reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Niby troszke pozno to prawda ale podobno po poronieniu to moga buc dlugasne cykle zanim hormony nie wroca do normy a tak swoja droga to powiem ci ze szybko zezwolila ci twoja gin na ponowne staranka. Zazwyczaj kaza odczekac najmniej 3 cykle zwlaszcza jezeli bylo lyzeczkowanie nio ale co lekarz to inna decyzja

Wiem, że zazwyczaj pozwalają dopiero po 3 cyklach, ale np. na zachodzie pozwalają już po pierwszej @. W wielu miejscach też czytałam, żeby zadać lekarzowi podchwytliwe pytanie z serii "a dlaczego?" jak powiedzą, że 3 cykle. Mi w szpitalu przy wypisie lekarz powiedział, że jeśli chcę, to mogę nawet od razu, bo jeśli macica nie będzie gotowa, nie przyjmie zarodka, a jeśli organizm hormonalnie nie będzie gotowy, nie będzie owulacji i jeśli zajdę od razu to znaczy, że organizm był gotowy. Ale posłuchałam mojej ginekolog, która poradziła jednak ten pierwszy cykl sobie odpuścić i poczekać na @. Wydaje mi się to rozsądne, na wypadek wszelki wolałam nie zrobić sobie jakiegoś zakażenia, poobserwować, czy nie mam dziwnych plamień, zobaczyć, w jakim terminie i jaki będzie okres. Poza tym po okresie łatwiej będzie liczyć wiek ciąży, w tym pierwszym cyklu nie ma punktu odniesienia. A że nie kazali standardowych 3 cykli czekać wydaje mi się zupełnie logiczne. Oboje mi powiedzieli, że te trzy cykle to są w zasadzie dla psychiki. Pozwoliłam sobie zaufać tym dwóm opiniom, tym bardziej, że się zgadzają z tym, co sama czuję.

Jak Wam mija popoludnie? U mnie pada snieg juz od samego rana. Slubny wrocil z pracy i naprawia auto:-D Wiec mam chwilke zeby posiedziec i odwiedzic forum:-)

Jak Wam mija popoludnie? U mnie pada snieg juz od samego rana. Slubny wrocil z pracy i naprawia auto:-D Wiec mam chwilke zeby posiedziec i odwiedzic forum:-)

A ja wlasnie w pracy siedze, tez u Nas od rana sypie i to tak ze :szok: a zimno jak nie wiem co.
Kolejny dzien od rana boli mnie brzuch. Nie wiem czemu :/ Ide zaraz do ortopedy, stwierdzilam, ze musze sie w koncu za siebie wziasc i isc na RTG bo od bardzo dawna dretwieja mi palce u rak i nog, wiem ze zwiazane to jest z lordoza ale nigdy nie mialam czasu zeby tak na prawde sie tym zajac.
Czekam juz niecierpliwie do jutra, do wizytki u gin i tego czego sie dowiem. Jak tylko bede cos wiedziec dam Wam dziewuszki od razu znac :happy:Swoja droga patu$ka oczytana jestes jak na 22 lata :laugh2:A ja ciemna jak pien :nerd: Jak tam wczorajsze przytulanki ?

A ja wlasnie w pracy siedze, tez u Nas od rana sypie i to tak ze :szok: a zimno jak nie wiem co.
Kolejny dzien od rana boli mnie brzuch. Nie wiem czemu :/ Ide zaraz do ortopedy, stwierdzilam, ze musze sie w koncu za siebie wziasc i isc na RTG bo od bardzo dawna dretwieja mi palce u rak i nog, wiem ze zwiazane to jest z lordoza ale nigdy nie mialam czasu zeby tak na prawde sie tym zajac.
Czekam juz niecierpliwie do jutra, do wizytki u gin i tego czego sie dowiem. Jak tylko bede cos wiedziec dam Wam dziewuszki od razu znac :happy:Swoja droga patu$ka oczytana jestes jak na 22 lata :laugh2:A ja ciemna jak pien :nerd: Jak tam wczorajsze przytulanki ?

Milo czytac:-) Przytulanki extra,nie ma na co narzekac...CHociaz z nogami do gory nie lezalam:-D Czytam bo niepowiem bardzo mnie interesuje swoj organizm i w ogole. Ja to ja ale moj slubny ile wie o nas kobietach o ciazy itd. To chyba przez to ze jak pracowal w delegacji to po pracy nie mial co robic to czytal chyba na necie:baffled: Czasem zaskakuje mnie czyms o czym ja nie mam pojecia..

Byłam. Dostalam skierowanie na RTG kregoslupa szyjnego. Nasz doktor stwierdzil,ze kazdy jeden miesien mam tak ponapinany, ze szkoda gadac.Musialam sie wygadac troche o przeszlosci, bo pytal czy kiedys mialam jakies urazy w tym miejscu, wiec opisalam historie moja i mojego ex... i tego, co przez Niego i dzieki Niemu przeszlam.
Przykro bylo wracac. Jutro ide na zdjecie i zobaczymy co dalej, w gre wchodzi oczywiscie leczenie farmakologczne, albo masaze. Fakt taki, ze dokucza mi bardzo ta szyja, a dretwienie rak i nog doprowadza mnie czasem do szalu:crazy:
My zaczynamy przytulanki w piatek :)))

Byłam. Dostalam skierowanie na RTG kregoslupa szyjnego. Nasz doktor stwierdzil,ze kazdy jeden miesien mam tak ponapinany, ze szkoda gadac.Musialam sie wygadac troche o przeszlosci, bo pytal czy kiedys mialam jakies urazy w tym miejscu, wiec opisalam historie moja i mojego ex... i tego, co przez Niego i dzieki Niemu przeszlam.
Przykro bylo wracac. Jutro ide na zdjecie i zobaczymy co dalej, w gre wchodzi oczywiscie leczenie farmakologczne, albo masaze. Fakt taki, ze dokucza mi bardzo ta szyja, a dretwienie rak i nog doprowadza mnie czasem do szalu:crazy:
My zaczynamy przytulanki w piatek :)))

No my to pelna para od wczoraj:) Wole nie przegapic owulki:) Przeczytalam ulotke jeszcze raz dokladnie. napisano ze przy cyklach regularnych owu powinna pojawic sie miedzy 11 a 15 dc...wiec juz tuz tuz na dniach:-)Mozliwe ze tylko na masazach sie skonczy zeby poprawic krazenie;-)

reklama
patu$ka, masz ulotkę do owulacji? :D Czy testy owulacyjne będą grane? Ja właśnie się wpatruję w mój ze znakiem zapytania w oczach. Tym razem chyba jest pozytywny. Ale kto wie, może jutro będę miała jeszcze mniej wątpliwości co do jego pozytywnego charakteru.

Do góry