reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Patu$ka lek nic nie mówił. Podobno ok ale teraz jak tak napisałaś to zaczynam się zastanawiać czy nie pokazać wyniku innemu lek...jak myślisz?>

reklama
Patu$ka lek nic nie mówił. Podobno ok ale teraz jak tak napisałaś to zaczynam się zastanawiać czy nie pokazać wyniku innemu lek...jak myślisz?>

Mysle z enie ma czym sie od razu martwic.Nie podalas ruchliwosci plemnikow?Nie badano tego czy jak? Plemnikow jest bardzo duzo ale jak widac sa slabsze,zalezy tez jaka jest ruchliwosc i zywotnosc podobno to ma najwieksze znaczenie. Np moj Ł. ma mniej plenikow bo tylko 11 mln ale sa zywotne i ruchliwe... Tyle tych plemnikow a i tak tylko jeden jest najwazniejszy;-)

A tak an marginesie dziewczyny macie jakies sposoby na to co po stosunku? Lezycie z nogami do gory czy jak? Czy moze biegniecie od razu sie myc?Wiadomo cos tam zostanie a cos wyleci...Ja do tej pory czekalam kilka minut przytulalam sie od Ł. i potem szlam pod prysznic...To uczucie cieknacego czegos po nogach jest nijako komfortowe:-D
Podzielcie sie swoimi sposobami

Ja po wszystkim leżę przez mała godzinkę, aby zbyt dużo materiału sie nie zmarnowało :tak: A potem kompanko.
Zaraz po jakieś 5-10 min lezalam z nogami do góry- opartymi o ścianę i podusią pod pupą. Jednakże lekarz powiedział mi że przy tyłozgięciu to nic nie daje. Dla mojej przypadłości należy leżec na brzuchu, podusie pod biodra i nogi lekko wyżej. Ale szczerze mówiąc jeszcze tej pozycji nie przetestowałam, wszytko przede mną, może dzisiaj spróbujemy:-)

Ostatnia edycja:
A tak an marginesie dziewczyny macie jakies sposoby na to co po stosunku? Lezycie z nogami do gory czy jak? Czy moze biegniecie od razu sie myc?Wiadomo cos tam zostanie a cos wyleci...Ja do tej pory czekalam kilka minut przytulalam sie od Ł. i potem szlam pod prysznic...To uczucie cieknacego czegos po nogach jest nijako komfortowe:-DPodzielcie sie swoimi sposobami

wiecie co mi sie przypomina ?? Film "Lejdis" i Korba ( bodajze tak sie nazywala ) starajaca sie o dziecko, kiedy pojawialy sie DP telefon po meza, a po stosunku, nogi w gorze na scianie i "wpychanie" ile wlezie :p Powiem Wam,ze robie tak samo, po przytulaniu leze chwile z nogami w gorze a potem ide pod prysznic.Ale i tak czesto cieknie po nogach hah :-D a Ł. jedyne co potrafi zrobic w takim momencie to smiac sie ze mnie ;>
Źle sie dzis czuje, wieczorem zaczal mnie bolec brzuch i tak bolal cala noc i poranek. Jak na @, ale ten sie przeciez juz skonczyl. Malo tego, pojawil sie sluz ale nie bialy :/ Fiksuje juz chyba kobitki.

Kurcze dziewczyny moze faktycznie fasolka juz byla tylko cos nie poszlo jak trzeba:no: jakos wcale o tym nie pomylalam:sorry2:
wiecie nie wiem czy z tymi figurkami po seksie to nie jest lipa troszke. ja po kazdym starniu do tej pory od razu ide na siusiu i pod prysznic a dwoch urwisow juz mam no ale jesli mialoby pomoc.......jak sie staralismy o drugie dziecko to mialam ochotke zapytac gina czy powinnam np trzymac nogi w gorze ale jakos glupio mi bylo i ostatecznie sprawe przemilczalam.
pamietam ze moj maz tak strasznie chcial drugiego dzidziusia a tu ciagle nic z tego ze az mi go szkoda bylo. Jak poszlismy do apteki po test(to byl 1 cykl z dufastonem) to poprosil pozytywny test ciazowy:-D:-D usmialysmy sie z pania magister ile wejdzie

wiecie co mi sie przypomina ?? Film "Lejdis" i Korba ( bodajze tak sie nazywala ) starajaca sie o dziecko, kiedy pojawialy sie DP telefon po meza, a po stosunku, nogi w gorze na scianie i "wpychanie" ile wlezie :p Powiem Wam,ze robie tak samo, po przytulaniu leze chwile z nogami w gorze a potem ide pod prysznic.Ale i tak czesto cieknie po nogach hah :-D a Ł. jedyne co potrafi zrobic w takim momencie to smiac sie ze mnie ;>
Źle sie dzis czuje, wieczorem zaczal mnie bolec brzuch i tak bolal cala noc i poranek. Jak na @, ale ten sie przeciez juz skonczyl. Malo tego, pojawil sie sluz ale nie bialy :/ Fiksuje juz chyba kobitki.

To nie byla Korba.Korbe grala Dereszowska:) Goska sie starala:)

Powiem ci ze ja czasem tak bardzo bylam nakrecona na dzidiusia ze chyba sobie wmawialam objawy jak mdlosci wiekszy brzuszek itd...My kobiety mamy przekichane jednym slowem:-D

Oj gdyby takowe testy pozytywne sprzedawali to też prosze od razu dwa - bo bliżniaki :-)
Ja dostała duphaston i mam go brac gdy tylko zajde w ciążę - II krechy na teście i od razu 2 razy dziennie tabza, przy starankach nie mam go brać...

Któraś z Was może go stosowala? Jakieś efekty?

Co do wmawiania sobie objawów - mam tak przy każdym cyklu :) jakis świr jestem ale ledo mnie zakluje, piersi zabolą i już hehehe teścior w ruch

HanQQa ja bralam dufaston od 16dc bo sie okazalo ze mam za niski progesteron i udalo sie w pierwszym cyklu stosowania

Wow muminek79 no to super że tak zadziałal. Mi dal go gin na prawidłową produkcję ciałka zóltego i rozwój zarodka.

reklama
Mi kazal brac 2x1 a jesli beda dwie kreseczki to zwiekszyc do 3x1 no i niestety ale trzeba go brac conajmniej do 20tc

Do góry