reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Jakaś mamuska zaawansowana lub tulaca malucha mogłaby mi podeslac swoja wyprawke co tam macie , zaczelam tworzyć na kartce [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 14t1d [emoji272]
Dluga lista przed Tobą co :)

reklama
Dluga lista przed Tobą co :)
Kuzwaaa nawet nie gdaj bo ja muszę wszystko kupić ... A duzo tego było jak pamiętam z Leną [emoji16]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Kuzwaaa nawet nie gdaj bo ja muszę wszystko kupić ... A duzo tego było jak pamiętam z Leną [emoji16]

Ale pomimo ilości i cen wiadomo, że sporo kasy pójdzie to i tak samo kupowanie sprawia przyjemność :)

Wonde no to na pewno hehe [emoji4]

Nessi przywołuje [emoji23]smaży sie
1491398134-aaaaaa.jpeg

Jakaś mamuska zaawansowana lub tulaca malucha mogłaby mi podeslac swoja wyprawke co tam macie , zaczelam tworzyć na kartce [emoji4]

Ja z googli sciagalam [emoji23][emoji23]

Inviato dal mio EVA-L09 utilizzando Tapatalk

Bum jeśli chodzi o wyprawkę to ja nie mam żadnej listy. Tak z w głowy raczej wszystko kupowałam jeśli chodzi o ubranka np. Z kosmetyków to dla siebie to mam:
*Podpaski poporodowe canpol 2 paczki,
* podkłady poporodowe 90x60 dwie paczki po 5 sztuk,
* krem na brodawki Maltan i neodex
* wkładki laktacyjne paczka
* żel do higieny intymnej Dzidziuś
* Tantum Rosa
* nakładki silikonowe na brodawki bo mam wklęsłe i nie wiem czy mały będzie umiał złapać na początku
* majtki z siatki 2 sztuki
* przybory toaletowe- ręczniki, 3 koszule, szlafrok cienki, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki swoje
Dla małego mam:
* pampersy 1 dwie paczki małe
* mokre chusteczki z Hippa
* żel do kąpieli i mleczko do ciała z Hippa
* kremy do pupy różne linomag zielony, alantan, neodex, tormentiol( tylko dlatego, że koleżanka mi przywiozła mnóstwo tego, a pracuje w ICZMP w Łodzi )
* dwa ręczniki
* 4 kocyki
* pościel x2
* pieluszki tetrowe i flanelowe chyba z 30 sztuk mam razem
* dwie butelki Aventa jakieś początkowe mam bo też dostałam od koleżanki
* laktator też dostałam
* termometr
* sól morska do noska
* aspirator do noska na katar
* mam jeszcze otulacz malutki bo dostałam
Nie wiem co tam jeszcze jest z tego wszystkiego...

Jeśli chodzi o imię to pewnie zostanie Ignaś ale zdecydujemy ostatecznie jak zobaczymy małego. Mnie się jeszcze Wiktor podoba ewentualnie.

Bum jeśli chodzi o wyprawkę to ja nie mam żadnej listy. Tak z w głowy raczej wszystko kupowałam jeśli chodzi o ubranka np. Z kosmetyków to dla siebie to mam:
*Podpaski poporodowe canpol 2 paczki,
* podkłady poporodowe 90x60 dwie paczki po 5 sztuk,
* krem na brodawki Maltan i neodex
* wkładki laktacyjne paczka
* żel do higieny intymnej Dzidziuś
* Tantum Rosa
* nakładki silikonowe na brodawki bo mam wklęsłe i nie wiem czy mały będzie umiał złapać na początku
* majtki z siatki 2 sztuki
* przybory toaletowe- ręczniki, 3 koszule, szlafrok cienki, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki swoje
Dla małego mam:
* pampersy 1 dwie paczki małe
* mokre chusteczki z Hippa
* żel do kąpieli i mleczko do ciała z Hippa
* kremy do pupy różne linomag zielony, alantan, neodex, tormentiol( tylko dlatego, że koleżanka mi przywiozła mnóstwo tego, a pracuje w ICZMP w Łodzi )
* dwa ręczniki
* 4 kocyki
* pościel x2
* pieluszki tetrowe i flanelowe chyba z 30 sztuk mam razem
* dwie butelki Aventa jakieś początkowe mam bo też dostałam od koleżanki
* laktator też dostałam
* termometr
* sól morska do noska
* aspirator do noska na katar
* mam jeszcze otulacz malutki bo dostałam
Nie wiem co tam jeszcze jest z tego wszystkiego...

Jeśli chodzi o imię to pewnie zostanie Ignaś ale zdecydujemy ostatecznie jak zobaczymy małego. Mnie się jeszcze Wiktor podoba ewentualnie.
ładne imiona oby dwa :) niezła lista :)

Wonder dziękuję:-) nigdy bym nie pomyślała że wybór imienia to taka mega trudna sprawa.
A ja myślę, że jak przyjdzie do porodu to się okaże, że jeszcze sporo rzeczy brakuje ale to się na bieżąco dokupi najwyżej.

Ale się najadłam sznycli z indyka. Od razu mi lepiej:-)

reklama
Tynka ja pamietam w lutym byłam na usg i gin powiedział, ze powinnam zaraz urodzić bo łożysko już jest zwapnione czy jakoś tak, a urodziłam i tak 20 marca. Młody był niedotleniony, ale on chyba dodatkowo sie w pępowinę owinął. Dostał 8/10 bo wyszedł fioletowy, a nie różowy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry