reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
To dobrze, że na razie chętnie nosi, oby tak dalej.
a co do cukrów to badanie w PL jest obowiązkowe, bo właśnie niby w ciąży się zdarza że normalnie na czczo cukier jest w normie a dopiero po obciążeniu okazuje się, że coś jest nie tak.

Natka u nas sie na czczo badan nie robi..tzn nie pytaja czy jestem na czczo czy po sniadaniu.
Mysle ze jak jest wynik blisko gornej normy to robia dodatkowe badania.

heja
natka dziś wizytka ?
ja już na urlopie:( wstałam o 7,40 i nie wiem co ze sobą zrobić:( pranie już przedostatnie się pierze, zaraz poprasuje pierwszą turę i nudy:(:(:(

Hej,
Tak kasiol, dziś miałam wizytę. Z małą wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo, dziś nie chciała pokazać buźki tylko cały czas bokiem leżała :-)
ale niestety cukrzyca potwierdzona, w pon będę się umawiać z położną na odbiór glukometru i czeka mnie pomiar po każdym posiłku :-( a druga sprawa to że szyjka się skraca, luteinę muszę brać dalej no i muszę leżeć.
A Ty mnie zadziwiłaś! Nudy na urlopie hehe:-) odpoczywaj kochana bo niedługo nie będziesz miała na to czasu :-)

Kasiol na razie niby tragedii nie ma, ma jeszcze trochę ponad 3 cm ale generalnie problemem jest to, że skraca się za szybko bo ponad pół cm w 3 tyg znowu... musimy starać się, żeby to tempo skracania się zmniejszyło bo jeszcze trochę i mogą zacząć się problemy niestety :-( dlatego mam leżeć, odpoczywać brać luteinę i jeszcze więcej magnezu.

pozostaje tylko trzymać się wskazań, a będzie dobrze:) co do magnezu to bardzo dobre zalecienie, ostatnio czytałam właśnie ,że tak często zapisywana u nas no spa-jest w wielu krajach już nie stosowana-tylko właśnie magnez w dużej ilości:) będzie dobrze!
poprasowałam pierwszą turę jutro kolejna i jedna zostanie kolorowych:) kącika Felka jeszcze nie skończyłam, ale w poniedziałek chyba wszystko ogarnę:) te twardnienia co miałam to cyba po badaniu-często tak miałam, zresztą zazwyczaj badanie mnie boli-nie wiem czy to normalne że ginka ma problem żeby zbadać szyjkę i dlaczego(?) wcześniej badała mi usg bo nie mogła dosięgnąć, teraz zbadała ale bolało, z Kali nie mialam takich problemów.

reklama
No powiem Ci, że mój lekarz jest właśnie z tych bardziej "przeciw" nospie, zawsze mówi że w razie skurczy czy mocniejszego twardnienia mam zwiększyć dawkę magnezu a nie sięgać po nospę i powiem Ci szczerze, że na razie zawsze pomagało (odpukać) :-)
fajnie, że kącik już prawie gotowy! Czekam na fotki jak już wszystko będzie dopięte na ostatni guzik :tak: co do badania to może tak być z tym twardnieniem, że to od tego. ja mam podobnie po wizytach na nfz-wtedy też właśnie badanie mnie boli i po mam twardnienia. Nie mam pojęcia czemu tak jest... może jakoś pod złym kątem albo coś próbują badać, że jest przy tym ból? Pojęcia nie mam... ale też mnie to zastanawiało choć stwierdziłam po prostu, że ten gin jest niedelikatny jakiś ;-) ale nie wiem...

Do góry