reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

wiem tyśka :tak: mi bardziej chodziło o stabilizację którą teoretycznie ma sie na starość a nie wtedy gdy czas na rodzine i dzieci... wciąz na dorobku... zaczełam się zastanawiac nad tą " blokadą psychiczną" może ją mam bo boje się jutra? ale przecież tak ma każdy, nikt nie ma idealnie.

reklama
Kasiol nie wiem czy az tak sie psychicznie blokujesz. Tak jak mowisz nikt nie ma kolorowo a jakos w ciaze zachodza.

Tysia fajnie ze budowa idzie do przodu. Jeszcze chwila i sie wprowadzicie.
Swoja droga nie ma jakisdofinansowan dla rodzin starajaculych sie o dziecko ? Tez chore ze zanim w ciaze zajdziesz to juz kasy wudajesz tyle ze pewni polowa osob sie poddaje bo nie da rady finansowo.

Natka 3-mam kciuki za to by @ juz nie przylazla.

Co u mnie ? Wyspalam sie !!! M wstal zajal sie dziecmi (ma wolne tzn na noc idzie dzis) a ja pospalam do 10 !! Uff
Owu juz za mna tylko nie wiem kiedy byla..chyba przddwczoraj. Starank bylo malo..
Psychicznie jest coraz gorzej bo coraz bardziej czuje poerot do pracy!
Emil ostatnio soe rozplakal bo mnie nie poznal jak mialam szampon na glowie (siedzial i patrzyl jak sie mylam) i zrobil podkowe i w placz..moje mowienie spiewanie nie pomoglo... musialam sie szybko splukac i go przytulic.
Nie chce wracac do pracy... chore jest to dla mnie ze w takim okresie kiedy dziecko potrzebuje mamy mama ma wraca do pracy i zostawoac dziecko z kims obcym...zmieniac clay tryb dziecka zeby zarobic kase i oddac na opiekunke... bo tak bede placic mamie bo rezygnjje z pracy i zwhczajnie nie starczy jejna wszystkie opłaty w pl.
Gdyby nie to ze sie decydujemy na 4 dziecko to bym nie wracala juz wcale.

kasiol wiesz, ja myślę że to jest trochę tak z tą blokadą że z jednej strony bardzo się chce a z drugiej właśnie się człowiek boi jak to będzie jeśli faktycznie się uda- czy będzie ok, czy finansowo sobie poradzimy itd. I dlatego boimy się jakby tego dnia w którym ma przyjść @, takie jakby rozdarcie :-) ja do takiego wniosku doszłam kiedyś u myślę że często to się sprawdza :-)

akuku masz rację z tą pracą. Żeby opłacić opiekunkę/żłobek/przedszkole to i tak prawie cała pensja matki na to idzie, u mnie koleżanki często z pracy rezygnują jeśli nie mają z kim dziecka zostawić.

akuku - dla mnie zostawianie dziecka 6 miesięcznego z opiekunką jest okropne. Pomijajac to, ze w PL trzeba większość zarobionych pieniedy wydac na opiekunkę .... Zamkniete koło .Ja w sumie aguske tez dość wcześnie zostawiłam i wrocilam do pracy, ale pilnowala jej moja ciocia. Wiec nie była to calkiem obca osoba. Trzymam mocno kciuki żeby udało się z kolejnym dzieckiem i zebys nie musiala wracac do pracy.

Kasiol - mysle ze jest cos takiego jak blokada psychiczna, z tym ze u jednych w trudnej sytuacji się ona załącza, a u innych nie. W ciebie bym naciskała na gina żeby wspomógł druga faze cyklu.

Swoją droga, czy wiecie ze jest kilka zestawów ziółek o. Sorki? Ja myslalam ze jest jeden zestaw, a tymczasem sa rozne zestawy - na zrosty, poronienia, wspomagające produkcje estrogenów, wspomagające produkcje progesteronu itp. Może poszukaj inf na necie, może ziołka na ta druga faze pomoga.

Nie wracalabym juz gdyby nie to ze chce w ciaze zajsc.. tylko moze sie okazac ze juz nie zajde i strace ten czas z dzieckiem...

tak też zrobie tyśka, jak juz bede miała podgląd co i jak to zapytam o dupka w tym cyklu. Ale to chyba ostatni cykl będzie z pomocami. Wykupie leki, bo tego chciałam, teraz coraz mniej mam na to ochotę-chyba hormony mi przed @ szaleją stad te brednie:-(

hej
no @ przylazło. Ale mam problem od kiedy liczyć 1 dc. Wczoraj miałam mini plamienia ale @ przyszła prawdziwa dziś i tak chyba powinnam przyjąć. Od 2 dc mam brac clo przez 5 dni... czyli od jutra? czytałam wczoraj-że clo przyjmuje sie prawidłowo właśnie z dupkiem albo luteiną która w razie co działa na torbiele przy okazji. Jutro dzwonie się umówić co do dokładnych monitów w tym cyklu:)
co tam u was dobrego?

witam ;)

Kasiol - dzień pierwszy to wtedy kiedy było plamienie. Bo de facto w środku już wyściółka się złuszczała, tylko nie wypływalo za dużo na zewnątrz. Tak mi kiedyś gin tłumaczył i kazal liczyc od plamienia.

reklama
Do góry