reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hehe zapewne i na to przyjdzie czas ;-) a jak tam w ogóle się czujesz? Masz już jakąś wizytę umówioną? U Was to z położną chyba spotkanie też, dobrze kojarzę?

reklama
Natka czuje sie w miare..raz lepiej raz gorzej.
Ogolnie jakieś doly mnie lapia ze sobie nie radze. ..
Raz mam mdlosci a raz nie. .
Humporki i wieczne zmeczenie.. dobija mnoe to.. do tego dzis mi sie snilo ze poronilam ;/ ehh

A wizyty jeszcze nie umawialam nawet .. po sylwestrze zadzwonie i sie umowie..ale nic na wizycie nie bedzie procz wypelnienia ksiazki.. a usg dopiero kolo 12 tc

Z pracy mieli do mnie dzwonic kiedy mam do pracy wrocic i nie dzwonia... nie wiedza ze jestem w ciazy wiec mysla mewnie zeby zwolnic mnie dyscyplinarnie bo "nie wrocilam z urlopu" ja tez nie dzwonie bo czekam az moja lekarz wroci za tydzien do przychodni i oby dala mi zwolnienie odrazu..

Oo humorki, skąd ja to znam :-) ja się coraz bardziej boję usg genetycznego bo zbliża się wielkimi krokami.. samopoczucie u mnie kiepsko, nadal prawie nic nie mogę zjeść bo mam nudności straszne i czasem mdłości. Ale przeżyję :-)
A Ciebie mogą zwolnić jak w ciąży jesteś? Jest u Was jakaś ochrona kobiet w ciąży? Chociaż w sumie to dyscyplinarnie to pewnie mogą.. a to Ty już powinnaś do pracy wrócić a nie poszłaś, tak? Dobrze rozumiem? Ciekawe czy zadzwonią:-) no i czy zwolnienie dostaniesz.

Natka w ciazy nie moga zwolnic..nie wiem jak z dyscyplinarka ale tez nie jest latwo... ja przed swietami bylam w tesco spotkalam managerke i pytalam kiedy mam wrocic..miala zadzwonic na drugi dzien i nie zadzwonila.. powinnam dostac kartke od kiedy do kiedy mam urlop nie dostalam... oby do wtorku i oby dostac zwolnienie za tydzien z dopiska ze problemy ciazowe i moga mi nic... a jak sie wkurze to zadzwonie i wezme sicka czyli powiem ze zle sie czuje.. ze qymiotuje bo w ciazy jestem ... wtedy mowie ze dam znac kiedt wroce do pracy ..mam na to tydzien i jak dalej sie bede zle czuc to mam obowiązek isc do lekarza.. ale wole sobie ten tydzien zostawic jak mi ta zwolnienia nie da zeby zalatwic od tego lekarza z polaki co ma klinike w londynie.

No to byle do wtorku i obyś dostała zwolnienie akuku. Swoją drogą fajnie tam macie że na urlopie bezpłatnym też Wam przysługują zasiłki. U nas nie ma tak dobrze niestety... a co do samej pracy to Ty tam dziwnych masz tych managerów.. pamiętam jak pisałaś kiedyś już że mieli się z Tobą kontaktować kiedy masz wracać do pracy i też mieli z tym problem. Dziwne, jakby nie zależało im na powrocie pracownika do pracy.. no ale teraz w sumie to dla Ciebie lepiej, niech nie dzwonią :-) a po macierzyńskim nie wracasz już? Skupiasz się na tortach?:-)

A ja jestem taaaaka zadowolona :-D nudności trochę przeszły i objadłam się plackami ziemniaczanymi :-) mniam :-D:-D

Natka no co ty juz nie wroce ..
Przy 2 maluszkach i 2 starszakach bedzie duzo roboty i na pewno też po lekarzach będziemy jeździć znając moich astmatykow.
A nie mam zamiaru sie stresowac ze musze wziac wolne bo dziecko chire albo co gorsze wybierac miedzy praca a dzieckiem ;/
Nie wiem tez jak szybko zaczne z tortami..wbrew pozorom latwiej bedzje na początku niz przy 2 rozbieganych szogunach :) no ale zobaczymy... 1-2 zamowienia na tydzien nie wiecej.

A ja dzis uwaga uwaga ! Zamowilam wozek ! Hehehe.
Ale byloby grzechem jakbym fego nie zrobila... odkad sie dowiedzialam ze w ciazy jestem to kazda wolna chwile przeszukiwalam internet i wybieralam pomiedzy jane twone a britax b dual. Na poczatku bylo wiecej na liscie...a britaxa nie bylo bo bylam pewna ze fotelim samochodowy moze byc tylko u gory ale okazalo sie ze dokupujac adaptery moge miec fotelik na dole..a ze korzystalam z britaxa i ogolnie sprawowal sie super plus cena idealna to nue zastanawialam sie dlugo ;)
A wiec tak wozek z gornym i dolnym siedzeniem za niecale 200f czyli ok 1000zl ! Obhdwa klada sie na plasko ;) ( w wiekszosci podwojnych tego nie ma ..) do tego fotelik samochodowy niestety tylko do 10 kg czyli ok roku ale za to z pozycja lezaca dla niemowlaka...a emilek dostawal kolek bo mial nozki tak podkurczone wiec tu duzy plus ;) on za 100f czyli jakies 500 f i do tego adapter na dol wozka (gorne w zestawie fotelika) za 50 f... powinno byc 350 za wszystko zaplacilam tylko 313.19 (jakas znizka swiateczna chyba )
Teraz czekam az przyjdzie i sprzedam emilkowy wozek ;)
Jestem przeszczesliwa... bo inne wozki z fotelikiem taniej niz 500 nie znalazlam ;) a ten sie juz raz sprawdzil ;)

Uff sie rozpisalam. Wogle to ja to uwazam ze jak ktos jest w pierwszej ciazy i planuje drugie to powinien odrazu kupic taki wizek do ktorego pozniej mozna dokupic drugie siedzenie ;) hihi
Zresztą kupujac wozek w ciazy z Emilkiem myslalam o tym ale m mnie wysmial ze wiecej nie planujemy :D

Wow akuku szybko ten zakup :-) podziwiam i w sumie nawet trochę zazdroszczę że już miałaś odwagę na pierwszy zakup i to tak spory :-) fajnie że udało się znaleźć taką fajną ofertę :tak:

A ja dziś panikuję. W nocy dwa razy obudził mnie ból w okolicy prawego jajnika, teraz też co jakiś czas zaboli, a konkretnie to zakłuje. Mam nadzieję, że to nic złego tylko macica się rozciąga... w końcu nie boli cały czas, tylko co jakiś czas przez chwilę zakłuje... kurde, ja to chyba zawału w tej ciąży dostanę :-(

reklama
Natka mnie tez co chwila cos kluje :):) wiec chyba normalne ;)

A wozek kupilam bo chce się pozbyc Emilkowego wiec Emis juz bedzie z tego korzystal... gdyby mial stac nieuzywany to bym nie kupila jeszcze ;)

Do góry