reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki luty 2013

spróbuj go przekonać kasiol! porozmawiajcie na spokojnie, rozważcie wszystko wspólnie. I zdecydujcie się na badanie w KLN - tam są znacznie lepsze warunki niż w laboratoriach, przede wszystkim "pokój dla panów" więc samo oddanie nasienia ma miejsce w w miarę komfortowych warunkach. Moze to go przekona?

reklama
Dziewczyny, oto inf z listopadowych staraczek:

No kochane oglaszam narodziny synka Akuku
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

7.01.2013 godzina 00.02 i 2900g kochany ssaczek
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

AKUKU - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiol. tak sobie patrze na twoje wykresy.... Czy ty robiłas kiedys testy owu? Miałas potwierdzona owulacje w jakich dniach?> Bo w 90% przypadków u was ostatnie serduszka w 14 DC albo w 15 DC. Moze owu masz pozniej?

tysska miałam i monitami potwierdzane, dwa cykle byłam na wizycie i ginka była przekonana ze bedzie ciąża bo właśnie w trakcie bylismy ovu a statania jak zawsze są;/ ginka twierdzi ze jestem zdrowa miałam tez badania hormonów w szpitalu na oddziale i tez wszystko ok, a dlaczego nie wychodzi;/;/ zostaje tylko m. ,a le z drugiej strony u natki, patuśki nuśśki m. maja wyniki w normie starania w czasie płodnym i też dupa blada;/;/;/
a skoro plemniore żyją do 3 dni to nawet jak dzien później by było to powinno byc dobrze, mielismy tez cykle z późniejszymi starankami... no i @ prawie regularnie przychodzi po skoku;/;/;////

akuku jak fajnie :) ale kruszynka :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :*

kasiol klinik jest kilka, na pewno znajdziecie odpowiednią :-) trzymam kciuki żeby udało się namówić M :-)
A co do mojego M to dopiero się okaże czy wyniki ma ok ale mam nadzieję że tak :-)

Tysia super wiadomości od rana :-) akuku gratuluję i szybkiego powrotu do domu! :-)

akuku GRATULACJE KOCHANA !! :*

kasiol to nie do konca kochana tak. Plemniki meskie moga zyc w szyjce macicy do 72h ale ponad 80% z Nich tego nie dozywa. U Nas wyniki sa w porzadku, ale wiem, ze plemniki Ł. nie dozywaja nawet 48h dlatego staramy sie wcelowac - w ten dzien, bo to gra najwazniejsza role. Mozemy starac sie w dni plodne, ale uznaje sie ze dzien najbardziej plodny to dzien pojawienia sie piku, jak i dzien po, ale nie pozniej niz 12h po jego wystapieniu.Wiekszosc staran jest zle wcelowanych bo prawda taka, ze czeste stosunki w okresie okoloowulacyjnym oslabiaja nasienie, dlatego na prawde wazna jest przerwa 3-4 dniowa miedzy serduszkowaniem, tak by wcelowac tym jednym 'zlotym strzalem' w dniu piku :happy: U Nas krotsza przerwa nie sprawdzila sie kompletnie, teraz probujemy wedlug tego co sie dowiedzialam, i ten cykl taki wlasnie byl...no ale jak sie okazalo, pecherzyk prawdopodobnie nie pekl :/
Klinik jest na prawde wiele, mozecie tez pobrac nasienie w domu, wazne jednak by dowiesc je w czasie nie przekraczajacym 30minut do laboratorium i przede wszystkim w temp. pokojowej. Porozmawiaj z M. kochana. My dajemy sobie jeszcze pol roku, jesli sie nie uda, zaczniemy myslec o in vitro:zawstydzona/y:

reklama
Nuuuśka od razu in vitro? inseminacja nie jest u Was dobrym wyjściem? Miejmy nadzieję, że uda się bez tego wszystkiego a za pół roku będziesz się już cieszyć coraz większym brzuszkiem :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry