reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Bum na pierwsza fazę to nie wiem. A zioła moze spróbuj jak takie cudowne. Ja w tym cyklu nawet kwasu foliowego nie brałam [emoji12] wzięłam dwie tabletki jak mi sie cos przypomniało i nic poza tym, ale jak sie łyka cos od roku czasu to chyba mozna mieć dość [emoji6]

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.

reklama
Bum na pierwsza fazę to nie wiem. A zioła moze spróbuj jak takie cudowne. Ja w tym cyklu nawet kwasu foliowego nie brałam [emoji12] wzięłam dwie tabletki jak mi sie cos przypomniało i nic poza tym, ale jak sie łyka cos od roku czasu to chyba mozna mieć dość [emoji6]

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.
Szukam jakiegoś zielarskiego sklepu i zamawiam hehe , czytalam opinie na rożnych forach i ponoć warto a mi tam chyba juz nic nie zaszkodzi....
A moze w koncu cos pomoże , lepiej działać niz stać w miejscu [emoji121]

wff2krhmvaem9yip.png

Bum no ja chyba stanęłam w miejscu [emoji6] do gina isc mi sie nie chce, leków brać mi sie nie chce, mierzyć temp i robić testów mi sie nie chce, dobrze ze czasem bzykać jeszcze mi sie chce [emoji23]

agnesis wiesz co jakbym miala cykle normlane to moze tez bym patrzala na to wszystko inaczej , ale mi sie nie chce co miesiąc czekać jak na zbawienie..
Cale zycie mialam normalnie , podjelismy decyzje o staraniach i doopa sie rozwalilo wszysko , tak jakby mi juz drugie dziecko nie bylo pisane... [emoji17]

wff2krhmvaem9yip.png

Bum rozumiem Cie, bo zanim tobie minie jeden cykl to nam sie już drugi kończy. Porąbane wszystko ;)

agnesis dlatego nie chce stać w miejscu a może w końcu coś zadziała [emoji5]
Choć i tak już mam dość i jest mi ciężko , ale bez was to chyba bym dopiero na głowę dostała [emoji5]

wff2krhmvaem9yip.png

Carmen sklep zielarski i kupujesz , mieszasz i miksturka jest [emoji5] idzie kupić też gotowe , ale nie umie znaleźć...

Na innym wątku na bb , dziewczyna mi pisala , ze przy pcos zaszła z nimi [emoji6]

wff2krhmvaem9yip.png

Znalazłam takie informacje w necie. Może komuś się przyda [emoji16]

Niezwykle istotna jest odpowiednia podaż błonnika.

Jego podstawową funkcją w organizmie jest regulacja poziomu estrogenów we krwi. Największe ilości błonnika można znaleźć w produktach pełnoziarnistych, owocach czy warzywach. Oprócz naturalnych metod modyfikujących długość fazy lutealnej można suplementować potrzebne mikroelementy w postaci gotowych preparatów dostępnych bez recepty.

Kluczową rolę odgrywa witamina B6, która jest niezbędna do utrzymania odpowiedniego poziomu estrogenów we krwi. Zalecana dzienna dawka wynosi 200–600 mg. Ważna jest również gospodarka wapniowo-magnezowa, dlatego kobiety mające problem ze zbyt krótką fazą lutealną powinny dostarczać 250 mg wapnia i 500 mg magnezu dziennie.

Napisane w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Znalazłam takie informacje w necie. Może komuś się przyda [emoji16]

Niezwykle istotna jest odpowiednia podaż błonnika.

Jego podstawową funkcją w organizmie jest regulacja poziomu estrogenów we krwi. Największe ilości błonnika można znaleźć w produktach pełnoziarnistych, owocach czy warzywach. Oprócz naturalnych metod modyfikujących długość fazy lutealnej można suplementować potrzebne mikroelementy w postaci gotowych preparatów dostępnych bez recepty.

Kluczową rolę odgrywa witamina B6, która jest niezbędna do utrzymania odpowiedniego poziomu estrogenów we krwi. Zalecana dzienna dawka wynosi 200–600 mg. Ważna jest również gospodarka wapniowo-magnezowa, dlatego kobiety mające problem ze zbyt krótką fazą lutealną powinny dostarczać 250 mg wapnia i 500 mg magnezu dziennie.

Napisane w aplikacji Forum BabyBoom
Ja potrzebuje coś na 1 faze nie na 2 .
Ale tak jak z wszystkim na jednego moze zadziałać a na drugiega osobe nie.

Zamówiłam te ziółka [emoji123]

wff2krhmvaem9yip.png

Do góry