reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Wizytę mam dopiero 18 października- równo 7tc będzie:) Ale się jej boję... Z Mikołajem jakoś się wcale nie bałam była tylko radocha, że myszkę moją przez chwilę zobaczę:)

Mój mąż o ciąży zdążył już nawet Kanadę i Pomorze powiadomić... He he i dzielnicoego naszego:) za pierwszym razem też nie potrafił utrzymać jężyka za zębami- mogłam mu powiedzieć dopiero w 12tc:) za karę teraz go straszę, że będą bliźniaki:))))

Nuuśka ja czekam na Twoją jutrzejszą tempkę:)))) Kasiol na Twoją też:)

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka Dziękuję za kciuki , jak widać- przydały się i przyciągnęły tylko dobre wieści :-)
Co do dalszego działania to standardowo między 10-12 dc wizytka i monit. Jeśli coś by się działo to mam przyjść za ok. 2 tygodnie. I na wizycie będziemy rozmawiać co dalej. Tylko nie wiem co mówił o starankach w tym cyklu bo byłam w takim stanie , szok czy coś, że sama już nie wiem. M mówi (cały czas był ze mną) że gin powiedział żeby w tym cyklu odpuścić staranka bo promieniowanie rtg było więc jajeczka mogły sie "naświetlić". Ale jak poczuję się lepeij to może zadzwonię i dopytam.

Co do lutki i duphastonu- różnica poza ceną jest taka że lutka jest naturalnym hormonem, a duphaston syntetycznie wytworzonym. Duphaston jest silniejszy (tak mi się wydaje, bo ginek mówił że zapisuje mi dupka bo luteina w moim przypadku jest za słaba).

Idę spać bo szczerze mówiąc czuję się kiepsko. Dobrej nocy :*

paulinka dziekuje kochana :* Nie boj sie niczego, teraz juz musi byc z gorki :tak: Najwazniejsze ze w koncu sie udalo, czy dzieki ziolkom czy tez nie ( choc wierze ze tak :wściekła/y: ), najwazniejsze ze bedzie fasolcia i Ciocie BB beda mialy kolejna wspolnie wypracowana dzidzie :-)

natka a to ciekawe bo z tego co sie orientuje, przewaznie zaleca sie wspolzycie jeszcze w tym samym cyklu, bo wtedy szanse moga byc teoretycznie najwieksze, po takim 'przedmuchaniu'.Ale czy to prawda ? Ginek wie najlepiej :tak: :tak: Mocno trzymam za Ciebie kciuki :* Co do luteiny, dziekuje. Nie znam sie kompletnie na tym, ale wychodzi na to, ze znowu z dwojga zlego zle ze nie dostalam Duphastonu :no:

Milych senkow :*

Nuuuska ja bralam luteine,i mi np tempka w drugiej fazie cyklu sie bardziej podnosila niz wtedy kiedy ni bralam. Luteina jest syntetyycznym progesteronem a duphaston naturalnym i to jest rozniaca. Ale obydwa leki maja spelniac to samo zadanie z tym ze luteina jest tansza i latwiej dostepna.

Nie ma co sie lamac to ten sam lek :)

Uciekam do pracy :)

patu$ a nie na odwrot ? z tego co juz zdazylam sie zaznajomic, to Luteina jest naturalnym progesteronem :happy2:

dziewczynki zrobilam dzis test z rana, w sumie to dwa. Nie wytrzymalam. No i nie potrzeba juz brac Luteiny. Nie sadze zeby cos sie zmienilo. Ani cienia cienia, zreszta tak przypuszczalam ... :zawstydzona/y::-(

hej
oj nuśka :( będzie dobrze! nadzieja nadal jest -bo @ nie ma! ale lutke łyknełaś czy nie?
u mnie też kicha tepka spada-choc wiem ,ze te tempki malo ważne, paulinki wykres tez pokazuje ,ze najważniejsza jest ta tempka ostatnia 14-16 dc
natka super ,ze wszystko ok!

kasiol wczoraj wzielam planowo, bo mialam ja brac przez 10 dni, dzis bylby 11 ale juz chyba nie wezme, bo tylko sobie cykl wydluze, a nic nie zmienie. Fasolki nie ma i luteina nie sprawi niestety ze sie pojawi :-(
Zawsze mowie, ze najwazniejsze sa tempki ostatnie u mnie akurat te od 12 dnia po owu, bo wtedy zaczynaja leciec w dol. W poprzednim cyklu niby w 12 dpo jeszcze sie utrzymywala ale w 13 poleciala. Zawsze ta granica miedzy 12-14 dniem po jest rozstrzygajaca :-( i zawsze do bani.

witam.

Nuuuska, a moze jednak wez jeszcze ze 2 dni i zrob jeszcze raz test. Nie wiesz kiedy owu byla, a w tym cyklu chyba dośc pozno....

Natka - super ze wynik badania pozytywny. Chyba za bardzo się denerwowalas ze az tak bolało, albo masz niski próg bólu....... Tak czy inaczej super ze juz po i wynik pozytywny ;)

Akuku - jejku, jak ja ci zazdroszczę tegfo szykowania ciuszków..... Ehhhhh... Ja wszystkie po Agusce które mi zostały wywiozlam do rodziców, czesc wczesniej oddałam.... Tylko czekam na II zeby zaczac znowu zakupy ;)

Ja po pierwszych doswiadczeniach z testa,mi owu stwierdzam ze to nie dla mnie. W Druga kreska pojawia sie i znika jak chce. Wszystko zalezy od tego ile czasu minelo od ostatniej wizyty w toalecie oraz od tego ile sie pije, no i o ktorej godzinie test. Takze ja nie wiem jak mozna na ich podstawie wyznaczyc OWU. Z moim lataniem do WC dosc czesto i duza iloscia picia + niemozliwosc robienia testow o jednej godzinie, bo wychodze z domu o 8 a wracam 21 , testy nie maja najmniejszego sensu. Dalej nie wiem czy owu byla a jesli tak to kiedy. Wg kalkulatora na necie takiego uniwersalnego przy zalozeniu przecietnego cyklu owu powinna byc wczoraj. Dzis mam 16 DC. Staranka były w piatek, w niedziele i wczoraj. Poprawimy dzis i jutro. zobaczymy.
Mialam w tym tyg isc do lekarza zeby podejrzec czy owu jest, ale przez zamieszanie na budowie nie mam kiedy.Z Aguska do gina nie pojde przeciez. Moze w przyszlym tyg sie uda znalezc wolny wieczor. Tylko wtedy juz nie bedzie widac czy owu byla czy nie....

Milego dnia.
Biore sie za robote. (Tzn ide po kawe :-D

tyśka mi tylko raz wychodziły ładne kreski, a kolejne moze z 5 razy do bani, dlatego ich nie robie:) masz racie z tym sikaniem, piciem, porą... trzeba wszystko jak w zegarku robic, zeby były wiarygodne niestety;/

reklama
tysia to chyba wina testow podejrzewam bo u mnie w tym cyklu bylo identyczna a owulacja teoretycznie byla i zostala potwierdzona na usg. Niemniej jednak testy kiedy robilam za kazdym razem wychodzily negatywne. Pierwszy raz od poczatku pomiarow trafilam na takie testy z biala koncowska i okazaly sie felerne na pewno.
Jaka masz koncowke tych testow ?

Do góry