reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Moze jak juz bedziesz u gin poprosc o USG i wtedy bedzie widac golym okiem czy pecherzyki risna i ja duze sa...

Mnie wczoraj jeszcze podbrzusze pobolewalo wiec dzialalismy...a dzis bol zniknal.Nie wiem czy owu byla czy ten bol poprzedzil owu i dopiero bedzie. Nie chce testow bo wole sie nei rozczarowac wynikiem czasem.Poczekam do piatku...

Dziendobry :)Wlasnie o tym samym pomyslalam, ze jeśli zbliza się owu to po tym co pisalas, powinien rosnąć pęcherzyk. Poprosze ja jutro, co mi tam, najwyżej krzywo na mnie popatrzy :eek: Wczoraj wieczorem bardzo mocno zaklulo mnie w prawym jajniku, dziś cisza, choć brzuch mnie caly czas pobolewa.
katherinne ja co miesiąc zastanawiam się co jest nie tak z tymi testami, bo co miesiąc, w jednym tylko dniu, wlasnie wtedy kiedy powinnam mieć owu, pojawia się ta druga kreska,ale jest o wiele jasnejsza od kreski testowej co według instrukcji oznacza wynik negatywny, ale ja zastanawiam się ile w tym prawdy bo co innego gdyby ta druga kreseczka pojawila się pare razy w miesiącu, ok wtedy uznałabym z całym przekonaniem ze cos nie halo, ale jeśli w tym miesiącu pokaze się to samo, zaczne po prostu traktować taki test jak wynik pozytywny, a przy najbliższej wizycie u gin ( jutro) spytam się o to, i napisze Wam czego się dowiedziałam.

reklama
Witam sie i ja :tak:

Nuuuska ja zaczęłabym staranka w dniach 21,23,25 no i 26 tak dla poprawy :-) tez miałam cykle 28-dniowem i tak udalo mi sie zajśc w ciążę, teraz tez zamierzam tak próbowac. Jednakże nie mam w ogóle oznak owu więc ten cykl zaliczam z mety do straconych :no:

katherinne gdy masz mniejsze steżenie hormony LH wówczas test we właściwym dniu (czyt.owu) wskazuje słabszy kolor II kreseczki. Zapewne masz owu później czyli tak jak piszesz ok 20 dc.

kasiol zatem nie mozna córci zmartwić i trzeba intensywnie działać, aby potwierdziła sie jej teza:tak:

patu$ka zapewne Twój oragnizm przyzwyczaja sie do clo i stad tez te bóle.
Owulacja pewnie przed Toba ja stawiałabym na dni 21 a 22 luty.

Mozliwe ze tak,ja to juz fiksuje stale cos wypatruje:) Bede czekac i dzialac z mezem... Niech se uda nam i Wam:)

Witam sie i ja :tak:

Nuuuska ja zaczęłabym staranka w dniach 21,23,25 no i 26 tak dla poprawy :-) tez miałam cykle 28-dniowem i tak udalo mi sie zajśc w ciążę, teraz tez zamierzam tak próbowac. Jednakże nie mam w ogóle oznak owu więc ten cykl zaliczam z mety do straconych :no: .

Dziekuje :happy: Napisane dużymi literami i dosłownie jak ma być, w końcu do mnie dotarlo, a wiec podzialamy jak piszesz :-)Jak ktoras z Nas w końcu zafasolkuje, na prawde będzie to Nasza wpolna praca,ze się tak wyraze :laugh2:

Wierz mi każda z nas powoli fiksuje jesli chodzi o dziecko :tak: ale pomyśl sobie jaka radośc nas ogarnie, gdy na którymś z testów w końcu zobaczymy te II cudowne kreseczki. Odlot ...

Ech, płonne nadzieje. Wczoraj niedługo po zrobieniu testu jakaś ta kreska wydawała się wyraźniejsza, oboje z mężem oglądaliśmy uważnie. Dzisiaj jak już test jest suchy jak wiór to jednak dosyć blado wypada (a może kwestia oświetlenia? może po ciemku wyglądała wyraźniej?)

test.jpg

Chyba jednak negatyw, co? Nie mam doświadczenia, nigdy wcześniej nie robiłam takich testów, ale coś czuję, że to za blade, żeby się móc cieszyć...

Czy to nasz czy ktores z Was test pokaze II to bedziemy sie cieszyc,to nasz wspolny starczkowy sukces;-)

Hej:tak: katherinne tak patrze na ten twoj tescik i jezeli taki jest po wyschnieciu to u mnie tak wyglada dzien przed takim mega pozytywnym tzn 14dc wyglada tak jak twoj a 15dc kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej i tak sie pozniej utrzymuje 4-5 dni.
czytalam gdzies ze czasem te kreseczki nie sa tak intensywne dlatego ze jest niski poziom hormonu ktory za to odpowiada ale jaki to hormon to strzelac nie bede, wydaje mi sie ze to ma zwiazek z prolaktyna ale tak jak pisalam nie chce strzelac i wprowadzac was w blad.

Hormon luteinizujący, LH. Ja pierwszy raz robię testy owu, więc nie wiem, jak to u mnie wygląda. No nic, muszę kupić nowe opakowanie w takim razie, żeby sprawdzić wieczorem, czy się przyciemnia, czy pojaśnia. Jeśli się zanosi na owu, to byłabym wniebowzięta, ale prawda jest taka, że to dosyć późno (dziś 20 dc) i nie mam śluzu.

reklama
Hormon luteinizujący, LH. Ja pierwszy raz robię testy owu, więc nie wiem, jak to u mnie wygląda. No nic, muszę kupić nowe opakowanie w takim razie, żeby sprawdzić wieczorem, czy się przyciemnia, czy pojaśnia. Jeśli się zanosi na owu, to byłabym wniebowzięta, ale prawda jest taka, że to dosyć późno (dziś 20 dc) i nie mam śluzu.

Hmmm...faktycznie ta kreseczka taka bladziutka jakas,moze trefnt test albo jestes juz po...

Do góry