reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

spróbuj go przekonać kasiol! porozmawiajcie na spokojnie, rozważcie wszystko wspólnie. I zdecydujcie się na badanie w KLN - tam są znacznie lepsze warunki niż w laboratoriach, przede wszystkim "pokój dla panów" więc samo oddanie nasienia ma miejsce w w miarę komfortowych warunkach. Moze to go przekona?

reklama
Dziewczyny, oto inf z listopadowych staraczek:

No kochane oglaszam narodziny synka Akuku
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

7.01.2013 godzina 00.02 i 2900g kochany ssaczek
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

AKUKU - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiol. tak sobie patrze na twoje wykresy.... Czy ty robiłas kiedys testy owu? Miałas potwierdzona owulacje w jakich dniach?> Bo w 90% przypadków u was ostatnie serduszka w 14 DC albo w 15 DC. Moze owu masz pozniej?

tysska miałam i monitami potwierdzane, dwa cykle byłam na wizycie i ginka była przekonana ze bedzie ciąża bo właśnie w trakcie bylismy ovu a statania jak zawsze są;/ ginka twierdzi ze jestem zdrowa miałam tez badania hormonów w szpitalu na oddziale i tez wszystko ok, a dlaczego nie wychodzi;/;/ zostaje tylko m. ,a le z drugiej strony u natki, patuśki nuśśki m. maja wyniki w normie starania w czasie płodnym i też dupa blada;/;/;/
a skoro plemniore żyją do 3 dni to nawet jak dzien później by było to powinno byc dobrze, mielismy tez cykle z późniejszymi starankami... no i @ prawie regularnie przychodzi po skoku;/;/;////

akuku jak fajnie :) ale kruszynka :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :*

kasiol klinik jest kilka, na pewno znajdziecie odpowiednią :-) trzymam kciuki żeby udało się namówić M :-)
A co do mojego M to dopiero się okaże czy wyniki ma ok ale mam nadzieję że tak :-)

Tysia super wiadomości od rana :-) akuku gratuluję i szybkiego powrotu do domu! :-)

akuku GRATULACJE KOCHANA !! :*

kasiol to nie do konca kochana tak. Plemniki meskie moga zyc w szyjce macicy do 72h ale ponad 80% z Nich tego nie dozywa. U Nas wyniki sa w porzadku, ale wiem, ze plemniki Ł. nie dozywaja nawet 48h dlatego staramy sie wcelowac - w ten dzien, bo to gra najwazniejsza role. Mozemy starac sie w dni plodne, ale uznaje sie ze dzien najbardziej plodny to dzien pojawienia sie piku, jak i dzien po, ale nie pozniej niz 12h po jego wystapieniu.Wiekszosc staran jest zle wcelowanych bo prawda taka, ze czeste stosunki w okresie okoloowulacyjnym oslabiaja nasienie, dlatego na prawde wazna jest przerwa 3-4 dniowa miedzy serduszkowaniem, tak by wcelowac tym jednym 'zlotym strzalem' w dniu piku :happy: U Nas krotsza przerwa nie sprawdzila sie kompletnie, teraz probujemy wedlug tego co sie dowiedzialam, i ten cykl taki wlasnie byl...no ale jak sie okazalo, pecherzyk prawdopodobnie nie pekl :/
Klinik jest na prawde wiele, mozecie tez pobrac nasienie w domu, wazne jednak by dowiesc je w czasie nie przekraczajacym 30minut do laboratorium i przede wszystkim w temp. pokojowej. Porozmawiaj z M. kochana. My dajemy sobie jeszcze pol roku, jesli sie nie uda, zaczniemy myslec o in vitro:zawstydzona/y:

reklama
Nuuuśka od razu in vitro? inseminacja nie jest u Was dobrym wyjściem? Miejmy nadzieję, że uda się bez tego wszystkiego a za pół roku będziesz się już cieszyć coraz większym brzuszkiem :-)

Do góry