reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Invicta- 3 weryfikacje po transferze

To może warto zrobić te badania które ja miałam ? Receptywność endometrium i biopsja ? Może masz tak samo jak ja. To ze masz progesteron 26 z krwi nic nie znaczy. U mmie tez było okej a z biopsji wyszło ze w któreś dobie spada ilość progesteronu i tyle.
Zrobię to. Ale to się tylko leczy większymi dawkami progesteronu?

reklama
To się podaje wtedy wlew z twojej krwi dwa dni przed transferem tzw wlew z osocza. Dodatkowo może musisz mieć podany zarodek w odpowiednim dniu. Można sprawdzić tzw okno implantacyjne czyli najbadziej dogodny czas na implantację zarodka.

Ja miałam tez podany ten zastrzyk i tak 1 weryfikacja :
Progesteron - 26,46
Estradiol - 2487
HCG - 26,82
2 weryfikacja
Progesteron - 20,77
Estradiol - 2533
HCG - 27,49
3 weryfikacja
Progesteron -26,25
Estradiol - 2215
HCG- 123,5

Transfer w invicta 5 dniowy zarodek 5.2.2 i tez weryfiacje .
Jaki progesteron miałyście i ile, że tak dobrze progesteron się trzymał. I ile estrofemu dopochwowo, że tak dobrze estradiol się trzymał?

Pół w dniu transferu i pół kilka dni przed transferem. Kazał kupić jednak całe bo mówił ze nie wiadomo czy działają po otwarciu i przechowywaniu w lodowce :)

Pół w dniu transferu i pół kilka dni przed transferem. Kazał kupić jednak całe bo mówił ze nie wiadomo czy działają po otwarciu i przechowywaniu w lodowce :)

Wczoraj byłam na histeroscopii wycięto polipa z szyjki macicy ok cm który musiał krwawić podczas 2 ostatnich transferów. Martwi mnie ze w jamie macicy jest kilja mikropolipó jak główki od szpilki. Pobrano wycinek na immunohistochemie czy to podłoże hormonalne czy infekcyjne. ( Hormonalne wątpie po takiel ilości progesteronu co cykl). Ale ma być wynik za 2 tyg. Czy któraś z Pań miała mikropolimy w macicy i udało się zajść w ciąże?

Cześć Dziewczyny,

szukałam takiego tematu w necie, ale nie znalazłam. Zakładam więc.
Jestem 4 dpt i w ubiegłą sobotę (2dpt) miałam pierwszą weryfikację:
1. HCG- 63,00
2. Progesteron- 155,8
3. Estrogen 2425
Miałam transferowane 2 świeże blastki. W dniu transferu przyjęłam 1/2 ovitrelle. Wartość HCG pewnie przekładana.
Ciekawa jestem jednak, jakie były Wasze wyniki po weryfikacjach.

Niech moc będzie z nami :)
Po jakich lekach taki wysoki progesteron udało się uzyskać?

reklama
Cześć Dziewczyny,

szukałam takiego tematu w necie, ale nie znalazłam. Zakładam więc.
Jestem 4 dpt i w ubiegłą sobotę (2dpt) miałam pierwszą weryfikację:
1. HCG- 63,00
2. Progesteron- 155,8
3. Estrogen 2425
Miałam transferowane 2 świeże blastki. W dniu transferu przyjęłam 1/2 ovitrelle. Wartość HCG pewnie przekładana.
Ciekawa jestem jednak, jakie były Wasze wyniki po weryfikacjach.

Niech moc będzie z nami :)
Tez mnie ciekawi co brałaś że taki wysoki progesteron

reklama
Do góry