reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol ja kazdego z chlopakow clam nksko.. baa jak przylozylam reke pod brzuchem to czulm normalnje jak raczki sie przesuwaja
.bylo to mega bolesne dla mnie na końcu i nieprzyjemne.

Natka dziwny ten lekarz..ale podobno sa dpbzi na nfz co co wizyte usg robia i wszystko ladnie tlumacza..tylko takiego to zeswieca szukac hehehe.

U mnie sie zaczynaja bezsenne noce ..zmeczona jestem ale mi duszno..zgaga i niewygodnie.. masakra jakas ;(

Od 23 do 1.30 sie meczylam i wiercilam..a nie za bardO moge bo emil spi z nami i sie budzi.. eh

Oatatnio mam sny zwiazane z porodem buhahaha
Ja juz bym chciala sierpien albo lipiec chociaz.

Strasznie sie boje tej koncowki ciazy..juz jak jest cieplo 24 st wczoraj jest mi ciezko i zle.. eh spuchly mi dlonie przez upal.

Jak mysle p tym ze bede sama z 3 dzieci dzien w dzien w wakacje i organozowac im czas to mi sie slabo robi..

Wczoraj ich wzielam do parku na cale popoludni i mi bylo za goraco.. nabiegalam sie za emilkiem jak glupia.. i w pewnym momencie myslalam ze zemdleje tak mi sie slabo zrobilo.. mroczki przed oczmi i nogi jak z waty..ahh

Chyba wszystkie niedogodnosci jakie mozna miec w ciazy to ja mam w tej haha.

Ostatnio niechcacy natknelam sie na post gdzie dziewczyna do 32 tyg myslal ze ma corke a w 32 okazalo sie ze jednak chlopiec..i mam takiego stresa ze ojej.. a juz nakupowane multum ciuchow.. i opaseczki na glowke hihi.

Ja te zagladam codziennie i nie pisze z twgo samego powodu co natka..ale widze ze trzeba pisac wtwdy ktos odpisE hehe.

Natka jak u Ciebie ze snem?

Kasiol ja w 30 tyg spakuje torbe bo pozniej wakacje i bede umeczona..zreszta upaly i bieganie non stop moze spowodowac wczesniejszy porod (oby nie) ale wole byc gotowa..

reklama
kasiol no niezły... no ale wolę w razie czego na razie jeszcze chodzić do niego też, bo jakbym czasem nie zdążyła dojechać do tego szpitala gdzie chcę rodzić to będę musiała rodzić u nas wmieście a on tam ordynatorem jest ;-)
co do odstawienia cukru to nie jest źle, jem owoce bo mi nie podnoszą aż tak cukru,choć wybieram tylko te o niskim IG :-)
pewnie że pomału wszystko się przygotowuje u Ciebie! To już naprawdę niedługo także coś powoli może się dziać :-)

akuku no jakbym chodziła tylko na nfz to bym pewnie też takiego dobrego szukała, choć u nas niestety o to trudno bo jak już jest jakiś dobry, to przyjmuje zazwyczaj tylko prywatnie, albo na nfz nie przyjmuje już nowych pacjentek, tylko te które już u niego mają kartoteki. hehe to Ty już pewnie myślisz o porodzie że Ci się na snach to odbija :-D co do puchnięcia ja też się boję trochę końcówki, bo ja generalnie mam problem z bolącymi i puchnącymi nogami. Na razie jest super, bo biorę te leki na rozrzedzenie krwi więc jeśli jakikolwiek ból sie pojawia to rzadko, no ale w 30tc muszę te leki odstawić i już się zaczynam zastanawiać jak to będzie...
co do płci to ja też gdzieś tam mam w głowie taką myśl "co będzie jak będzie chłopiec...", nawet ostatnio powiedziałam o tym głośno hehe to się wszyscy śmiali że mało prawdopodobne, bo to nie tylko opinia jednego lekarza ale trzech ;-) no ale myśli gdzieś tam są, tym bardziej że ja już też mam praktycznie wszystkie ciuszki, dostałam też kocyki i pościel w różu więc chłopiec mógłby mieć ciężko heheh ;-) no ale damy radę, kochać będziemy tak samo :-)
a co do snu to mi się na szczęście na razie te problemy skończyły (odpukać!), ale przez ponad miesiąc noc w noc nie mogłam spać i chodziłam jak zombie :-D ostatnio się poprawiło, znaczy budzę się w nocy żeby np. zmienić pozycję, ale zasypiam dalej. Teraz dodatkowo muszę jeść o stałych godzinach, także rano mam budzik nastawiony i wstaję po 8:00 więc później szybciej chce mi się spać i w miarę udaje mi się zasnąć:-)

heh
akuku ja wczoraj słyszałam historie ,że para znajomych znajomych dowiedziała sie dopiero w 28 tygodniu że zamiast córki jest dwóch chłopaków:) ja naprawde jak nikogo cie podziwiam że ty to wszystko ogarniasz i na dodatek jeszcze z dolegliwościamyi ciążowymi, trzymam kciuki żeby córa była córą na 100 % :)a imię? jakieś ustalenia?:)?
akuku torbę pakuje za tydzień w weckend majowy :) w sumei już nie pamietam jak byłlo z Kali raczej pamiętam że nic mnie nie bolało-w rezultacie mialam kroplówke 5 dni po terminie, ale ten termin tez mógł być źle określony bo mała była przenoszona-świadczyła o tym skóra... no i zielone wody. Teraz czuje że mi coś tam ciąży, boli w pachwinach, czasem jakby główką walił w szyjkę... czytalam ,żeby się nie nastawiać a ja tylko w kalendarzu odkreślam bo mnie nosi w domu to oczekiwanie:(
z tym snem natuś to tak jest, spałam jak suseł a teraz znów coś nie za bardzo, dlatego staram się zmeczyć, nie iść za wcześnie :)

Kasiol yy no mam nadzieje ze sie nie pomylili ..nie tym razem hehe.
Co do imienia to chyba zostanie Amelia..bo u nas Majek duzo jest a Amelii malutko.. ja raz w przedszkolu widzialam i raz ktos mi mowil ze ma znajoma co ma Amelke... tak wiec chyba Amelcia hee. Ale jezzcze nie pewne to ..
Jak u mnie si okaze ze chlopiec to mu wspoczuje bo wczoraj zamowilam 20 opasek na glowke hahaha. Wszystkie takie same tylko w innych kolorach hahahaa.

Kasiol w pierwszej ciazy tez nie czulam takich dolegliwosci pod koniec... za to w kazdej kolejnej czuje coraz wczesniej... ja w 14 tyg pojecbalam na szpital bo tak nisko parcia mialam i skurcze jak w zadnej ciZy .. no i ta ciaz mnie widze chce umeczyc cobym juz nigdy przenigdy hahaha.

Nie ma mnie co podziwiac..ostagnio dzieciom sie obrywa nie mam cierpkuwosci przez mala ilosc snu... ociazalosc i zvage..choc staram sie.. ale wieczorami juz wysiadam..ahh
Dobrze ze chociaz o 19 hodza spac a przynajmniej w lozkach leza ;)

Akuku a jednak Amelka :-)
Wow! Aż 20 opasek :szok: szalejesz :-D
ja mam dwie hehe ;-)

A ja mam nerwa jakiegoś ostatnio. Mała ostatnio taka leniwa jakoś się zrobiła, mniej ją czuję, w sumie też chyba słabiej trochę. Nie wiem, może się przesunęła i kopie akurat w łożysko więc słabiej czuję, a może to przez tą dietę bezcukrową? Normalnie chyba zwariuję z tym wszystkim...

Natka te 20 opasek zamowilam za 2.20 wiec nie wiem jak z jakoscia ale zobacze jak przyjda.
Ja w domu mam juz kilka opasek ale sa juz jak mala podrisnie troszke... a ja chce meczyc mala od malego haha. No nic trafila sie jej matka ktora ma fisia i tyle ;)

Moja mala tez raz kopie mocniej a raz czuje sle tak dzie ie jakby w kregoslup kopala. Nie stresuj sie najwazniejsze ze ja czujesz.

Moja kolezanka cala ciaze ani jednego ruchu nie poczula bo miala bardzo duzo wod plodowych a synek jej sie tak obracal ze ona nic nie czula..ani razu. Szok.

Ja Victorka tez rzadko czulam i bardziej przeciaganie..bo kopniaczkow nie bylo jako takich.

tak właśnie staram się sobie wmawiać, że skoro czuję to chyba jest ok mimo wszystko. po prostu jakoś tak myślałam, że skoro np. zawsze czułam ją powiedzmy koło północy to tak będzie zawsze, bo to taka jakby "jej pora". A od dwóch dni ani wieczorem/w nocy ani rano praktycznie nic. W dzień dopiero jak się położę na spokojnie albo posiedzę trochę. Dziwne.

co do opasek to jak za taką cenę to faktycznie warto ;-) ciekawe czy będą w dobrym stanie. Ja mam za to chyba 11 czy 12 par bucików bo kuzynka mi dała :p

Natka te opaski nowe..tylko ciekawe jak z jakością ;) oby sie ladnie rozciagaly hehe.

A mala jeszcze nieraz zmieni czas kopniakow.. tak samo jak sie urodzi to kilka dni moze spac po 5 godzin a moze po dwie ;) tak juz jest.. ja nie latrze na godziny wcale.. bo np ostatnio caly czas ruszala sie wievzorami jak sie kladlam a wczoraj nie..i rano tez nic.. dopiero o 9 jak sie polozylam to pokopala troszke i poszla spac ;)

Hej dziewczyny:) widzę, że wyprawkowo u nas się zrobiła:) Ha ha u mnie też, bo szykuję ciuszki dla kuzynek:))) No i wyszło, że na rozmiary 50,56 i 62 to mam prawie 400 sztuk...
Poza tym to ostatnio jakoś mi nie bardzo humor dopisuje...

reklama
Akuku a to nowe, myślałam że używki ;-) mała popołudniu trochę poszalała więc i ja się trochę uspokoiłam.

Paulinka wow 400 szt :-D ładnie :-) co się dzieje, że bez humoru jesteś? Mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy:-)

Do góry