reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Moj ożyje wieczorem. Tak samo było dwa lata temu jak został z moim dziadkiem sam i dziadziuś postanowił zrobic degustacje swojej super wódeczki (spirytus rozcieńczany sokiem wiśniowym).

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...
No tak. Współczuję Ci to nie dobry czas na jeden dzień do tyłu ale co zrobić...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się z roboty. Na szczęście dzisiaj siedzimy do 12, więc dziś już tylko wegetuję tu do tej godziny a potem spadam. Plan działania zmieniam- najpierw zlecę sobie badania hormonów, takie jak kiedyś mi ginka zlecała przy pierwszych staraniach a potem w styczniu się do niej wybiorę. Lepiej iść już z czymś niż bez niczego. Wtedy jak nie mogłam zajść to zleciła mi :TSH, prolaktynę, estradiol, FSH, LH i to robiłam na początku cyklu. A przy końcu cyklu miałam progesteron i testosteron. Moje parę pytań do Was, jesteście doświadczone, więc pewnie znacie odpowiedzi.
1. Czy jeszcze coś mam zrobić?
2. W jakich dniach cyklu mam robić te poszczególne badania bo średnio pamiętam?Coś wyczytałam w necie, że te pierwsze pomiędzy 3-5 dniem a te drugie 21 dzień cyklu?
3. Czy prolaktynę powinnam robić na początku cyklu czy na końcu? Wtedy robiłam na początku a w necie wyczytałam że przy końcu.
4. TSH robiłam w pod koniec stycznia i miałam 1,29, czy je też powtarzać?Nigdy z tarczycą problemów nie miałam.
5. Zastanawiam się nad badaniem rezerwy jajnikowej- któraś to robiła, jak tak to jaki koszt i kiedy badanie można wykonać?

Chyba pójdę do apteki kupić mu odtrutkę, bo mam dość jego jęków i stęków. Leży i "o boze, o jezu..." [emoji23][emoji23][emoji12]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

Chyba pójdę do apteki kupić mu odtrutkę, bo mam dość jego jęków i stęków. Leży i "o boze, o jezu..." [emoji23][emoji23][emoji12]

Hahaha [emoji23] biedny...

Hahaha [emoji23] biedny...

Nie biedny tylko głupi. Wie, ze jego koledzy z pracy piją dość często, wiec maja wprawę, a on i tak musi pic w ich tempie. Poza tym wszyscy maja większa masę niż ten chudzielec. Stary a głupi.

A ja chyba owuluje. W gaciach mokro, a jajniki bolą oba! Tak wiec kolejny cykl na straty [emoji54] nie bede nawet brać duphastonu, bo szkoda mi wątroby, żeby bez sensu łykać tablety.

A ja chyba owuluje. W gaciach mokro, a jajniki bolą oba! Tak wiec kolejny cykl na straty [emoji54] nie bede nawet brać duphastonu, bo szkoda mi wątroby, żeby bez sensu łykać tablety.

Może wieczorem podoła?

Nie chce jego pijanych plemników [emoji28]

reklama
Hejka:-) Witam się o poranku z Inką

Kacha napisze co ja wiem z własnego doświadczenia:-) ja też jak poszłam do gina to już chciałam coś mieć i oznaczałam sobie podstawowe hormony.
Między 2-5 dniem cyklu się je robi i to jest właśnie fsh, LH, estradiol, prolaktyna i testosteron. Potem pod koniec cyklu, najlepiej 7 dni po owu oznacza się progesteron. Tsh zawsze możesz sprawdzić w dowolnym dniu cyklu, podobnie jak rezerwa jajnikowa czyli AMH. U mnie w lab to kosztuje ok. 120 zł ale badanie bardzo dużo wnosi więc myślę, że warto. Ja bym jeszcze poziom D3 oznaczała. Kobiety sobie sprawy nie zdają jak bardzo ważna jest to witamina, a w naszym kraju praktycznie każdy ma jej niedobór. Ja od 2 lat już biorę Wit. D3 2000 j i praktycznie nie choruję.

Agnesis współczuję mężowi ale sam jest sobie winien :-) mój to samo robi. Najpierw pije, a potem jęczy jak dziecko i zawsze się pochoruje. No nic na niego nie działa.
Agnesis i to chyba nie od masy zależy bo mój waży 125 kg a tak go można łatwo upić, że aż wstyd ha ha ha ha. Mój w domu to nawet piwo na pół pije bo mu się w głowie kręci od razu. To raczej brak doświadczenia:-)

Do góry