reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Tęczowa śliczny kropek ! :)

A u mnie nic z tego wszystkiego nie wiem :(
Na 7.04 mam usg na takie lepsze , żeby mógł dokładnie sprawdzić moje jajniki .
Za dwa tygodnie znów prolaktyna .
Stwierdził , ze jak cykl mi się nie unnormuje to skieruje mnie do endokrynologa - ginekologa !
Cykle powyzej 30dni są bez owulacyjjne taak mi powiedział ..
Ja już nie wiem co mam myśleć :(

reklama
Hello,

tęczowa: całe 6,6 mm szczęścia :) Gratuluję! Serducho bije pięknie. Rośnijcie zdrowo. Jakieś zalecenia? Kiedy następna wizyta?

luska: no i po @ prawie :) Ojej, z tą piłą to się mogło dużo gorzej skończyć. Miał szczęście, że tylko 3 szwy :( Niech szybko wraca do zdrowia.

julia: limit na kuponie :| No nie :/ Ale i tak lepiej połowę na kuponie niż bez :D

lux: u mnie też pochmurno...ja śniadanie dzisiaj spóźnione, bo dopiero teraz wcinam.

anula: kolejny poniedziałek przed nami ;) Dzisiaj tak siedzimy przy śniadaniu i nagle "ojej to już mamy 4.04". Szybko czas biegnie...niedługo maj, potem lato :D Mnie mierzenie też doprowadza do szału w tym cyklu...dlatego jakoś nie mierzę :| Teraz czekamy ;)

karola: miejmy nadzieję, że drugi raz nie pomylą wyników :D

xbum: dobrze, że mamie nic poważniejszego się nie stało. Niech szybko wraca do formy. I mam nadzieje, ze teściowa nie będzie jakoś długo psuła ci humoru ;) Trochę ten lekarz ściemnia, że cykle powyżej 30 dni są bezowulacyjne. On się chyba nie do końca zna na zaburzeniach hormonalnych skoro odsyła cię do ginekologa - endokrynologa. Poza tym to tez jest tak, że potrzeba trochę czasu, żeby się cykle unormowały na bromku czy dostinexie. U mnie też to trochę trwało, ale się unormowało. A rozmawiałaś z nim o castagnusie?

Ja się czuję jakaś taka opuchnięta :/ Mam wrażenie, że gromadzę wodę :/ Jajniki odzywają się od czasu do czasu.

Ostatnia edycja:
KWIECIEŃ:
4.04: Karola - powtórka badań krwi
4.04: Xbum - wizyta u ginekologa

5.04: Jugo - progesteron
5.04: Nati - wizyta u ginekologa
5.04: Olcia - wizyta u ginekologa
6.04: Karola - podglądanie kropka
7.04: Anula - androlog
7.04: Xbum - wizyta u ginekologa
7.04: Moniusia - wyniki kariotypów
11.04: Jugo - beta hcg
14.04: Luska - monitoring
16.04: Kruczyca - ślub

Kogo dopisać, kogo? ;)

Jugo tak kazał go nie brać i zostać przy jednej tabletce na noc za dwa tyg powtórzyć prlokatyne ...
Nie wiem co mam robić myśleć , ja do takiej poradni z nfz mam 50km najblizej a do prywatnej mnie nie stać :(

mam dosc tego dnia, wrr, najpierw krotko przed wyjazdem kleilam buty takie do latania kolo bloku i w aucie sie zorientowalam, ze na spodniach mam kropke od kleju!! wrrr. zna ktoras sposob jak ja usunac? potem w pracy siadla mi myszka od kompa, ale juz sie naprawila, nastepnie zobaczylam ogromnego pajaka w wc w pracy, zabilam go, ale o malo sie przy tym nie posikalam ze strachu...Jeny nooo

Bum czekamy na relacje :-) :)
Teczowa super fasolka :-) :)
Tynka wiesz co wariowal cos tam nad ranem, ale malo i zaraz potem przestal, nie wiem moze on adhd ma lub autyzm, bo kurcze bez jaj, zeby takie akcje ciagle byly..:oo:
Jugi co jesz dobrego?:-) :)

xbum: ja myślę, że na razie trzeba poczekać na unormowanie się prolaktyny. Może już w następnym cyklu będziesz miała owulację, bo tego sie nie da przewidzieć. A bliżej nie masz np. innego ginekologa? Bo to nie musi być gin - endo, żeby się znał na zaburzeniach hormonalnych.

lux: ale początek dnia ci się trafił! Klasyczne "jak ja nie lubię poniedziałków" ;) A jaki to klej? Coś jak kropelka/super glue? A na śniadanie miałam owsiankę z jabłkami.

reklama
xbum: ja myślę, że na razie trzeba poczekać na unormowanie się prolaktyny. Może już w następnym cyklu będziesz miała owulację, bo tego sie nie da przewidzieć. A bliżej nie masz np. innego ginekologa? Bo to nie musi być gin - endo, żeby się znał na zaburzeniach hormonalnych.

lux: ale początek dnia ci się trafił! Klasyczne "jak ja nie lubię poniedziałków" ;) A jaki to klej? Coś jak kropelka/super glue? A na śniadanie miałam owsiankę z jabłkami.
super glue i nie wiem czy to sie skruszy w praniu czy nie, mala kropka, ledwo widoczna, ale mnie oczywiście denerwuje

Do góry