Carmen24l
Fanka BB :)
O ja pitole.Właśnie się zgodził ...I to jest dziwne ...Jeszcze był w szoku, że takie tanie ..
Zaraz jadą na piłkę, ale jak wrócą to poczytamy, podzwonimy ...dowiemy się czegoś więcej ...
Niezły meksyk:
Jednym z sukcesów nOvum w kriokonserwacji są narodziny zdrowej dziewczynki po blisko 11. latach przechowywania zarodka w klinice. W 2000 r. roku jedna z niepłodnych par poddała się zabiegowi zapłodnienia in vitro. Po zabiegu pacjentce zagrażał zespół hiperstymulacji jajników, w związku z czym lekarze podjęli decyzję o zamrożeniu wszystkich powstałych zarodków. W kolejnym cyklu, kiedy stan przyszłej mamy pozwalał na transfer, uzyskano pierwszą ciążę z mrożonych zarodków. W 2001 r. urodził się chłopiec, a 10 lat po jego narodzinach 16.10.2011 r. przyszła na świat bliźniacza siostra chłopca - poczęta tego samego dnia, ale na swoje narodziny czekająca w klinice nOvum przez blisko 11 lat...
Po urodzeniu pierwszego dziecka, rodzice musieli na jakiś czas zrezygnować z dalszego powiększania rodziny ze względów zdrowotnych. Jednak, gdy tylko było to możliwe, para zgłosiła się do nOvum po kolejny zarodek, który przez te wszystkie lata był przechowywany w banku zarodków, w ciekłym azocie. Po rozmrożeniu zarodek podjął funkcje życiowe i po podaniu go do macicy udało się uzyskać ciążę. Zdrowa dziewczynka urodziła się o czasie i w dniu narodzin uzyskała 10 pkt. w skali Apgar.
Az czlowiek checi nabiera....rozmarzylam sie przy tym artykule jakby to mnie sie udalo.
Nessi to probuj , moze akurat TOBIE sie uda.
Ja do 23/11 to jajo zniose. Ale ciul moze gin cos wymysli, a z drugiej str jak tobie bum sie nie udalo na clo to watpie zeby i mnie cos wyszlo. Juz negatywnie mysle wrrrrr[emoji34]
Bum a jest mozliwosc ze cos ci sie poprzestawialo??? Kurde ta temp to taka bajkowa jest u ciebie. U mnie ni ma nawet skokow . Doslownie jest na rowni wiec w ogole kaszana.....
Inviato dal mio EVA-L09 utilizzando Tapatalk