedniego cyklu.6 cykl póki co i od tego mam zacząć brać duphaston z tego co wiem na wydłużenie drugiej fazy, czy Ty go stosowałas?
Nie zakladaj czarnego scenariuszaMam nadzieję, że jeśli była owulacja i problem leży w zbyt krótkiej drugiej fazie oraz niskim poziomie progesteronu to z duphastonem się uda, chyba ,że to nie tylko w tym tkwi problem
Mam nadzieję, miło spotkać bardziej doświadczona osobę, której można się podpytać hehe, rozumiem,że owulacja to sprawa indywidualna ale w naszym przypadku czyli tak krótkich cykli owulacja może zaczynać się tuż po miesiączce? Przepraszam, że tyle pytać zadaje ale jesteśmy w podobnej sytuacji a ja nigdy się w to dokładnie nie zagłębialamNie zakladaj czarnego scenariusza
Bedzie dobrze [emoji106][emoji110][emoji110]
U mnie była dłuższa pierwsza faza cyklu i owu dalej niż w 16 dc, duphaston zaczęłam brać 3 dni po owulacji przez 2 tyg (tak zalecił lekarz) ale ja mam długie cykle... wczoraj przestałam brać i dziś @
Ja mam owulacje w 12-14 dc bo u mnie faza lutealna trwa 12 dniMam nadzieję, miło spotkać bardziej doświadczona osobę, której można się podpytać hehe, rozumiem,że owulacja to sprawa indywidualna ale w naszym przypadku czyli tak krótkich cykli owulacja może zaczynać się tuż po miesiączce? Przepraszam, że tyle pytać zadaje ale jesteśmy w podobnej sytuacji a ja nigdy się w to dokładnie nie zagłębialam
Czyli Twoja faza nie jest skrócona tak? Bo powinna ona właśnie trwać ok 12-14 dni jeśli dobrze rozumiem?Ja mam owulacje w 12-14 dc bo u mnie faza lutealna trwa 12 dni
Ale jesli faza lutealna trwa 14 dni to owu moze byc nawet w 10 dc
Wszystko mozliwe
12 dni fazy lutealnej miesci sie w normieCzyli Twoja faza nie jest skrócona tak? Bo powinna ona właśnie trwać ok 12-14 dni jeśli dobrze rozumiem?