reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Dziewczyny czy upał na dworze może powodować, że temp utrzymuje się na poziomie 37,03 - 37,3? Czy progesteron tak dobrze działa? Ale nie czuje się chora, tylko mi gorąco ale to normalne przy takich temperaturach powietrza. teraz mamy 26 na zewnątrz.

edit - oczywiście mówie o temp mierzonej rano :)
U mnie wyższa temp. utrzymywała się zawsze po owu do terminu @. Nawet jak byłam w 8 tc ciąży w szpitalu czekając na zabieg to też miałam podwyższoną i się wielce dziwili. Obstawiam progesteron - odpowiedzialny za utrzymanie ciąży. Ja przestałam mierzyć bo u mnie nic z mierzenia nie wynikało ...najpierw przychodziła @ a potem spadała temp.

Ja odpaliłam klimę w domu,- smażalnia inaczej byłaby. Mieszkamy na poddaszu i grzeje kuźwa, że mogę w mieszkaniu plantację pewnych ciepłolubnych roślin założyć z powodzeniem ;D
Najwyżej będę chora ....ale się nie rozpłynę ..ehh.
W sklepie pod blokiem zabrakło lodów ;D

Agnesis - brawa za odwagę - upał jak upał - ale ja bym drugi raz do lasu nie wlazła : D Tyle tego tałatajstwa - że człowiek czasami w manię wpada czy coś przypadkiem nie siedzi mu tu i ówdzie.

reklama
U mnie wyższa temp. utrzymywała się zawsze po owu do terminu @. Nawet jak byłam w 8 tc ciąży w szpitalu czekając na zabieg to też miałam podwyższoną i się wielce dziwili. Obstawiam progesteron - odpowiedzialny za utrzymanie ciąży. Ja przestałam mierzyć bo u mnie nic z mierzenia nie wynikało ...najpierw przychodziła @ a potem spadała temp.

Ja odpaliłam klimę w domu,- smażalnia inaczej byłaby. Mieszkamy na poddaszu i grzeje kuźwa, że mogę w mieszkaniu plantację pewnych ciepłolubnych roślin założyć z powodzeniem ;D
Najwyżej będę chora ....ale się nie rozpłynę ..ehh.
W sklepie pod blokiem zabrakło lodów ;D

Agnesis - brawa za odwagę - upał jak upał - ale ja bym drugi raz do lasu nie wlazła : D Tyle tego tałatajstwa - że człowiek czasami w manię wpada czy coś przypadkiem nie siedzi mu tu i ówdzie.

Nessi ja sie okropnie boje owadów. Wpadam w panikę jak cos na mnie siada. Ale jak biegnę to nie maja takiej możliwości cholery. Taka motywacja dodatkowa żeby sie nie zatrzymywać [emoji6][emoji16]
Arte temp masz od progesteronu.
Od dwóch dni boli mnie jajnik albo cos w okolicy, taki pulsacyjny ból, narasta i słabnie, a dopiero dzis 5dc, moze to wlasnie torbiel [emoji848] Ochujec idzie [emoji37]

Nessi ja już 3 dzień jadę na klimatyzacji albo na osuszaczu powietrza jak jest tak duszno
Ducha idzie wyzionąć .

16udqqmz5v3uqon5.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Mnie napiernicza prawy jajnik masakrycznie...nigdy nie pozbede się tej torbieli :(

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już w domu czekam na grilla :-) już wszystko prawie gotowe

Kaszanka z grilla, boczek marynowany, karkówka marynowana i szaszłyki z mięsa mielonego owiniete boczkiem [emoji41] [emoji41] slinotok gwarantowany do tego sałatka ze świeżych składników

"Cierpliwość może i jest gorzka, ale jeśli Ci jej starczy, jej owoce będą słodkie i pachnące..."

Na drugim wątku widziałam ze mamaginekolog straciła synusia [emoji20] masakra [emoji55]

Na drugim wątku widziałam ze mamaginekolog straciła synusia [emoji20] masakra [emoji55]

Z tego co czytałam to jej druga strata :( W zeszłym roku w październiku również poroniła :( Ale nikt mi nie powie, że teraz już ciąża do końca jest bezpieczna :/ Dlatego wolę nic nie kupować i się wstrzymać - strach ma wielkie oczy w sumie nie bez powodu.
Ona była w 24 tygodniu ?

Ona miała zakażenie wewnątrzmaciczne i sączyły jej się wody ale lekarze opanowali sytuację i było już ok..
Więc ciąża tak czy siak ciąża nie przechodziła bezproblemowo.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t5d [emoji594]

reklama
Niepewność w ciąży jest do końca .
Tak na prawdę z minuty na minute dochodzi do obumarcia płodów, rodzą sie martwe dzieci - takie to życie - niestety nie sprawiedliwe.
Trzeba żyć i wierzyć , ze z naszymi maluchami bedzie wszystko w porządku [emoji6] i raczej kompletowanie wyprawki nie ma tu nic wspolnego - bo jednak tez warto być przygotowanym na przyjście tego malucha jak się nie ma nic.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t5d [emoji594]

Do góry