reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej dziewczynki!

ogłaszam wszem i wobec że @ się wreszcie zdecydowała i dziś się pojawiła!! :-) co prawda nie jest ona jakoś zawrotnie obfita, a raczej taka dosyć skąpa, ale może się jeszcze rozkręci. A zresztą gin mówił, że @ mogą być inne po poronieniu także jest nadzieja bo pierwszy raz od dawna nie umieram w pierwszy dzień a ból jest całkiem znośny :tak:

kasiol
raczej diety podnoszącej progesteron nie ma, a przynajmniej nie słyszałam nigdy o niczym takim . Ale może to i dobrze, może szybciej zmotywujesz się do wybrania się do ginka! ;-) nie ma co czekać :tak:

nuuuśka a u Ciebie widzę ten cykl bardzo stabilny jeśli chodzi o tempkę :-) nie ma takich skoków góra - dół jak czasami miewałaś.
a co do diety to kochana efekty super! wychodzi trochę mniej niż kilogram tygodniowo a to ponoć najbardziej optymalne jeśli chodzi o zrzucanie wagi bo łatwiej to utrzymać i nie ma efektu jo-jo :tak: a jakie ćwiczenia robisz?

reklama
extra natka:) dobrze ,ze sama wredna @ przyszła i nie trzeba było ją dodatkowo wywoływać:)
kurcze zabiegana jestem ostatnio jak dawno nie byłam, mimo ze urlop nie odpoczełam jeszcze:( dzis szybki basen, do mmay na 30 min i do domu pranie, zaraz pożniej spotkanie stowarzyszenia... a jutro od rana musimy sie ogarnac i uszykowac na wyjazd w poniedziałek. Niedziela cała zawalona bo mamy piknik rodzinny przy którym pomagamy jako członkowie stowarzyszenia, impreza do 23 a my o 5 pobudka bo do Karpacza wyruszamy;/ nie wspominając ,że w pracy nie pozamykałam wszystkiego co powinnam i jakoś nie mogę się wyluzować:(

nuśśka piekny stabilny cykl:) super
ja nie mierze bo sie troche zapomniałam w mierzeniu a na dwa dni to bez sensu mi budzik nastawiac :) od poniedziałku i tak nie zmierze bo pewnie zaburzona przez wędrówki i spanie pod namiotem:) do gina umaiwam się na badn, tylko po 25 bo po wyplacie:)
aaa co do morfologi-to braliśmy badanie podstawowe i tam tego nie ma, jest to co pisałam plus jakies dwa wyniki które były w normie ( oznaczone "-") w uwagach -było w normie na koniec.
buziaki i do napisania-niestety nie bede miała neta więc nadrobie jak wrócę , bedę tesknić i myślec co u Was:*****

Nuska tak zrobilam do szkoly Alexa i Vikiego w podziekowaniu.. uslyszalam od jednej dziewczyny zenlizys jestem ...tzn nikt ze szkoly ani z uk tylko z pl ...heh

Natka super ze @ przyszla...trzymam kciuki zeby cykl byl ladnie unormowany ;)

Kasiol super wyniki ;) odpocznij teraz wyluzuj sie ;) mikego urlopu zycze ;)

Emis mi ostatbi z lozka spadl ;/;/ nie wiedzialam ze juz potrafi sie czolgac do tylu...

A to torty ktore robilam do 4 rano wczoraj.. wieczorem padlam na pysk ale bylam przeszczesliwa ze udali mi sie je wykobczyc choc moim zdaniem nie sa takie dokladne jakbym chciala, ale to juz chyba zawsze bedzie mi towarzyszyc ;)

kasiol a do jakiego stowarzyszenia należycie? Mam nadzieję, że teraz na wyjeździe mimo wszystko uda się odpocząć :-) fajnie że wyjazd doszedł do skutku! Miłego wypoczynku :*

akuku matko, jak to spadł z łóżka?? Mam nadzieję ze wszystko jest ok! piękne torty, widziałam już na fb :tak:

zaciekawiłyście mnie dziewczyny tą morfologią. Według norm (przynajmniej tych na naszych wynikach) wyniki są ok już jak jest 4% plemników prawidłowych.

Natka nie wiedzialam ze nauczyl sie idpychac rączkami ...no i tak sie odpychal ze spadl ; ( obtarl lekko nosek i warge .mial spuchniete troszke przez jakues 3 gidziny i zeszlo.. naszczescie nic poza tym mu nie jest..

zaciekawiłyście mnie dziewczyny tą morfologią. Według norm (przynajmniej tych na naszych wynikach) wyniki są ok już jak jest 4% plemników prawidłowych.

Zgadza sie, morfologia powyzej 4% jest ok, ale Kasiol wcale morfologii nie podała.

Akuku - piekne torty ;)
Dobrze ze Emilkowi nic sie nie stalo. Pamietam ze jak Aguska spadla kiedys z lozka pierwszy raz to strasznie to przezylam .... Czulam sie winna ze jej nie dopilnowalam. Na szczescie chyba jeszcze raz potem mi sie sturlała.

I po weekendzie ..............

Tysiu czuje se winna bobjeszcze kilka dni wczesniej kolezance mowilam ze chyba kazde dziecko musi raz spaść zeby rodzic zauwazyl że juz jest zdolne sie przemieszczac ; (

Ale juz nie mysle o tym bo czasu nie cofne.. na szczęście nic mu nie jest..

Fajnie ze wam sie torty podobaja ;) ja uslyszalam" ze sie podluzuje babom w szkole" heh...szkoda tylko zr nauczycielka Alexa juz go uczyc nie bedzie i Victora przedszkolanki tez juz nie zobacza praktycznie..bo do szkoly idzie..

Akuku - a Alex i Victor nigdy ci z łóżka nie spadli?
Co do osob mtore twierdza ze torty to lizusostwo ,,,,, szkoda słów....wg mnie zazdroszcza ze to ty mialas pomysl i pokazalas ludzka twarz. Powinnas byc z siebie dumna, ze potrafilas po ludzku sie zachowac i wyrazic symbolicznie wdziecznosc dla nauczycielek.

Tysia tez spadli ;/ ale nic im nie bylo kompletnie..a Emis sie zalil godzine z dziubkiem takim ; (

Taaak ppdlizywac to sie mozna komus od kogo sie cos uzyska...
A ja robilam te torty do 4 rano..plus 2 wieczory.. latwiej sie podlizac czekoladkami ze sklepu..a nie robic cos od serca;/
Ta osoba powiedziala mi ze powinnam sie zajac dziecmi a nie tortami ;/

reklama
Tysia coś mi ucięło posta o tej morfologii :-) edytowałam go jeszcze bo chciałam dopisać że te 4% to strasznie malutko się wydaje a to już norma... Ale widac edycja się nie zapisała :-) no a zaczęłam się zastanawiać w sumie jak to jest z tą morfologią- bo skoro np. jest ileś tam milionów plemników na ml to jakim cudem w morfologii jest zbadana tylko część, jakaś stosunkowo mała liczba? To jest jakiś wycinek/odsetek? Skąd możemy wiedzieć że to można odnieść do całego nasienia skoro zbadali np. 50 plemników z iluś milionów? Nie wiem czy wiesz co mam na myśli bo nie do końca wiem jak to wytłumaczyć ;-)

Do góry