reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Hej :*

Nuuuśka ja ćwiczyłam z Mel B na brzuch i uda, jakieś 3 tygodnie - ale nie to wyzwanie, że codziennie, tylko tak sobie- po 3 razy w tygodniu. I szczerze mówiąc gdybym miała więcej sił i chęci na cokolwiek to pewnie bym ćwiczyła dalej, bo sama się zdziwiłam że już różnicę widać. Ale może to zasługa też tego że bardzo dużo starałam się ostatnio pić. Fajnie że u Ciebie coraz bliżej tej wymarzonej wagi :tak:
My ostatnio też zmieniliśmy nawyki żywieniowe, bo mój M. się odchudza :p a konkretniej to chce zrzucić brzuszek bo trochę mu się zrobił przez to, że podjadał razem ze mną jak byłam w ciąży... no, i przestał chodzić na siłownię.

Co do naszych starań to my się w sumie nie liczymy w sensie takim jak Wy, bo u nas była ciąża po drodze.. no ale jakby na to nie patrzeć to walczymy 22 miesiąc. i pewnie będzie jeszcze kolejne kilkanaście miesięcy, o ile w ogóle w końcu się uda.

paulinka a co tam u Was w ogóle? co do schudnięcia to może mały jeszcze coś z Ciebie "wyciągnie" :tak:

kasiol a po czym M. tak wyliczył z tym synkiem? ;-)

Natka ale mój Marcel butelkowy:) to raczej nie wyciągnie:) U nas czas leci szybciochem... Czytam co tu pisecie, ale przeważnie weny brak, żeby z Wami pisać, bo ciągle coś mnie rozprasza:) milion rzeczy mam teraz do zrobienia, no a doba niestety ma tylko 24 godzimy:)

hej
co to za kryptoreklamy nam się wkradają:szok:
w sobotę robimy urodzinowego grilla Kali, mam nadzieje,że wszystko wypali( oby nie było deszczu i wiatru za dużego bo mi moje dekoracje zwieje) kupiłam czarne obrusy z ceraty i podrukowałam motywy monster:) ale ciężko będzie przystroić ,żeby małpisko nie widziała:)
natka tak gadaliśmy o nim i m. kichnął i powiedział za miesiąc i 3 dni będzie syn:) buhahahahahhahaha
dziś wizytka, ciekawe co tam sie dzieje-bo susza u mnie od paru ładnych dni, sikam jak głupia i myśle ,ze chyba załapałam jakieś zapalenie... choć susza mnie dziwi;/

paulinka a to rzeczywiście, skoro butelkowy to raczej nie wyciągnie ;-) myślałam że piersią karmisz :-)

kasiol widziałam już wczoraj podobne wpisy reklamowe od tej samej osoby na kilku innych wątkach- pojawiały się na głównej jako ostatnie wpisy ;-) super że w sobotę impreza :tak: trzymam kciuki żeby wszystko wypaliło i pogoda dopisała :tak:
O której wizytka dziś? Czekam na wieści po :tak::tak:

O wszystkiego najlepszego dla Kalinki z okazji urodzin:))))

Pomęczę Was trochę moimi chłopakami
040820141280.jpg040820141282.jpg

Staram się tu nie zamieszczać za dużo moich chłopców, ale czasami to wręcz MUSZĘ... Mam nadzieję, że nie będziecie miały mi za złe:)

Załączniki

• 040820141280.jpg
    040820141280.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 21
  • 040820141282.jpg
    040820141282.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 22
hej
wizyta chyba udana;-) wziełam wypisy, badania nawet ostatnie usg , 3 miesiące wykresów ... no i badanie m. i cytologie.
Co do badań m. stwierdziła ,ze są w normie i nie ma sie do czego przyczepić. Moje badania ( mimo ,że sprzed roku) też w normie-więc się zdziwiła ,ze to tak długo trwa i powiedziała, że w takim razie chyba trzeba zrobić HSG. Ale jej zdaniem to byłoby bardzo dziwne i rzadko spotykane żeby mieć zrosty po tak krótkim czasie od porodu ( pomyślałam sobie o tyśce odrazu ale nic) . Ale jak spojrzała na cytologie ( powiedzialam jej odrazu że sikam z bólem i czuje swędzenie ale sama nie wiem czy od pęcherza czy jak...) to zaczeła mysleć o przewlekłym zapaleniu który też działa na niekorzyćś tworząc bariere dla plemników. Zapisała odrazy Gynomed kapsułki i dodatkowo tabletki. Jak zobaczyła wykresy natomiast:) stwierdziła ,że są dwie fazy, ale w maju -to niekoniecznie ta owulacja była... za to na badaniu usg-wyszło ,że jeste w fazie "śluzowej" "pośluzowej" dziwne określenie ale jakoś tak powiedziała-ale kazała zrobić badanie moczu bo nie wiedziała nic niepokojącego, ale dalej że jest płyn w z.daglasa i że jestem po owulacji z prawego jajnika ( mogłabyć faktycznie pare dni temu) no i EUREKA stwierdziała ,że badanie HSG jest badaniem inwazyjnym z częstymi fatalnymi w skutkach powiklaniami i że spróbujemy wzmocnić moją owulacje CLO.Ale wiąrze się to z monitoringiem cyklu. Plan jest taki że od 2 DNIA CYKLU( a nie od 5 jak w ulotce -nowość w leczeniu podobno) biore 1 tabletką przez 5 dni, dalej obserwacja coś ok 11 dc i pewnie 13... to na telefon mamy uzgodnić.No i nie zapisała mi Dupka mimo że pytałam czy mam go wbrać bo nie mam już recepty.W sumie , tym razem nic mi nie obiecywała.

CO DO BLIŹNIAKÓW, TROJACZKÓW I PIECIORACZKÓW-dla mnie byłaby to nagroda dla serca za te wszystkie cierpienia:)sasasassasasasaa

paulina słodki bobasek:) a wózek kosmiczny:)dawaj fotki jak masz szkrabów:)

Ostatnia edycja:
Kasiol - to super że w końcu będzie się cos działo. Jak zaczęłam czytac co lekarka o HSG powiedziała to normalnie jakbym słyszala swojego gina.

Mocno trzymam kciuki. Troche w sumie dziwne ze chce stymulować owu jeśli były bledziochy, owu potwierdzona ..... Może będziesz na monitoringu to może pogadaj z nia jeszcze o dupku.

paulinka - super chłopaki. Marcel się nie denerwuje że nie widzi dokąd jedzie w wózku?

Mnie od wczoraj boli brzuch na @. Zreszta podejrzewam że owu wcale nie było, bo taki byle jaki cykl. Nawet piersi w drugiej fazie nie powiększone ani nic ..... Dotarły dziś testy owu wiec czekam na @ i sprawdzam

hej
tyśka myślę że ona nie dala dupka żeby zrobić przerwę, a pewnie zapisze go przy kolejnym cyklu jak zobaczy ile pęcherzyków i co i jak... w sumie ona mi zapisała kuracje 3 miesięczną ale ja bralam tylko 2, dalej 3 miesiące u niej nie byłam -ale ona pewnie tego nie doliczyła, bo przerwę mam już co najmniej 3 miesięczną od dupka:-( co do owulacji -ona pomyślala o stymulacji po obejrzeniu wykresów więc nie wiem sama co to sa metoda, ma niby wzmocnić owulację. A tak wogole to musiałam mieć jakieś anomalia, bo tym razem miałam owulacje z prawego jajnika, a według zasady raz jeden raz drugi teraz powinnien być z lewego:/ chyba ze się wcześniej pomyliła ... tym razem bardzo dokładnie oglądała jajniki-i no na lewym nie ma opcji ,że była a na prawym wklęśnięcie po pęcherzyku było.
tyśka który masz dzień cyklu?

reklama
Hej,

paulinka widzę że wózek służy :tak: jesteś zadowolona? :-) fajne te Twoje chłopaki :tak:

kasiol fajnie że wreszcie ginka chce zrobić coś więcej niż tylko czekać :tak: choć tak jak tysia dziwię się trochę że jednak zapisała to CLO skoro owulacje masz, też myślałam że zaproponuje sam monit+wspomaganie drugiej fazy... No ale najważniejsze że w ogóle się za jakiekolwiek działanie wzięła :tak:
A co do owulacji na zmianę, raz z jednego raz z drugiego jajnika, to tylko teoria. W sumie rzadko jest rzeczywiście tak że cykl na cykl jest na zmianę.

tysia ja też znowu czuję się jak na @, a nic z tego nie wynika także nadzieja mimo wszystko jest- dopóki @ nie przyszła to nadal trzeba wierzyć że może jednak się udało! Trzymam kciuki:tak:

Do góry