reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Arte ciężka sprawa, ale ja bym sie czepila czegokolwiek. Nie wytrzymalabym nic nie robiac. Gdyby trzeba bylo rowerem bym dojeżdżala nawet.
Najwazniejsze sa Twoje checi. Bo bez chęci ciezko bedzie cokolwiek znaleźć

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Mi tego nie musisz mówić :) bo ja mówie że mam rower - ale biuro ma wytyczne jakie osoby mają zatrudniać i się tego nie przeskoczy. Mimo że mąż pytał się kierownictwa, że nie potrzebne im doświadczenie do Kontroli jakości, nawet zatrudniają ludzi własnie po szklarni, gdzie mają zerowe doświadczenie przy obróbce metalu. Po prostu mam jakieś kijowe szczęście.

Niestety tu pracuję się przez biuro pośrednika. Taka jakby praca na śmieciówce w Polsce. Tylko że tutaj taka praca liczy się do lat pracy przy emeryturze. Tak zwany fast kontrakt - czyli zastrudnienie bezpośrednio przez firmie w której pracujesz (taka polska umowa o prace na stałe) dostaje się po 5 latach pracy w tej firmie, ale najcześciej biura wysyłają po 1,5roku na przymusowy zasiłek pól roku. I potem zaczynasz od nowa z zerowym stażem pracy i tak do znudzenia.

reklama
Z mojej rodziny dużo osób pracuje sprzątając w Niemczech czy Anglii, prywatne domy czy w hotelach, tam na szczescie nie maja ich za złodziei, sa z nich bardzo zadowoleni.

Arte to chyba czas wracać do PL [emoji58] bo ciągnąć z jednej pensji bez perspektyw nie jest fajnie .. a jak dziecko się pojawi to już wogole licho będzie...

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."

Machnęłam sobie pazury[emoji4]
1487329719-aaaaaa.jpeg

Arte zgodze sie z tym co Anula mówi. Pojawi sie dziecko i co wtedy? W Polsce na bank bys cos znalazla. A Twoj maz gdzie pracuje? Zarabia wystarczająco aby utrzymac Was plus dziecko?
Ja sie nie zgodze ze w Polsce nie ma pracy. Jest, tylko ludzie wybrzydzaja strasznie.
Np kolega mojego, 30stka na karku a ten dalej z rodzicami mieszka- i zyje na ich koszt bo powiedzial ze za takie pieniądze nie bedzie robil. No z takim podejściem to nigdy pracy nie znajdzie.
Wiadomo ze chciałoby sie sie aby zarobki byly większe, ale najwazniejsze aby wogole jakas praca byla.

Arte to chyba czas wracać do PL [emoji58] bo ciągnąć z jednej pensji bez perspektyw nie jest fajnie .. a jak dziecko się pojawi to już wogole licho będzie...

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."

Tylko problem w tym że mój nie chce wracać, tu mu lepiej bo dobrze mu płacą za to co robi. On od początku chciał wyjechać ale ja nie chciałam. Druga sprawa chyba już będzie cieżko się odnaleźć w Polskich warunkach. No cóż trzeba dalej walczyc

Ohgolnie teraz przez to 500+duzo kobiet po prostu rzucilo prace bo im sie nie opłacało pracować. Tyle ze te zasilki na dzieci nie beda do konca zycia.
Moja kolezanka pol roku juz szuka kogos do sklepu takiego malego, osiedlowego i nie moze znaleźć.

Arte to nie zostaje Ci nic innego jak sie nauczyc jezyka i zrobić prawo jazdy. Bo pomysl przyszlosciowo, dziecko pojdzie do szkoly, trzeba bedzie go czyms wozić. Trzeba bedzie sie umiec dogadac w szkole chocby z nauczycielka.
Korzystaj teraz z czasu kiedy jeszcze nie macie dziecka aby to ogarnąć. Bo pozniej będzie Ci ciężej.

reklama
Ja mam dziwne szczęście do trafiania na jakies trefne oferty pracy w Polsce. Moja ostatnia mnie wykończyła nerwowo, wieczne manka wychodziły na inwenturach. W końcu miałam zadłużenie w firmie ok 2tys. - mama dała mi pieniądze odłożone, żeby to spłacić i zakończyć prace tam. Wtedy powstała idea wyjazdu. Człowiek żył od wypłaty do wypłaty i to z 2 pensji - wynajmowaliśmy mieszkanie. Ja nie studiowałam - od razu poszłam do pracy bo potrzebne były pieniądze. Szybko zapomniałam co to zabawa.

Do góry