reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

to rzeczywiscie trafilas na beznadziejna przygodnie. nie wiem jak w angli ale w szkocji gp pracuja jako samozatrudnieni i maja kontrakty podpisane z nhs i oni sa jakby wlascicielami przychodni i zatrudniaja dodatkowych gp juz na innych zasadach i to sa ci mniej zarabiajacy ale czesto bardziej pomagajacy - nie wiem jak dokladnie to dziala - mialam praktyki w jednej z przychodni i tam mi mentorka moja cos tlumaczyla. na pewno duzo chodzi o oszczednosci - im wiecej zaoszczedza tym wieksze bonusy sami dostaja.
na pewno cudzoziemcow traktuja gorzej bo nawet u siebie czesto mam problem zeby sie umowic na glupia wizyte w terminie mi pasujacym ale w tym samym dniu. teraz wzielam sie na sposob i jak nie chca mnie umowic to pytam czy na nhs24 mam zadzwonic - wyprobowalam kilka razy zawsze wizyta sie znalazla.
poskarzylam sie ze nie jestem zadowolona z opieki jakie moje dziecko otrzymalo i miala niedosluch z tego powodu i zabieg musiala miec to teraz nagle sie zainteresowali i na spotkania z roznymi ludzmi nas umawiaja.
cala zaloga u gp maja spotkania conajmniej raz w tygodniu i sie tlucze na nich o oszczednosciach i o tzn upierdliwych czy trudnych pacjentach albo takich z marginesu spolecznego.
ja moze trafilam do family planning jak nie bylo tylu nas tu i moze bylo latwiej wtedy - nie wiem bo to bylo z 9 lat temu. a teraz jak chcialam drugi raz skierowanie do kliniki nieplodnosci gp bez problemu mnie skierowala, moze dla tego ze juz tam bylam wczesniej.
ja na opieke ze swojej strony nie moge narzekac, gorzej bylo z moim dzieckiem tylko ze w polsce czesto panstwowa opieka zdrowia podobnie dziala ale przynajmniej wiele ludzi stac na prywatna wizyte.

Dziub jak ci kazali przyjsc to znaczy ze cos posprawdzaja, mysle ze to dobry znak. a ja ich komentarze nie zwracaj uwagi, niech porobia badania, placisz podatki wiec masz prawo do opieki medycznej ja im tak zawsze mowie. powodzenia.
i jakby cos to zmieniaj przychodnie. na prawde zdarzaja sie spoko lekarze tu.

ja zmykam do wyrka jutro pobudka o 6rano ale poraz ostatni przez kilka miesiecy:-) i bede miala wiecej czasu na staranka:-). milej nocki wszystkim.

reklama
dziub ręce opadają. Jak mówisz- banda idiotów!! Wkurza mnie ten system na każdym kroku. Mają takie sprzęty, takie możliwości a lekarze mają mniej wiedzy niz w Polsce studenci I roku medycyny. Gdyby nie dr Google to oprócz paracetamolu nie przepisali by innego leku. Ja juz nawet nie chodzę do lekarza, bo nie warto tracić tu czasu i energii. Czy oni sobie nie zdają sprawy jak kuleje ich system, że jest dużo gorszy niz w naszej (jak wszyscy anglicy uważają -biednej) Polsce? Jak może nie wiedzieć jakie dac skierowanie i gdzie sie robi badanie!!! To jest chore. Rozumiem, ze lekarz może nie wiedzieć jak sie obsługuje koparkę czy naprawia pralkę, ale w swojej dziedzinie ma sie orientować- w końcu czegoś sie uczy na tych "studiach". Ja odkąd jestem w uk nie narzekam na polską służbę zdrowia.

Ja jutro ostatni dzień pracy i tydzień wolnego!!! Czekałam na to 8 tygodni. Jak ja lubię te przerwy miedzy semestrami.

witam Piątkowo! W końcu! tak się cieszę la la la!
Mam nadzieję że wszystkie macie dobre humorki.
Ja wczoraj zamieniłam herbatkę na wino, książkę na film, a kocyk na męża, było bardzo milusio ;)

Dziub mam nadzieję że dzisiaj się wami zajma jak należy, dobrze że postawiliscie na swoim!

Jutro kupuje testy i w poniedziałek wszystko będzie jasne!

Miłego dnia!

Dziub, zaczne od kolana - ja mialam dwa razy skrecony staw i ogolnie jest on w zlym stanie, dwa razy mialam skierowanie do szpitala od polskiej lekarki, no ale nie poszlam. Chcialam isc tutaj, ale widze, ze mi tez pewnie beda wkrecac, ze sciemniam i ze to nic powaznego... co za posrany kraj. Ja mam takie same odczucia, sytuacja ze sluzba zdrowia powoduje, ze najchetniej spakowalabym sie i wrocila do Polski. O tym, co piszesz na temat skierowan - zenada, absurd i straszliwosc. Juz widze, jak ja pojde i bede chciala skierowania na badania... Odnosnie braku kompetencji, to ja mialam podobna sytuacje z wyciaganiem spirali - sex health clinic, gdzie mi ja zakladali (bo u GP nie ma nikogo wykwalifikowanego, tzn jest, ale niechetnie, duzo pacjentow etc), mieli tylko godziny dla niepracujacych, a mi nie jest latwo wziac caly czy pol dnia wolnego. No to za tel do GP, a tam mi babka mowi, ze nie maja nikogo, koniec. No masakra!!! W koncu wzielam wolne i poszlam do tej SHC, 10 minut wlacznie z gadka-szmatka i po wszystkim.
O, tak sobie mysle, ze warto zobaczyc, czy robia cos z plodnoscia...

witajcie dziewczyny :-)
Diub daj znac co za badania ci zlecili, mam nadzieje, ze dzisiaj sie lepiej toba zajeli :tak:
yas zazdroszcze tego wolnego :-D
aniolkowa tobie tez zazdroszcze, ja mam urlop dopiero w polowie listopada ;-)
Suzanne fajnie, ze milo spedzilas wieczor :-D
widze, ze nam sie tu watek medyczny zrobil :-D ale to dobrze, zawsze to jakas odmiana :-D:-D:-D
a tak wogole to czy ktoras niedlugo testuje? widze, ze Satchkat w poniedzialek, ja w czwartek, a moze ktos wczesniej? nie wiem czy juz zaciskac kciukasy ;-)

reklama
Do góry