reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Natka u lekarza bylam dala antybiotyk w razie w ..ale juz zwalczylam sama..nie do konca ale juz nie mam twardej piersi.. troche mnie pogryzl wiec sutek nadal boli ale coz.. zrobilam ciepla kapiel i po niej dostawilam emilka a potem kapusta potluczona .. zaraz wezme paracetamol przeciwzapalnie jezzcze.
A zwolnienia mi nie dala..wiec czeka mnie powrot do pracy chyba..ahh ale mam stresa..
Ale wlasnie sobie przypomniałam ze mialam gina w pl ktory tez ma klinike w londynie i zadzwonie czy on by mi zwolnienia nie dal... oczywiscie odplatnie..ale to wole mu tez 50 f wyslac raz w miesiacu niz chodzic i patrzec jak wszyscy na mnie patrza jak na patologie jakas..bo przeciez tylko patologia co sie zabezpieczac niepotrafi moze miec wiecej niz 2 dzieci ;/

reklama
Akuku ja mam Phil&Teds Vibe:) Wybrałam go dlatego, że prowadzi się jak wózek pojedynczy, mało miejsca zajmuje, jest bardzo zwrotny no i ma możliwość gondolki i spacerówki razem, dwóch spacerówek i wózka pojedynczego Ogólnie to jestem bardzo zadowolone. Jak mogę wymienić minusy to wiadomo, że ciężej się to mniejsze dziecko wkłada do środka, bo i do gondolki i do siedziska na dole ciężej włożyć malucha. To dodatkowe siedzisko jest takie trochę małe jak Mikołaj miał lata i 95 cm to takie przymałe było, za to siedzisko spacerówki jest bardzo obszerne i nawet teraz jak Mikołaj ma 100 cm to ma dużo miejsca, ni i to dodatkowe się nie rozkłada tylko ma dwie pozycje... No i budka od wózka mnie czasami wkurza:) A tak ogólnie to wszyscy po kolei, którzy mieli możliwość prowadzić ten wózek są zachwyceni:)

No i muszę edytować:) Kasiol gratuluję Ci Chłopca:) W sumie to od początku wiedziałam, że Felek tam siedzi:) No to mamy 3:1. Emilek, Marcelek i Felek i Małgosia:) Ciekawe czy będzie remis??:) U Natki obstawiam chłopca, a u Akuku kobietkę:)

Ostatnia edycja:
Ja mialam przy starszakach britax b dual i obydwa siedzenia moglam klasc na lezaco..tez pchalo sie jak spacerowke , lekko i byl zwinny mial dwa minusy jeden malutki ze kola nie byly pompowane a drugi ze alex na gornym siedzeniu mi zjezdzal troche..no chyba ze podnozek podnosilam to wtedy nie..
I sie zastanawiam teraz jaki mam kupic..najlepiej bym chciala taki gdzie na dole moglabym przyczepic fotelik samochodowy a u gory siedzenie tak zeby emilek mogl wszgsgko widzjec...ale te wozki drogie jak nie wiem sa.
Ja nie mam gdzie pojsc i poogladac tych wozkow zabardzo ; (
A dla mnie wazne jest czy np skaldaja budke nie halasuje czy latwo sie wpina i wypina siedzenia czy latwo sie obniza na lezaco itd itp.

Ale poczekam jeszcze z wyborem bo chce sie najpierw upewnic ze to jeden dzidzius w brzuszku mieszka ;) (moja babcia miala blizniaow wiec od jestem w grupie ryzyka haha) dowiem sie w ok. 12 tc.

Akuku dobrze że już Ci lepiej:tak: dziwne to z tymi zwolnieniami u Was- mnie już na pierwszej wizycie gin pytał czy mam ciężką lub stresujacą pracę i czy nie potrzebuję zwolnienia.. choć w sumie ja też byłam prywatnie... a jak to u Was jest? Mając działalność to musisz mieć jeszcze dodatkową pracę żeby dostać jakieś świadczenia z tytułu ciąży?
Powiem Ci kochana że zadroszczę Ci tego że się tak cieszysz, że już myślisz o wózku itd :-) też bym tak chciała zamiast ciągłego strachu:-)
Ale byś miała psikusa jakby bliźniaki były;-)

Paulinka hehe a po czym chłopca obstawiasz?:-) w sumie to myślę że możesz mieć rację bo objawy mam zupełnie inne niż w ciąży z Małgosią :-) a poza tym już wtedy pomyślałam sobie że pewnie moja jedyna szansa na córeczkę już minęła :-) no ale w sumie i tak najważniejsze żeby było wszystko ok i żeby było zdrowe:-)

Akuku w Vibe to duże siedzisko jest bardzo wygodne:) Ja jakbym dużo kasy na wózek podwójny to bym sobie kupiła Baby Joggera City Select:) Podobno rewelacja:) I też może być podwójny i pojedynczy:) I multum możliwości wpinania:) No ale nawet używany kosztuje w granicach 2-2,5 tys:(

Natka no tak mi się zdaje:) Zobaczymy czy się sprawdzi:) A na dziewczynkę to kochana ja szans nie mam- przed Tobą to jeszcze i w tej ciąży taka możliwość i w następnej:)a może i jeszcze następnej:)

hej:)
paulinka :) tez obstawiam u natki chłopaka, u akuku chyba też:-)choć natura może swoje pokazać:)ale staranka w samą owulację to szanasa większa na chłopaka ale nie pewniak :-)trzymam kciuki żeby wszystko szło bez problemów:-)
ciekawe jak to bedzie mieć syna:-) na pewno jest kilka innych podejść przy samej obsłudze:-D
natuś co do ciuszków to niestety ja mam pecha ,ze w rodzinie nie mam małych dziewczynek tylko jedna-ale własnie oni kupuja ciuchy na potęge i to na zapas kilka rozmiarów:no: a co im dałam to i tak nie takie... nadzieja w siostrze, ale to może potrwac:-)

edit:)
siedze i pachnie mi błogo choinka:) milusio:)

Kasiol nie bylo staranek w owu u mnie tylko przed ;) pisalam wam chyba ze w owu sie nie udało posnelismy obydwoje.. i chyba byla 2 dni przed i moze po owu ale nie jestem pewna tego po... w kazym razie byly tak ze bylam pewna ze ciazy z tego nie bedzie. Szkoda ze sobie nigdzie nie zapisywalam kiedy byly przytulanki. Zaraz popatrzw po postach i oblicze sobie.. moze wam cos pisalam .

Staranka były w 12 i 13 dc i chyba 15 dc wieczorem ale pewności nie mam a już pamięć nie ta :D haha
Owu w sumie nie wiem dokładnie 14,15 lub 16 dc :) tak wiec wiem ze nic nie wiem :) ale nastawiam się na gałgana nr 4 :)

Hej:-)
Dziewczyny ja myślę że odstęp od owulacji to akurat jest najmniej ważny ;-) chyba wpływ na to ma wieeeele czynników :-)

Kasiol żywą choinkę macie?? Ale fajnie :-) my w tym roku niestety sztuczną, ale może za rok uda się żywą :-)

Ja dziś jestem wykończona! Calutki dzień sprzątaliśmy z M., na koniec jeszcze choinkę ubieraliśmy i poszliśmy do kościoła. A teraz brzuch daje o sobie znać, chyba dzidzi nie spodobało się tyle aktywności... no ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Byle do 2.01 bo wtedy kolejna wizyta:-) i wtedy oby kilka kolejnych dni spokoju :-)

Miłego wieczoru :*

reklama
Kasiol u nas z Mikołajkiem starania były dzień przed owu i w owu i chłopak. Z Marcelkiem dwa dni przed owu i chłopaczysko:) A mam znajomą, która płeć planowała na podstawie faz księżyca i wyobraź sobie tak uplanowała, że ma chłopca i dziewczynkę:) Ja jakoś kompletnie u Akuku czwartego chłopca nie widzę tylko oczyma wyobraźni widzę dzidziusia w różowych ciuszkach:) He he dowiemy się na pewno w wakacje:)))))

Pogłaskajcie brzuchatki brzuszki od cioci:) Niech maluszki grzecznie siedzą- Felek może trochę porozrabiać i mamunię pokopać:)

Do góry