reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Bum gin mówił że mamy starać się, bo z moim organizmem jest wszystko dobrze, a z nasieniem A też jest ok, jak do marca nie zajde w ciążę to mamy się zgłosić do gin. A i powiedział że najlepiej żebyśmy się kochali codziennie bo nie wiadomo kiedy mam owu, ale to u nas nie możliwe. Jutro mam wg kalendarza owu i jutro będzie akcja, jak nie wyjdzie za dwa tygodnie dwie kreski to liczymy na cud [emoji4]

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Relaks wieczorny :-)

1478287369178.jpg

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1478287369178.jpg
    1478287369178.jpg
    42,7 KB · Wyświetleń: 169
Carmen no ładnie, z wilgotnymi włosami na taki ziąb. Wiesz, ze to sie moze skończyć gorzej niż przeziębienie?
Ja wlasnie liczę na to, ze zajdziecie po ziołach [emoji106]

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.
Wiem,wiem ze z wilgotnym lbem sie nie idzie.
Jutro znajac zycie bedzie bolala mnie szyja i kregi [emoji14]
Najpiere musza mi dojsc ziolka. Jak mi mamina kupi to moze i zajde hehhe
A ty ziolek nie bedziesz pic ?

Inviato dal mio EVA-L09 utilizzando Tapatalk

Artemida dla dobra dziecka znieść i cc jak zajdzie taka potrzeba [emoji6] mi sie wydaje, ze Młodego powinnam rodzic przez cc, bo na usg widzieli, ze jest duży, a ja malutka, 4kg, 61cm. Ale wymęczyli mnie i jego. Urodził sie fioletowy i nie płakał, na szczęście wszystko dobrze sie skończyło. Fakt ze dostał 8pkt, ale to mnie najmniej obchodziło. Chciałabym żeby był zdrowy i jest. Narazili nas i mieli szczęście, ze tak sie skończyło.

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.

Bum a może jakas infekcja czy nie ?

Patunia no to dobre wieści,nic tylko działać [emoji4]

Artemida ja osobiście cc nie miałam tylko sn
aczkolwiek myślę że są i plusy i minusy tak samo jak przy SN

Iszelej jak długie masz cykle ?

No mamy nowy plan...troszkę od innej strony się do tego lekarka wzięła. Przepisała mi holenderski odpowiednik Clostiilebgyt....Clomid - od 3 do 7dc. A potem już nic do końca. Co najważniejsze będę miała monitoring cyklu i to z ubezpieczenia, czyli za darmo :) wtedy zrobi badanie progesteronu w 2 fazie cyklu jesli będzie za niski wprowadzi progesteron - duphaston - ale z tego co powiedziała, lecząc kobiety z PCOS w Holandii przy przyjmowaniu Clomid bardzo rzadko muszą podawać dodatkowo progesteron.

3dc mam już skierowanie na badanie krwi, ze wszystkimi rzeczami (nawet na obecność chlamydi)

Zrobiła mi USG - powiedziała że mam jakąś nieprawidłowość w macicy, która nie zaszkodzi przy rozwoju ciąży ale może sprawić trudność w porodzie naturalnym.

Endometrium prawidłowe :)

Na koniec jeszcze dodam, że wizyta trwała.....prawie godzinę, z czego byłam mega zadowolona bo mogłam o wszystko wypytać. Oczywiście nadal się boje tej bariery językowej, dlatego na każdą wizytę będe mojego D ciągneła :D
To sie ciesze, ze cie wybadala jak trzeba.
No i teraz 3mam kciuki

Inviato dal mio EVA-L09 utilizzando Tapatalk

Carmen raczej sie nie skuszę, niecierpie smaku ziół, poza tym myśle ze z moimi cyklami nie jest tak zle, owulacje mam, długie nie sa, wiec na razie czekam :)

Patunia lepiej jest kochać sie przed owu niż w dzien owu. Moze spróbujcie chociaż co 2-3 dni sie przytulać ;)

reklama
A co najdziwniejsze dowiedziałam się że mój mąż rozmawia też o tych rzeczach z Holendrami w pracy i okazuje się że sporo kobiet tu na to choruje. Podpytuje co i jak pewnie nawet jak postępować z kobietą. Może czasem mu nie wychodzi albo się boi ;-)

Trochę mi to poprawiło humor, bo myślałam że tylko ja o tym czytam, szukam informacji. A tu niespodzianka, i się buzia uśmiecha bo nie jestem sama. Mąż zrobił mi niespodziankę B-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry