reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol 33 tc, bo oni tam liczą skończone tygodnie... No a my ani oficjalnie- 33t6d ani nieoficjalnie-33t3d nie dotrwaliśmy do 34....

reklama
Jak tam weekend mija dziewczyny? :-) ja leżę bo całą mszę dziś musiałam stać i myślałam, że brzuch to mi normalnie odpadnie taki twardy! Także dziś odpoczywam:-)
A poza tym palce mnie bolą od tych pomiarów cukru, całe posiniaczone mam i nic nie umiem przez to zrobić jak jakaś pokraka..
Miłej niedzieli :-)

Natka mnie glowa znowu boli wiec zdycham.. m zaraz idzie do pracy a ja aie bede meczyc do wieczora.. pogoda taka ze co chwile pada i pewnie dla tego glowa boli ;(
Mam nadzieje ze chlopcy beda grzeczni w miare.

Nie wiem czemu mnie tak czesto glowa boli ostatnio ;( wczoraj tez bolala.. a ja nigdy zadnych boli glowy nie mialam..

Akuku oj, ale masz ostatnio często te bóle głowy:-( oby szybko przeszło! Ja miałam takie migreny zwłaszcza przy duphastonie, no ale już przed ciążą miewałam takie bóle... może od hormonów Cię tak boli? Ciąża dziewczynkowa to może też stężenie hormonów inne niż z chłopcami.

heja
pożarło mi posta widzę:/

no właśnie paulinka tak się zastanawiałam jak oni do tego podchodzą, ale mam nadzieje ze jak mam wpisane w karte termin według om i usg to patrzą na ten bliższe terminu i odliczają-tak w razie co:) zawsze 2-3 dni różnicy :)
u nas coraz lepiej , za bardzo nic nie boli, nic nie uwiera... mały się wierci choć faktycznie mniej-czasem muszę go poszturchać żeby mieć pewność że wszystko ok;)
co do boxa to faktycznie okazała się sprawka mojej siostry:) w sumie nawet fajny pomysł:) w środku były produkty dla mamy- dla maleństwa gazety i parę próbek koszt 57 zł, wartość w tym miesiącu chyba 118 zł:) ogólnie wybiera się rodzaj boxu i abonament, jednorazowy box-57 zł, 3 miesięczne 51 zł za miesiąc, roczny 45 zł miesięcznie:) w środku są rzeczy na dany okres-np dla mamy oczekującej lub dla mamy 1.2.3-12 miesięcznego dziecka, wybiera się płeć i datę urodzenia... dziewczyny co piszą są zadowolone z zawartości :) na fb jest profil bonbonbox i można podpatrzeć:) kusi mnie trochę żeby jeszcze jakiś box sprawdzić:)

tyśka 29 chyba miała mieć badanie-trzymam kciuki!!!!!

akuku moja koleżanka w ciąży ze swoją córeczką też miewała takie bóle głowy! :)
no i przychodzi mi agresja-nie wiem czy to hormony przed rozwiązaniem czy co innego ;) ale mam agresora ostatnio:)

Kasiol pewnue hormony. No i juz zmęczenie prwnir i to oczekiwanie..kiedy maly wyskoczy ;)

U mnie jak nie bol glowy to zgaga ahh

A widzisz kasiol, mówiłam że pewnie ten box to prezent od kogoś:-) super, że jesteś zadowolona z zawartości! Zawsze to miły prezencik :-) ja słyszałam kiedyś o tego typu boxach właśnie ale z serii brzusio box czy jakoś tak:-)

Akuku wymęczy Cię ta ciąża jak żadna poprzednia :-D

A ja dziś byłam na wizycie u diabetologa, miło się zaskoczyłam bo przyjęli mnie bez kolejki mimo kilku osób w poczekalni. A nawet nie miałam umówionej wizyty-byłam dopiero się zapisać ze skierowaniem a tu taka niespodzianka. W piątek babeczka w rej przez tel mi niby powiedziała, że może mnie przyjmą od razu ale podchodziłam do tego z rezerwą:p no i teraz 3 tyg prawdy-jak się nie unormuje przez ten czas poziom cukru to insulina.. na razie dieta, dieta i jeszcze raz dieta...

Natka ale miło ze Cię przyjęli odrazu ;)

Kasiol mily taki prezent :)

Natka oj chyba tak choc chyba ciaza z Vikim mnie bardziej meczyla jesli chodzi o mdłości bo byly do 5 miesiąca.. ale teraz znowu inne dolegliwosci ;)
Najlatwiej mi bylo z Emilkiem chyba ;) jedyne co to ciężko mi bylo na koncu ale nie bylo zle. A teraz juz zdycham haha

Jak widac jazda ciaza inna ;)

Kasiol fajny prezencik:))) Co do terminu to je miałam z OM 33t6d, według wykresu 33t3d, a według USG 37 tc:) Trochę to moje chłopaczysko duże było:)
Akuku ja słyszałam, że tym co nie mają częstych bóli głowy przed ciążą to w ciąży męczą je bóle:) Ja z kolei mam migreny, a w ciąży mega rzadko się zdarzały:) Więc na odwrót:)
Natka fajnie, że tak wyszło z diabetologiem:) Oby dietka pomogła, bo insulina to bardzo średnia przyjemność...
A tak w ogóle to jak się miewają Felek, Julka i Amelka? Dają Wam popalić?:)

U nas jakoś leci, muszę się sprężyć z przygotowaniami do roczku i trzecich urodzin Mikołajka... To już w sobotę:) A na razie tylko tort zamówiony:) Dobrze, ze Łukasz od jutra ma urlop:)

reklama
heja
paulinka to imprezka się szykuję :)ja uwielbiam robić Kali urodziny:) balony ozdoby i torcik-zawsze nieidealny ale się staram:)

ja dziś słaba jakaś, nie wiem czy to od ciśnienia sił nie mam czy co;/ mały się wierci ale juz nie tak jak kiedyś -bardziej ociężale...
a tak wogóle to od dwóch dni wieczorem czuje dziwne parcie na odbyt(?) zastanawiam się czy to możliwe , chyba to dlatego że główka jest na dole? bo co innego, nie jest to ból raczej uczucie takie... skurczy nie mam raczej więc dziwi mnie to trochę ale spoko, kolejna wizyta za 2 tygodnie niecałe
natuś oby insulina nie była konieczna!
akuku kiedy kolejna wizyta? usg?

Do góry