reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Akuku problem w tym, że ja ani w dzień ani w nocy nie mogę bo calutki czas mam takie nudności i mdłości, że szkoda gadać.. głodna jestem a i tak zjeść za dużo nie mogę bo później czuję się jeszcze gorzej :-( i dlatego też na noc nie jem mimo zachcianek bo w nocy spać nie mogę :-)

reklama
hej:)
natus to przejdzie:) ja miałam tak samo i tak źle i tak nie dobrze, do tego zajadając przed snem owoce miałam zgagę... ale później było co dzinnie lepiej :) z tym ze ja nie mam apetytu i podjadam owoce jak mi sie przypomni ze powinnam bo słabo mi:) polecam migdały i jabłka :)
akuku zwolnij troche kochana!!!!
a ja włsnie patrze na mojego m. wsciekającego sie jak glupi przy kładzeniu tapety-ale on mnie irytuje;/ ;/ o tapecie na jednej scianie mówilam chyba z rok, od 4 miesięcy wiedziałam jaka ma byc, już chcialam zamawiac we wrzesniu ale m. ze to trzeba policzyć i zamówić a nie na rolki:) i tak w grudniu zmusilam go do "policzenia" ile tej tapety ma być , z łaską powiedzial 2 rolki-o których mowiłam od września , ale spoks, obiecał ze połozy nawet w wigilie-co w samą wigilie wyśmiał. Dziś zmuszony sie za to wzioł-no i oczywiście jeden pasek już zerwał-bo nie tak, drugi same bąble- i ze ***** zamówiłam, to biore instrukcje a tam jak WÓŁ napisane ze kleić każdy pasek osobno i czekac 10 min-a ten samą ściane smarował-BO TAK SOBIE WYMYŚLIŁ!! co za koleś no rece opadają, ale to nie wszystko bo -nie chcąc sie denerwować nie zaglądałam co robi no i po połowie ściany zauważył że tak jest wzór!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na szczescie wzór to wzór cegły i ja wiem że jest nie tak-bo niektóre cegiełki mają długość pustaka, ale w sumie trzeba się przyjrzeć ;/
co za koleś, a najgorsze że to mój mąż :(:-D

Kasiol oj widze ze hormony szaleja ;) najlepszy tekst "co za koles a najgorsze ze to moj maz " hahaha.

Jeezu ja mam taki kaszel ze wytrzymac nie moge ; (

W nocg Emilek mi spac nie daje ;/ caly czas wisi na cycku.. bola mnie do tego masakrycznie ; ( ja juz nie wiem co mam robic ; (

Sprobuje mhdawa butle z woda w nocy ale ciekawe czy da rade ; (

Mowilam ze Emilek chodzi ?
Jeszcze tak smiesznie ale juz sam ;)

Rano przewijalam mlodego z kupy to myslalam ze toalete zalicze !!

Heh kasiol wszystko Cię wkurza, widzę hormony szaleją :-D ale dobrze że M. tą tapetę w końcu położył :-) a że wzór nie tak to trudno, nie ma się co przejmować takimi rzeczami, ograniczaj stres :-) a jak tam mały, daje Ci popalić kopniakami?
Ja staram się nie narzekać na samopoczucie bo przecież chciałam być w ciąży to mam hehe ;-) ale nie powiem bo chwilami to samopoczucie jest naprawdę beznadziejne... ale przeżyję wszystko byle było wszystko ok :-)

Akuku a skąd ten kaszel? Może do lekarza idź się pokazać na wszelki wypadek żeby Ci się jakieś poważniejsze choróbsko z tego nie zrobiło.. a co do Emilka to długo chcesz go karmić? Domyślam się że pewnie naprawdę ból jest nie do wytrzymania bo sama mam masakryczne bóle piersi a Ty jeszcze dodatkowo karmisz więc to musi być naprawdę ból nie z tej ziemi...

Natka lewa piers jest spoko nie czuje boly..prawa boli bo jak mialam zastoj to ja pogryzl i sutek bardzo wrazluwy sie zrobil...ogolnie to mam przyzwy zajone juz piersi do karmienia wiec i nie ma tragedi.

Zastanawiam sie czy nie karmic tandem czyli 2 dzieci ..no chyba ze Emil sie sam odstawi wczesniej. Oczywiscie Emil juz nie je na okraglo (ostatnio nocami wisi na mnie ale mam zamiar to ukrucic) ogolnie Emilek je rano potem przed drzemka potem jeszcze raz po poludniu i wieczorem do zasniecia..

Choc wieczorem dostaje kaszke i cycus to juz bardziej przytulanki.

O nie chcial wogle butli ale dzis przed kaszka dalam mu z butelki wode z glukoza (chcialam sprawdzic czy wogle zassie butle i zassla) no i mam plan odwyczaic go nocnych karmien... i dam mu jak sie przebudzi wode z glukoza codziennie odejmunac ilosc glukozy wz dojdziemy do wody ;) potrwa to kilna dni;) ale mam nadzieje ze zalapie ladnie.
Tak tez oduczala starszakow jedzenia w nocy bo to naeet nie jedzenie tylko ciumkanie a mnie potem bola sutki..

Ide cos wszamac ;) tylko co by tu :)

Nir oduczalabym go gdyby jadl 2-3 razy w nocy..a nawt i co godzine moglby jesc..ale maly cwaniach sie drze jakby go ze skory obdzierali jak probuje zabrac cyca ;)
Nasyepnym etapem bedzie lozeczko :) bo spi z nami galganek maly ale pamietam ze tak samo bylo z Alexem :) zdazylam go przelozyc do lozeczka a od piersi sie odstawil w sumie sam. Z tym ze on byl dokarmiany butla bo bylam niedoedukowana w temacie kp ;)

Akuku to w takim razie żeby się udało z tą wodą z glukozą :-) myślę że z łóżeczkiem może być mimo wszystko trochę trudniej choć w tym wieku to pewnie jeszcze nie jakoś tragicznie :-)
A ja dziś pierwszy raz od naprawdę dawna obudziłam się bez nudności :-D jakie to wspaniałe gdy można zjeść normalnie śniadanie :-D a M. to ale mnie wkurzył w nocy!! Normalnie aż nie mogłam zasnąć później!! Budzę się o 3:00 a on przed kompem na fb z kimś tam nawija! Grr po nocy mu się zachciało a potem śpi do południa :/ nie rozumiem facetów.

Natka na to tez mam patent ;) lozeczko emilka dosune do naszego bez szczebelek z jednej strony i bedzie kolo mnie ale w swoim lozeczku ;) a potem to juz tylko szczebelki nalozymy i na koncu odsuniemg lozeczko ;) bedzje dobrze.

Heh akuku widzę że sposoby już chyba na wszystko masz opracowane :-) fajnie :-) oby się bezproblemowo udało!

A my wczoraj gości mieliśmy i przeraża mnie ta ilość zmywania jaka z tego wynikła :p a co gorsza M. do pracy więc pewnie ja będę musiała się za to wszystko wziąć:-( kurde :p

reklama
Do góry