reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

akuku no ale najważniejsze, że już się @ zdecydowała! Niech teraz ból szybko mija :tak:

paulinka no mój wykres robi co chce :-( znaczy dziś i tak tempka zaburzona bo tak zmarzłam w nocy że rano myślałam że nie wstanę z zimna :-( ale tak czy siak wykres robi co chce... Nie wiem nawet czy ta owulka była czy nie. Nie wiem totalnie nic. Do bani jednym słowem. A dziś jeszcze nogi mi popuchły i w ogóle jakoś tak beznadziejnie się czuję, brzuch jak balooooon. Chciałabym już wiedzieć co jest grane i niech ta @ wreszcie się zdecyduje w jedną albo drugą stronę :-(

tysia u mnie tempka w dół a nie w górę :-( no ale zaburzona

reklama
Hej!

Ale tu dzisiaj cisza, zresztą wczoraj też- pewnie wszystkie wypoczywacie :-)

paulinka u mnie dziś tempka w dół, ale @ nadal brak. Już nawet podejrzewałam że może dopiero wczoraj owulacja była bo strasznie jajnik pobolewał i dużo śluzu płodnego. No ale tempka nie podskoczyła więc to nie to.

Dziś mieliśmy wizytę w poradni genetycznej, skierowali nas na badanie kariotypu, ale ze względu na poprzednie ciąże biochemiczne a nie obumarcie ciąży z Małgosią bo ZT nie jest uwarunkowany genami rodziców.

Miłego wieczoru!

hej
powoli wracam do rzeczywistości:) teraz już na dobre zakończyliśmy te wakacje:)
natus widzę,że tempka niemrawa, nie myślałaś o monitoringu cyklu? ja chyba sie właśnie na to zdecyduje od kolejnego cyklu, bo w ten 15 dc mam wizyte- i pewnie będzie już po owulce :) jutro poszukam wszystki dokumentów badań i w czwartek pokaże gince...
przykra sprawa z wynikami m. patuśki, z tego co pamietam to rodzina była anty na in vitro i inne metody " nie boże" ale trzymam kciuki na cud !!!
nuśśka daj znać co u Ciebie:)
tyśka a u Ciebie który dzień cyklu? moze po hsg będzie nareszcie pozytywnie:)
akuku wracasz do pomiarów?

Kasiol nie mam szans na pomiary przy Emilku budzacym sie w nocy.
Ja w sumie niebwstaje z lozka tylko go karmi ..nje wiem czy zaburzalo by to tempke ?
Ale z drugiej strony nie wiem czy chce to znowu przechodzic...wole chyba nie wiedziec ktory dc mam i kiedy owu..dopiero pod koniec cuklu mi sie przypomina ze @ nie ma i wtedy sprawdzam ktory dc ..

Cześć :-)

Ostatnio tyle dni zbierało się na deszcz i oczywiście dzisiaj, jak zaplanowaliśmy grilla, to musiała być taka ulewa! Także u nas dziś dość wesoło bo grill pod parasolem heh :-)

kasiol bo Ty teraz gości miałaś, dobrze kojarzę? Jak tam po weekendzie?
Co do monitoringu to nie myślałam o tym. Chociaż w sumie nie do końca- trochę myślałam, ale to było jeszcze kilka tygodni temu. Teraz już mi wszystko jedno. Moje samopoczucie sprzed kilku tyg wróciło, cykl mnie dodatkowo zdołował kompletnie bo już widzę że zanim się wszystko ureguluje to pewnie znowu minie niewiadomo ile. I w sumie starania jako tako zawieszone. Nie mam już sił każdego dnia z nadzieją czekać czy tempka podskoczy. Teraz czekam na @, jak przez parę dni się nie pojawi to skoczę do ginka po coś na wywołanie i pewnie na tym na razie moje wizyty się skończą.

akuku ja to nie wiem do końca jak to jest z tymi zaburzeniami, ale kiedyś czytałam że kobiety karmiące też mogą robić pomiary ale szczegółów nie znam bo mnie to nie interesowało.

Miłego wieczoru :tak:

Natka ja czytalam kiedys i tam pisali ze musj byc 3 godz nieprzerywalnego snu najlepiej w tych samych godzinach. No nic narazie nie bede robic pomiarow.
Kochana nie nastawiaj sie tak pesymistycznie bo pomiary pomiarami ale moze wcale nie bedziesz miala az takiego rozlegulowania.
Zycze Ci aby wam sie szybciutko udalo.

akuku w sumie to masz rację z tymi Twoimi pomiarami, nie ma się co spinać jakbyś co drugi dzień miała się zastanawiać czy to jest zaburzenie czy jednak nie.
A u mnie rozregulowanie będzie na pewno bo już 30dc i @ nadal nie ma. I ja jakoś nie umiem tak po prostu podejść na luzie do tego wszystkiego. Nie wiem, w niedziele zawsze humor mam 100 razy gorszy niż w inne dni. No już dosłownie nie wiem na którą do kościoła chodzić żeby nie spotykać tych wszystkich ciężarnych i rodzin z dziećmi. Czy idę rano czy wieczorem to po prostu zawsze kogoś spotkam :/ w tygodniu szybko wracam po pracy do domu i staram się nie wychodzić za bardzo to udaje mi się tego nawet unikać. Ale niedziela to jest totalnie przerąbana. Ehh... Dobrze że już się kończy :tak:

tak natuś mieliśmy gości, wcześniej siostrę jeszcze z małym chrześniakiem moim , wiec trochę się go naprzytulałam, nakochałam...
trzeba wierzyć ,że będzie dobrze, tak łatwiej funkcjonować ,więc głowa do góry:)

reklama
Do góry