reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Karotka ja miałam strasznie nieregularne cykle po urodzeniu Mikołajka. Od 12 do 72 dni. Gin zalecił 6 cykli z tabletkami anty. Po czterech cyklach okazało się, że już jest dobrze, więc się staramy:))

reklama
karotka to na kiedy Cie dopisac do listy? :p

karotka i paulinka mi sie wlasnie po tabletkach cykle rozlegulowaly, wiec ja bym powiedziala ze to dosyc ryzykowna terapia...

paulinka choilera,a ja niecierpliwa jestem i najlepiej byłoby połykać tableteczki tylko 1 cykl,a potem z powrotem staranie....:-)
susel no właśnie nie wiem,na kiedy do tej listy dopisać...bo nie mam absolutnie pojęcia,kiedy przylezie @...:no: Nie wiem,wpisz UNKNOWN :-D:-D Licząc cykle co 28 dni,powinnam była dostać @ 3 dni temu... ale że mam cykle jakie mam,to ...sama wiesz.:sorry:No chyba,że jestem w ciąży...:-D w co oczywiście mocno wątpię.Ale zdecydowałam....jutro dzwonię do gina.:wściekła/y:
A z tymi tabletkami,to ja z kolei miałam tak,że właśnie w czasie zalecanej przerwy przez gina,akurat zaszłam. Ale każda z nas jest inna,więc to różnie działa...

Witajcie dziewczynki:)
ja też dopisuję się do listy. Staramy się o pierwszego bobaska. Pierwszy cykl (lipcowy) bez rezultatu, dziś dostałam @. Chyba troszkę spóźniliśmy się ze starankami. Działamy dalej w sierpniu. Trzymajcie &&&&&&& Mam nadzieję, że ten miesiąc będzie dla nas wszystkich łaskawy :tak:

Powiem Wam, że te staranki, to nie ma moje nerwy... teraz żałuję, że nie "wpadliśmy" wcześniej, to chyba najlepsza opcja ;-)a takie świadome oczekiwania to mega stres. Ech.

karotka a moze to fasolcia jednak ? :) zrob tesciora, a najlepiej lec na betke, ona wszystko wyjasni :tak:a tak jak pisze piaska taniej na pewno wyjdzie :)

piaska Ty jeszcze przed owu dobrze widze ? ja wlasnie po, choc totalnie nie trafilam, eh ginka mowila jedno, ze owu bedzie prawdopodobnie w 16dc, a przyszla pozniej niz zwykle, w 18dc, nie wiem czy to za sprawa urlopu i zmiany klimatu czy co....:no: chcialam uniknac sytuacji z przesadzeniem staranek, a tu znowu zbyt wczesnie zaczelam, i obawiam sie ze znowu sie nie zgralam w czasie bo spokojnie mozna bylo zaczac w 16 a nawet 17dc a nie 15 jak gin kazala :crazy: no ale sama bym glowe dala sobie uciac za ta owu w 16dc, spadek byl ale niestety za Nim kolejny zamiast wzrostu.

paulinka o moich cyklach pisac nie bede bo dobrze wiesz jakie sa, ale fakt faktem moge powiedziec jedno - anty bralam 8 lat z malymi przerwami i po odstawieniu co mnie zaskoczylo cykle piekne co 28 dni, owu w 14 dniu, ale od marca cos sie namieszalo, niestety nie wiem co i teraz tendencja jest do 31-33 dni :no: i kurcze przez to jak teraz ciezko wykryc owu, bo nawet gdybym temp. nie mierzyla to stawialabym na 16-17dc a tu znowu niespodzianka.Wiem, ze jesli malpa znowu przyjdzie od razu zaopatruje sie w ziolka, znaczy sie w Nie zaopatruje sie juz w przyszlym tygodniu ale poczekam do @ ewentualnej z zastosowaniem. Jak sie czujesz po Nich ?

kpe a ile juz jestes po @ ?

Nuuśka w sumie nie ma różnicy po ziółkach w samopoczuciu:) jedynie zauważyłam, że po wypiciu ziółek przez jakiś czas czuję jajniki:)) Wcześniej tego nie miałam. No i 2dc tempka skoczyła- nie wiem czy po ziółkach i nie wiem czy się utrzymuje wyższa, bo wczoraj byli znajomi na grillu- położyłam się o 2, do tego wypiłam dwa radlery, no i krwawienie dość mocne miałam, więc sobie dzisiaj pomiar tempki odpuściłam. Zobaczę jak jutro:)

Właśnie siedzę w necie i przeglądam ile w jakiej klinice kosztuje inseminacja. No i co to takiego. Nawet nie najgorzej. Chyba coraz większymi krokami zmierzam jednak już w tę stronę. Ale oczywiście starania naturalne nadal trwają :-) Ostatnio wypróbowałam ten żel Conceive Plus i powiem Wam, że superancki. Ciekawe, czy naprawdę skuteczny...

Nuuuśka - u mnie na owulacje się nie zanosi. Mam pęcherzyk gigant i nie wiadomo co to będzie.Jestem przestymulowana.

reklama
piaska czytalam swego czasu o tym zelu, ale nie wiem do konca czy to skuteczne, czytalam wiele opinii na temat ich nieskutecznosci, a wrecz odwrotnych sytuacji jakie sie dzialy po ich stosowaniu. Ale nie powiem zeby mnie nie korcilo, kiedy go stosowalas ?
Co do pechola, trzymam kciuki zeby mimo wszystko owu sie pojawia, piszesz gigant tzn. ? :eek: Bo az sie boje odpowiedzi, moj w pn mial 14mm wiec jesli owu byla wczoraj urosl pewnie do okolo 22mm. Mam tylko nadzieje, ze pekl.

paulinka mnie te ziolka bardzo zaintrygowaly, czytalam to forum i kurcze na prawde albo maja swietne dzialanie albo tyle osob przekupili zeby tak pisaly :wściekła/y:

Do góry