reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Paulinka najwyzej chlopca w rozowe sukienki bede ubierac hehe.

A tak serio to ja tez nie widze ale to pewnie dla tego ze w glebi duszy pragne corcie :)
Rozum mi podpowiada by nastawiac sie ba synka jednak :)

reklama
hej:)

co tam u Was? jak przygotowania do świąt?
ja jeszcze w pracy siedzę, musialabym wyskoczyc do sklepu ale przerażają mnie te tłumy wszędzie:)
zaczynam myslec o "wyprawce" ale w sumie mysląc co tak naprawde było mi potrzebne przy Kali to wszystko mam:) ubrania to jeszcze czas-zresztą i po Kali mam mnóstwo neutralnych,a i siostra szykuje pake:) wózek ,fotelik odpada... sterylizator mam, inhalator mam, podgrzewacz mam, nauczona błedem butelkowym z Kali-kupuje zwykłą butelkę-mam nawet 2 nowe z aventu co dostałam w szpitalu, a nie z milionem rurek trudnych do mycia ... mysle jedynie o niani elektrycznej-bo dom duży... :)
akuku a moze i dziewczynka:)

Kasiol a takie pytanko mam ? Nie będziesz karmic piersia ? Polecam dolaczyc do gr na fb karmienie piersia..mozna sie dowiedziec duzo nowych rzeczy ktorych ja np noe wiedzialam przed emilkiem ale karmilam piersia kazdego.

A wozka czemu nie chcesz kupic ?
Super ze wszystko masz .

Ja w sumie tylko kolyske i wozek chyba. Ciuszki moze jakies bo emil ze stycznia a dziubdzius z sierpnia bedzie ale pewnie nie duzo.

Wozek kupie niedlugo i bedzie korzystal Emil a ten co mam to sprzedam.

Ja bym tylko spala i jadla.

Kasiol co ma byc to bedzie i tak juz nie mam na to wpywu ;)

Nianie el. Polecam.ja mam male mieszkanie ale emilek nigdy nie plakal jak byl maly zreszta teraz bardziej krzyczy niz placzw ;)

Hej

U mnie wczoraj trochę strachu bo pojechaliśmy trochę połazić po galerii ale trochę mnie brzuch zabolał i stwierdziliśmy że wracamy. A jak poszłam do wc to miałam trochę takiego brunatnego śluzu. Mało zawału nie dostałam bo już miałam czarny scenariusz że jak plamienir to już się coś dzieje.. ale wróciliśmy, cały dzień leżałam i nic więcej się nie pojawiło. Dopiero wieczorem ale też tylko odrobina. Zeschizowałam się na maxa. A dziś w pracy ledwo siedziałam tak straszne mdłości miałam, nic prawie dziś nie zjadłam bo jak tylko coś do ust wezmę to mam wrażenie że pawia puszczę :-( dziś plamienia już nie ma ale mimo wszystko podjechałam do mojego ginka żeby sprawdził czy wszystko jest ok. Plamienie rzeczywiście jakieś brunatne jest bo w środku nawet widać (może być spowodowane przeciążeniem albo acardem, ale w mojej sytuacji branie acardu jest bezpieczniejsze niż odstawienie). Na szczęście z maleństwem wszystko ok, ma już 11 mm :-) mam dużo odpoczywać, bezwzględne zwolnienie i ginek mówi że najchętniej to by mnie już do samego końca na tym zwolnieniu widział... no ale zobaczymy w praniu jak to wyjdzie...

Kasiol wow, ale fajnie- już o wyprawce myślisz :-) choć w sumie u Ciebie to już powoli czas bo już prawie półmetek ;-) jejku, ale ten czas leci! A jeśli chodzi o nianię elektroniczną to przy dużym domu to super sprawa-moja kuzynka ma i bardzo sobie chwali :-)

Akuku ja też mam tak z tym spaniem ;-)

Ostatnia edycja:
Natka oj nie dziewie się ze mialas chwile grozy ! ciesze się jednak ze wszystko w pozasiu z dzidziunia ! odpoczywaj :D korzystaj z L4 :D w przyszłości nawet na L4 nie będziesz odpoczywać :)

hej
akuku chce karmić piersią:) nie ma innej opcji:) ale buteleczka się przyda - pamiętam jak dziś jak teściwa mimo ze wiedziała ze karmic chce piersią wmusiła w nas butelke którą miała mała od córki. Masakra-nie dośc ze nie był mi caly zestaw potrzebny-bo mimo uwag-ze mała płacze bo pewnie głodna, bo butle trzeba dać... się dlugo nie przydała-choc herbatka koperkowa poszła w ruch przy najbliźszej okazji mimo mojego niezadowolenia...;/ no ale z tymi butelkami był myk że ich nie było u nas w sklepie, tylko w poznaniu w niektórych to był dr brown czy jakoś tak ale te 5 lat temu to nie było u nas na miejscu bo drogo wychodziły. A jak smoczek wyparzony był -to miał "okres przydatności" chyba 6 tygodni jak nie mniej, to ja głupia latalam za tymi smoczkami ... później jak mala już piła mleko mod. ok 8 miesiaca wkurzały mnie te rurki i gumy-jak zostawiłam butle z nocy w pokoju to guma cuchnela że szok... teraz nie dam sobie już nic wcisnąć-mam jakieś darmowe butle z aventu- i te mają byc na wszelki wypadek, później dokupie bo avent jest ogólnie dostępny i nie drogi:) co do karmienia, teraz u nas w domu się tendencja zmieniła, jak dzis pamietam jak mi wmawiali że głodze małą, a teraz kuzyna zona nie karmi pierwsią wcale, mała jest bardzo otyła i teraz wyzywaja ją że nie karmi piersią:) dobrze że już troche " dorosłam" i z drugim dzieckiem nie dam sobie wmawiać:)
co do wózka, dostane od siostry:) po moim Stasiu:) pózniej kupie tylko spacerówe chyba Maclarena-bo miałam z Kali i byłama zadowolona:)ogólnie nie chce przesadać bo wiele z tych wyprawkowych wytycznych to ściema i zagracanie chaty:) myśle o chuście... ale sama nie wiem:) po połówkowym powoli wyciągne co mam i popatrze:)
natka ale już na zwolnienie:) nie ma innej opcji i nie ma co ryzykować!najlepiej zlecać wszelkie prace m. i rodzinie :)

Hej,

Kasiol już od kilku dni nie ma innej opcji tylko M. wszystko w domu robi;-) tylko w tą sobotę tak poszaleliśmy oboje z tym sprzątaniem i kto wie czy to wszystko nie było przez to... no w każdym razie teraz to mi już nawet pozmywać nie wolno;-) wszystko grzecznie robi M. i to sam z własnej woli, nic nie trzeba mu podpowiadać co jest do roboty:-D

Byłam dziś w pracy, powiedziałam jak sytuacja wygląda. Szefowa sama powiedziała żebym po tych wszystkich przejściach lepiej na zwolnieniu siedziała bo nie ma co ryzykować, a praca w naszym wydziale jest naprawdę stresująca...
nie wiem jak to będzie wszystko, akurat będzie mi się umowa kończyła niedługo przed TP- nie wiem czy mi przedłużą cxy tylko do rozwiązania. No ale nic nie zrobię-trudno, maleństwo najważniejsze :tak:

Kasiol to zapraszam do gr karmienia piersią :) naprawdę dużo fajnych i ważnych info można znaleźć :) wiadomo sa fanatyczki kp, ale ja omijam posty ktore sa mi nie przydatne :)
ja np. nie wiedziałam ze mleko mamy jest zywe i dostosowuje się do bakterii w buzi dziecka :D czyli jak maluch oblize zakurzona zabawke to mleko mamy wytwarza przeciwciała :D albo ze działa przeciwbólowo na ząbkowanie :) albo ze jakbym się zdecydowala na karmienie emilka i małego to mleko się dostosowuje do obydwjga :D jakas magia :D

Dobra kochane ja caly czas w proszku ! a mam 2 torty na jutro !!! aaa dziś nie będę spac chyba wcale :D

no nic zmykam i zycze wam spokojnym przemiłych w rodzinnej atmosferze swiat !

Natka zaloz suwaczek kochana :D uwierz ze wszystko będzie dobrze :)

Akuku codziennie myślę o tym suwaczku ;-)

Dziewczynki! Życzę Wam wszystkim byście te Święta spedziły w miłej, spokojnej i rodzinnej atmosferze :**
Kasiol, akuku niech Wasze dzieciaczki zdrowo rosną, zarówno te w brzuszkach, jak i Kali, Emilek, Alex i Victor :-)
Paulinka życzę pociechy z synków, niech im dzieciństwo mija bezproblemowo i w zdrowiu :-)
Tysia, Nuuuśka a Wam oczywiście życzę spełnienia tego największego marzenia o dwóch kreseczkach!
WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANE!! :-)

reklama
wesołych świąt kochane!!!
spokoju i radości, rodzinnej atmosfery i ciepła!
akuku, natuś niech maleństwa pod waszym serduszkiem rosną zdrowo :)
akuku, paulinko, tyśka , nuśśka pociechy z dzieci-naszych największych skarbów:) tyśka , nuśśka wiary i siły do walki o kolejne małe szczeście!
dziękuje że jesteście:)

Do góry