reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Bum no ja z szyjka też nam problem. Moja wydaje mi się że jest zawsze nisko, chyba że to nie szyjka :laugh2::-p odrozniam tylko czy jest bardziej miękko w środku czy twardo :laugh2::laugh2:

Kruczyca dziękuję:-) to mój prywatny cud. Twoje maleństwo piękne! I jakie już duże! A dopiero co pokazywałaś nam test ciążowy. Jak ja już bym chciała być na takim etapie ciąży.

Artemida mam nadzieję że lekarz wam pomoże. Dobrze wiem jak ciężko znaleźć takiego który zna się na rzeczy. Jeśli mogę coś dodać od siebie to diagnostyka hormonalna powinna być robiona między 2-5 dniem cyklu. A potem progesteron 7 dni po ewentualnej owulacji.

Carmen jajniki odpoczywaly bo brałaś tabletki? Ja też prawie 3 lata i po odstawieniu pół roku cykle po 28 dni jak w zegarku a potem koszmar. Zrobiło się bardzo nieregularnie 24-36 nawet. Bardzo późne owu miałam. Ale jeśli chodzi o kobietę to myślę że jest łatwiej jej pomóc. Zawsze można wystymulowac owu. Z facetem gorzej.

Bum mój też mnie wkurza. Zawsze miał głupie poczucie humoru ale teraz doprowadza mnie do białej gorączki. Hormony chyba:-/

Agnesis ale super ze mamy tu farmaceutke! Mam pytanie są jakieś suplementy dla kobiet w ciąży które chronią układ moczowy? Kurde ja mam straszne problemy z nerkami i pęcherzem. Wolę zapobiegać niż leczyć...już nawet zatrzymanie moczu miałam raz...
Wlasnie tego sie obawiam ze najpierw @ bedzie regularny a potem ze bedzie zanikal na dlugo.... Trudno w raziie co troche powalcze .. wszystko w rekach Boga[emoji72] [emoji5]

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

agnesis ja to mojego do tego zatrudnilam hahahaha normalnie moj chop mi bada ale ciii [emoji23]
Potem sobie ja sprawdzam jak według mnie wygląda [emoji14]

wff2krhmvaem9yip.png

ARTEMIDA 21.08 - wizyta u ginekologa [emoji777]
PARAPLU 23.08 - kontrola
ZUZKON 23.08 - wizyta u ginekologa
OLECZKA 26.08 - podglądamy Gabrysia [emoji170]
EVEEE 29.08 - prenatalne [emoji171]
BUM 30.08 - wizyta u ginekologa
TYNKA 31.08 - wizyta u ginekologa [emoji172]

I po wizycie..
Zaczynamy bardzo długą, ciężką i drogą kuracje.
Owulacji nie mam w ogóle (tak jak myślałam testu owu mogę sobie odłożyć na półkę)
Zaczynamy od badań hormonalnych - Progesteron, prolaktyna, LH, TSH, FSH itd...
Jeśli to nie poskutkuje mój mąż idzie na badanie nasienia.
Na sam koniec drożność jajowodów i oczyszczanie jajników... nie wiem czy wszystko pamiętam co mi powiedziała.
Jak na razie mam brać Ovarin - nowy suplement diety dla kobiet z PCO
Jedyny plus jaki z tej wizyty to to że usg piersi wyszło idealnie - jednym słowem cycki mam zdrowe.
Za rok może 2...albo 10...
A to nie bedziesz leczyc sie na ubezpieczenie, ze piszesz, ze droga kuracja?

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

66,8kg ---> 63,0kg ---> 52kg

Czy któraś się orientuje czy jakieś apteki internetowe wysyłają za granice?
Lekow nie mozna wysylac zagranice. Zaden sklep Ci nie wysle. Ponadto nawet jesli ktos Ci wysle leki to one strasznie gina na poczcie, bardzo chodliwy towar na czarnym rynku. No i jesli jest podejrzenie, ze w paczce sa leki to paczke mozna zarekwirowac bo nie wolno ich wysylac poczta. Trzeba troszke sie natrudzic aby leki dotarly do Holandii. Moge Ci napisac co i jak jak chcesz :)

Kruczyca dziękuję:-) to mój prywatny cud. Twoje maleństwo piękne! I jakie już duże! A dopiero co pokazywałaś nam test ciążowy. Jak ja już bym chciała być na takim etapie ciąży.

Artemida mam nadzieję że lekarz wam pomoże. Dobrze wiem jak ciężko znaleźć takiego który zna się na rzeczy. Jeśli mogę coś dodać od siebie to diagnostyka hormonalna powinna być robiona między 2-5 dniem cyklu. A potem progesteron 7 dni po ewentualnej owulacji.

Carmen jajniki odpoczywaly bo brałaś tabletki? Ja też prawie 3 lata i po odstawieniu pół roku cykle po 28 dni jak w zegarku a potem koszmar. Zrobiło się bardzo nieregularnie 24-36 nawet. Bardzo późne owu miałam. Ale jeśli chodzi o kobietę to myślę że jest łatwiej jej pomóc. Zawsze można wystymulowac owu. Z facetem gorzej.

Bum mój też mnie wkurza. Zawsze miał głupie poczucie humoru ale teraz doprowadza mnie do białej gorączki. Hormony chyba:-/

Agnesis ale super ze mamy tu farmaceutke! Mam pytanie są jakieś suplementy dla kobiet w ciąży które chronią układ moczowy? Kurde ja mam straszne problemy z nerkami i pęcherzem. Wolę zapobiegać niż leczyć...już nawet zatrzymanie moczu miałam raz...
Paraplu u mnie tak nie idzie. Polski gin jest tylko 1raz w tyg w niedzielę. Mówiła że zrobi mi monitoring za miesiąc ale to będzie albo przed teoretyczna owu albo po niej. Nie idzie inaczej. A ty miałaś robiona ta drożnosc jajowodów? Dziś 15 dzień cyklu ale raczej jutro nie biorę dupka idę na czysto zobaczymy. I tak owu nie ma [emoji24] [emoji24] ryczec się chce

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paraplu u mnie tak nie idzie. Polski gin jest tylko 1raz w tyg w niedzielę. Mówiła że zrobi mi monitoring za miesiąc ale to będzie albo przed teoretyczna owu albo po niej. Nie idzie inaczej. A ty miałaś robiona ta drożnosc jajowodów? Dziś 15 dzień cyklu ale raczej jutro nie biorę dupka idę na czysto zobaczymy. I tak owu nie ma [emoji24] [emoji24] ryczec się chce

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Artemidko ale dlaczego robisz to prywatnie?! Przeciez to kupa kasy. Masz pewnie ubezpieczenie.

Do góry