reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Tak, to jest to samo czyli tez progesteron i nawet lepiej ze dostalas luteine bo jest duuuzo tansza od dufastonu a dziala tak samo

muminek79 nie no ja w to srednio wierze, ale robie na zapas chyba juz. Wydaje mi sie,ze to nie ma na prawde wiekszego znaczenia, jezeli sie ma zajsc w ciaze to sie zajdzie, niezaleznie od pozycji przed, w trakcie i po tak uwazam :happy2: A z testem nie martw sie, wydaje mi sie, ze po prostu test byl felerny.
To nie byla Korba.Korbe grala Dereszowska:) Goska sie starala:)

Powiem ci ze ja czasem tak bardzo bylam nakrecona na dzidiusia ze chyba sobie wmawialam objawy jak mdlosci wiekszy brzuszek itd...My kobiety mamy przekichane jednym slowem:-D

Ja juz sobie miesiac w miesiac wmawiam objawy, np. w zeszlym miesiacu bylam przekonana, ze mam wiekszy brzuch, w tym wydawalo mi sie, ze mam nudnosci, wlacznie z wczorajszym dniem, nie mowiac o powiekszonych piersiach i o tym, ze raz na czas cos mnie kluje w brzuchu takze sie nic nie martw. Jestem ciekawa co mi sie objawi w tym miesiacu :wściekła/y:

Ciekawy artykuł :) http://www.jestemplodna.pl/11,jak_rozpoznac_dni_plodne.html

Ostatnia edycja:
Ja od dzis bede meczyc meza i tak co drugi dzien co by owulki nie przegapic:) Mialam sie wstrzymac do jutra albo pojutrza ale kluje mnie w tych jajnikach coraz czesciej i mocniej jakby wiec nie bede czekac kto wie jak po tym CLO zareaguje:) A co sie po przytulamy to nasze:-p:tak:

wiesz ze ja nawet wczesniej nie zwracalam uwagi na to klucie, w sumie to nie wiem jakie u mnie tak na prawde sa objawy owu bo nigdy specjalnie nie zwracalam na to uwagi, ale siedze teraz w pracy,i z kolezanka rozmawialam na ten temat i uswiadomila mi, ze rzeczywiscie pare dni przed moim urlopem ( jakies 10 dni temu ) bolalo mnie w lewym jajniku, i czulam klucie dosc intensywne. W tym miesiacu tak na prawde wzielam sie za czytanie i studiowanie literatury kobiecej i wiem na pewno wiecej niz wiedzialam, dzieki Wam wiem jeszcze wiecej za co bardzo dziekuje :wink:
Jezeli cykle mam co 28 dni, ostatnia @ zaczela sie tydzien temu 11-go lutego, to kiedy wedlug Was najlepiej zaczac przytulanki ? :happy2:
Co to w ogole to CLO jest patu$ka ?Przepraszam z gory za moje zacofanie jezeli chodzi o takie rzeczy ale nigdy wczesniej nie mialam potrzeby wchodzenia glebiej w takie tematy :x

Ostatnia edycja:
CLO to clostilbegyt taki lek wspomagajacy...wywoluje owulacje...jesli pecherzyki dorastaja i same pekaja jest ok jesli rosna a nie pekaja dostajesz zastrzyk Pregnyl na pekniecie potek kolo 15-18 cyklu musisz zaczac brac albo luteine albo duphaston (to to samo tylko cen inna)

ja tez mam cykle 28 dniowe najczesciej ale po CLO juz dzis zaczynamy tak na wszelki wypadek,czyli 9dc. i tak co drugi dzien najlepiej zeby az tak bardzo nie oslabiac zolnierzykow:-) 28 dniowy cykl czyli owu powinna wypasc miedzy 12-16 dc

12-16dc czyli od około piątku do przyszłego wtorku :) A wiec musze mojego Ł. uswiadomic kiedy będzie mi bardzo potrzebny :happy2: Ide w srode do tej drugiej gin, która u mnie pracuje,zawsze wydawala mi się dość oschla ale pacjentki i dwie dziewczyny z pracy, które do Niej chodza mowia, ze jest na prawde konkretna i posiada duza wiedze na wiele tematow. Mam nadzieje, ze mi pomoze, a może powie i doradzi cos co i Wam pomoze.
Trzymam kciuki za dzisiejsze przytulanie :) zmykam spac. Spokojnej nocy kobietki.

Dziewuszki, moze bedziecie w stanie cos podpowiedziec. Dzis 20 dzien cyklu. Do tej pory nie bylo zadnych oznak owulacji i oczywiscie nadal nie ma. Wczoraj wieczorem robilam test owulacyjny i mnie wynik skolowal. Niby jest wyraznie okreslone, ze jesli kreska jasniejsza lub brak - negatywny, taka sama lub mocniejsza - pozytywny. Ale mi wyszedl wynik na granicy. Jak poprosic o wskazanie, ktora kreska jasniejsza, to mysle, ze kazdy bez problemu wskaze te testowa, ale one sa prawie takie same, ta roznica jest bardzo niewielka. I jak cos takiego interpretowac?

Witam się:)
ale mam zaległości... odezwe się dłuzej jak przeczytam wszystko:) witam nowe staraczki:)katherinne moze testy owu są wadliwe, ja tez miałam miesiące gdzie ni w ząb nie mogłam rozpoznać kiedy owulacja-okrese przyszedł kilka razy po 23,24 dniach , czasem po 28 może to byly cykle bezowulacyjne? Skąplikowany ten nasz organizm...moja córeczka wczoraj opowiadała babci, że zauważyła że mama ma większy brzuch i że napewno braciszek jej rączkami wypycha... uwielbiam ją:)

reklama
12-16dc czyli od około piątku do przyszłego wtorku :) A wiec musze mojego Ł. uswiadomic kiedy będzie mi bardzo potrzebny :happy2: Ide w srode do tej drugiej gin, która u mnie pracuje,zawsze wydawala mi się dość oschla ale pacjentki i dwie dziewczyny z pracy, które do Niej chodza mowia, ze jest na prawde konkretna i posiada duza wiedze na wiele tematow. Mam nadzieje, ze mi pomoze, a może powie i doradzi cos co i Wam pomoze.
Trzymam kciuki za dzisiejsze przytulanie :) zmykam spac. Spokojnej nocy kobietki.

Moze jak juz bedziesz u gin poprosc o USG i wtedy bedzie widac golym okiem czy pecherzyki risna i ja duze sa...

Mnie wczoraj jeszcze podbrzusze pobolewalo wiec dzialalismy...a dzis bol zniknal.Nie wiem czy owu byla czy ten bol poprzedzil owu i dopiero bedzie. Nie chce testow bo wole sie nei rozczarowac wynikiem czasem.Poczekam do piatku...

Do góry