reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

heja
tyśśka dobry pomysł z testami, zawsze jakaś podpowiedz co sie właśnie dzieje:) ważne żeby robić je o jednej porze :)

ja sama nie wiem co i jak, ale nie zdziwie sie jak jestem po owu już, bo jakaś susza nastała u mnie dziwna-a zdarzają mi sie co jakiś czas bardzo wczesne owu( chyba ze to bezowulacyjne-ale skok 12 ,13 dzień cyklu)okaże się w czwartek czy już po i ile :)zresztą jak zawsze bez znaczenia co gdzie i kiedy i tak nic z tego nie wynika :( ehhh
natka jak u Ciebie?

reklama
Cześć dziewczyny:-)

Napisalam posta i zapisalo mi tylko dwa wyrazy:-( zachcialo mi sie z tableta pisac...

Kasiol u mnie lipa. Tempka w dół i w sumie jak tak dalej pójdzie to mi wykresu zabraknie... za to dziś o 9:00 obudził mnie tak silny ból lewego jajnika że myślałam że zdechnę... i tak dobre półtorej godziny bolał tak mocno że chodziłam zgięta w pół :-( teraz już lepiej choć jeszcze trochę go czuję. A @ nadal nie ma. Samopoczucie też do bani...
Ciekawe co tam u Ciebie z wizytki wyniknie :tak:

Tysia ciekawe czy z testami będzie Wam łatwiej trafić, oby! Tylko tak jsk kasiol napisała, ważne ponoć by testować codziennie o tej samej porze i nie z pierwszego porannego moczu. Ja osobiście nigdy testów owu nie używałam.

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Ja jakiś czas temu używałam. Po pozytywnych testach u gina potwierdz\ilam owu i stwierdziłam ze skoro owu jest, to się nie będę stresować testami. Ale jednak będę je robic, żeby wiedzieć kiedy owu i czy rzeczywiście jest. U mnie sprawdzilo się robienie testow 2 razy dziennie (od momentu jak kreska testowa była fdosc ciemna, wcześniej 1 dziennie) - rano po przebudzeniu i pod wieczor, po powrocie z pracy. Tak około 17-18. Dzieki temu po pierwsze wiedziałam ze nie umknie mi skok LH, po drugie jeśli już wychodzil test pozytywny to utwierdzlaam się przy kolejnym testowaniu ze jest pozytywny ;)

W weekend naoglądałam się rodzin z kilkorgiem dzieci i jakiegoś dola znowu zlapalam ....

tysia tylko nie wiem czy wiesz, ale to nie do końca jest tak że jak będziesz miała pozytywny test to znaczy że owulacja będzie. Testy wykryją tylko hormon warunkujący owulację ale to nie znaczy że ona będzie i nic jej nie zahamuje. I generalnie to z tego co mi mówiono kiedyś jak chodziłam do poprzedniej poradni do gina to jest tak, że przy niedrożności jajowodu (jeśli oczywiście nie wystepuje inne zaburzenie, a u Ciebie takiego przecież nie wykryto) to owulacja występuje nawet z tego jajnika przy niedrożnym jajowodzie tylko po prostu komórka nie ma możliwości przedostać się do jamy macicy. A to znaczy, że testy będą wychodzić pozytywne tak czy siak, nawet gdy teoretycznie nie będzie możliwości zapłodnienia przez to że to ta niedrożna strona. Oczywiście testy na pewno mogą być dobrym pomysłem żeby przynajmniej zorientować się co i jak, piszę tylko o tym dlatego żebyś nie nastawiała się źle że może nadal nie wychodzi mimo pozytywnych testów owu :-)

natka, wiem ze owu moze byc po niewłasciwej stronie .... Jestem tego świadoma .... Ale mamy próbowac 3 m-ce, jak nie bedzie ciazy bedziemy monitorowac po ktorej stronie jest owu. Ja poki co chce wiedziec czy jest i czy co meisiac ....W tym m=cu cos czuje ze sie nie udalo. I juz zaczynam sie martiwc co dalej .....

Ja pod koniec wrzesnia mam byc chrzestna ;) tak wiec zamiast zajsc w ciaze musze schudnac.
Lepiej by bylo nie byc w ciazy q trakcie chrztu ale nie zamierzam sie zabezpieczac bo itak nie wierze zeby mialo sie udac.
Za to zaczynam diete i cwiczenia ;)

Hej!

tysia to dobrze, że wiesz. A który masz teraz dc?

kasiol jak tam u Ciebie? Czyżby faktycznie owulacja? Tempka w górę w porównaniu z tymi dwoma poprzednimi ;-)

akuku ja już tak od miesiąca chodzę i mówię że zaczynam ćwiczyć i zmieniam dietę.. No i wychodzi jak zwykle, energii i sił nawet na to nie mam. Obyś miała więcej szczęścia w trzymaniu się postanowienia :tak:

Natka ja cwiczylam i przestalam ze wzgledu na karmienie piersia...myslalam ze cwiczenia powoduja zanik pokarmu bo emis sie :)"nie najadal" a mial skok rozwojowy i cwiczenia w niczym nie przeszkadzaly...potem probowalam zaczac ale nie czulam tego czegos. Teraz motuwacja ze lece do pl i taki uczucie ze chce a nie musze ;)
Zmiana nawykow zywieniowych na zdrowe od dzisiaj ;)
Musze schudnac 20 kg mam cicha nadzieje ze w 2 miesiace z 10 zgubie ;) licze ok kg tygodniowo:)

reklama
witam.

Akuku - super z tym byciem chrzestną ;) U kogo? Jest jakiś przesąd z tym ze nie można być w ciąży jak się trzyma dziecko do chrztu. Ja wlasnie dlatego nie zostałam chrzestna kiedyś ..... .

natka - u mnie dziś ... 23 DC (?) chyba.....

Do góry