reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Agnesis: z ulotki clo: Pogorszenie wzorku, ból oczu i trudności w widzeniu niektórych kolorów (zapalenie nerwu wzrokowego)

Jestem prawie pewna ze to po clo, bo wcześniej czytałam z daleka, a dwa dni temu moj oglądał skróty meczów i musiał mi mowić jakie drużyny pokazują bo za cholerę nie widziałam tych literek [emoji55] moze przyjdzie samo, zobacze w poniedziałek.

reklama
A może niunia jakieś kursy językowe ? Jeśli macie zamiar mieszkać tam jeszcze kilka lat to i tak będziesz musiała się nauczyć go trochę ... bo jednak nieznajomość jest ogromnym utrudnieniem

Myslimy o kursach ale trzeba do tego niestety euro.... a bez pracy to raczej tego euro nie ma :) ale nie wymagają od razu Holenderskiego, wszyscy Holendrzy posługują się 2 językami, tzn angielski i holenderski. Największą potrzeba tu jest mieć prawko. Nie ma dużo mozliwości jeśli chodzi o komunikację miejską. No można powiedzieć że jestem w ciemnej (__)__)

Arte, ja bym poszła do pracy jakiejkolwiek ,..chociażby po to by się z domu do ludzi wyrwać. Mojego męża siostra cioteczna z mężem pojechała do Niemiec na 4 lata. Nigdzie pracy nie mogła znaleźć bo nie miała żadnego wykształcenia i tylko paznokcie umiała robić ..a tam sobie portfolio życzą + doświadczenie. A ona sama w PL w domu dla znajomych robiła. 4 lata nie pracowała, mąż się wkurzył, wrócili do Polski ...w domu wszyscy się wyśmiewali z Niej, że robotą gardziła i 4 lata na dupie w domu siedziała nic nie robiąc....

Arte [emoji20] oby szybko znalazło sie cos innego. Ja sama chce isc do pracy, bo już mi odbija od siedzenia w domu [emoji38]
Carmen mi clo cos z ostrością widzenia sie zrobiło [emoji52] nie wiem czy to możliwe, ale zawsze miałam sokoli wzrok, a teraz jak cos jest dalej to mgle widzę [emoji33] chyba ze to starość [emoji23]

Ja sie kurde modlilam,zeby mi nic nie bylo [emoji120][emoji16]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mum szybko zleci. Oszczędzaj sie, odpoczywaj dużo, bedzie dobrze [emoji4]
Arte mi urząd pracy tez pracy nie znajdzie, bo oni mi tylko oferty wlasnie w handlu dają, a ja nie chce w sklepie pracować [emoji52] dobrze ze mam zawod i zaznaczyłam na początku ze szukam na własna rękę w zawodzie. Nie mogą mnie wyrejestrować chociaż za odrzucanie ich ofert.
A co do wzroku to po prostu pójdę do okulisty i zobaczymy czy potrzebne okulary czy nie [emoji44]

Aaaa wlasnie macie jakas instrukcje jak sie zmienia pieluchy [emoji23][emoji23] bo za cholerę nie mam wprawy, a zaraz bede miała dwulatka w domu, boje sie ze kupkę zrobi [emoji33][emoji33][emoji33]

Staram sie oszczedzac... pracuje tylko 4 dni w tygodniu po 4h, praca lekka. Teraz mam tescia na tydzien (tzn w poniedzialek juz wraca) bo corka ma ferie.. on o niczym nie wie, wiec nie moge sobie za bardzo polezec. Dzis mnie targa na zakupy i chce zwiedzac grrrrrrrr jak ja tego nie nawidze[emoji34] przyjechal pilnowac dziecka, a nie zwiedzac [emoji12] jutro wygonie meza z nim na miasto, niech z nim lazi.

@NeSSi a twoje plamienia ustaly?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Staram sie oszczedzac... pracuje tylko 4 dni w tygodniu po 4h, praca lekka. Teraz mam tescia na tydzien (tzn w poniedzialek juz wraca) bo corka ma ferie.. on o niczym nie wie, wiec nie moge sobie za bardzo polezec. Dzis mnie targa na zakupy i chce zwiedzac grrrrrrrr jak ja tego nie nawidze[emoji34] przyjechal pilnowac dziecka, a nie zwiedzac [emoji12] jutro wygonie meza z nim na miasto, niech z nim lazi.

@NeSSi a twoje plamienia ustaly?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Niunia ustały, ale ja mam ciągle nawracającą infekcję ..i żółte upławy, w dodatku doszedł pęcherz ...i ciągle coś ...

Arte a moze warto pojsc do pracy na jakas szklarnie i zarobic sobie chocby na prawo jazdy i zrobic?
A jezyka mozesz sie w domu uczyc, na internecie jest pelno takich "kursow" od podstaw. Ja wlasnie tak sie angielskiego nauczylam, bo w szkole glownie gramatyka byla. A jak przychodzilo do rozmowy to klapa byla. Wiec sama korzystajac z Internetu sie uczylam. Teraz planuje rosyjskiego sie nauczyc

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Ale szklarnie są w innym mieście - a ja nie mam prawka :)

Arte ciężka sprawa, ale ja bym sie czepila czegokolwiek. Nie wytrzymalabym nic nie robiac. Gdyby trzeba bylo rowerem bym dojeżdżala nawet.
Najwazniejsze sa Twoje checi. Bo bez chęci ciezko bedzie cokolwiek znaleźć

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A może jakieś sprzątanie biur ? Opieka do osób starszych , dzieci ?

Do opieki starszych potrzeba jezyka :/ sprzątanie biur dla Polaków nie występuje :) polak jest uznawany za osobę która kradnie :D
Niestety bez dobrego doświadczenia np na wózkach widłowych czy przy metalu, spawanie itp. To nie da rady dostać pracy bo po prostu nie ma innych ofert :) codziennie przeglądam. Cały czas odmowe słyszę

Do góry