reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Tysia HSG przepycha nawet małe zrosty, które były przeszkodą mimo że nie powodowały typowo niedrożności. Także nadzieja jest, że KLN nie będzie potrzebna.

A jak tam paulinka po powrocie?

kasiol mam nadzieję że dobrze się bawicie

akuku jak tam, wniosek o paszport złożony?

Nuuuśka widziałam wczoraj że cykl obiecujący, fajna wczesna owulacja :tak: co tam u Ciebie w ogóle? Szkoda że się od nas przeniosłaś ale mam nadzieję że to tylko chwilowo i wrócisz :-)

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
witam.

A co tu tak pusto .... Pewnie korzystacie z super pogody ;)

natka - są nawet chyba zalecenia żeby po HSG się 3 m-ce starac z dalej dopiero jak nic nie wychodzi to dalsza diagnostyka. Zobaczymy.

hej hej :)

natka cykl obiecujacy ze wzgledu na wczesniejsza zaskakujaca owu,ale wczoraj tempka poleciala - mimo ze zaburzona, dzis podobnie, nie wiem czy powinnam to powiazac ze spadkiem temp. na dworze bo jednak spimy przy otwartych oknach i balkonie :sorry2:sama nie wiem jak do tego podejsc.
Widzialam ze pisalas odnosnie preparatow na poprawe jakosci nasienia. Fertilman jest dobrym preparatem, ale rownowazy sie z Salfazinem i Androvit-em razem wzietymi ( czyli cenowo wychodzi na to samo ). Na pewno warto zebys kupila M. Mace, albo w proszku albo w formie tabletek do polykania, najlepiej Swanson-a bo to pewne zrodlo :tak: Co do reszty to sama wiesz ze Ł. bral tego tone, ale powiem Ci ze nie zauwazylam w ogole zeby cokolwiek zdzialaly patrzac po wynikach - owszem fakt ze on byl wtedy krotko po braniu antybiotyku, ale mimo wszystko ilosc prawidlowo zbudowanych plemnikow wynosila dokladnie tyle ile w zeszlym roku - 11% :zawstydzona/y:

tysia kiedy ja mialam laparo, ginka powiedziala mi wlasnie cos takiego ; ze w ciagu trzech najblizszych miesiecy na pewno zajde w ciaze, bo wszystko bylo w porzadku a tak jak natka napisala kontrast przepycha wszystko co spotka po drodze, wiec jest to na pewno bardzo dobre rozwiazanie, bede trzymac kciuki za to by pomoglo :blink:

kasiol urlopuj sie kochana :* choc pogoda chwilowo do bani ale mam nadzieje, ze Was nie pada :-)

A tak to u Nas dziewczynki bez zmian. Cwicze codziennie, chyba jedyna rzecz ktora ostatnio mnie pochlania :blink: Wczoraj zamowilam sobie nawet hantelki 1kg do cwiczen bo tak to cwicze z puszkami a to malo wygodne :-p W sobote sie wazylam - waga pokazala 66,9kg wiec wychodzi na to ze od samego poczatku zrzucilam 5,100kg wiec dopiero zblizam sie do polowy tego co chcialam osiagnac ;-) Jesli sie uda, do konca wakacji chcialabym wazyc 60kg. A potem mysle cwiczeniami zrzuce jeszcze troszke, bo zaczna sie budowac miesnie, a tluszczyk bedzie znikal. Ale zobaczymy jak to bedzie :blink:

Poki co od wczoraj mam dylemat - zadzwonila do mnie kobieta z GynCentrum u Nas w Katowicach z oferta pracy. No i powiedzialam jej ze oddzwonie, bo nie moglam za bardzo w tamtym momencie rozmawiac - bylam w pracy, ale sama nie wiem comam zrobic. Boje sie zmieniac prace bo boje sie wpasc z deszczu pod rynne jak to mowia, ale wiem tez ze tu nie czeka mnie raczej zadna swietlana przyszlosc.Dzis termin wyplaty, a szans na to, ze ja dostaniemy raczej nie ma, bo nikt nie chce mowic, a ja wiem ze tak tego nie zostawie...za miesiac mam urlop,ktory jak na zlosc wypada rowniez w terminie mojej wyplaty, wiec nie bedzie mnie tu na miejscu, zeby zarzadac od szefowej wyplaty wynagrodzenia, a jesli go nie dostane w terminie, to znowu bedziemy zalegac z oplatami..ach no kosmos po prostu. Nie wiem co mam zrobic, nie wiem co bedze lepsze :no:

Nuuuska - kochana - zmieniaj prace. Jeśli pracodawca zalega wam z wypłatami to prędzej czy później rpzestanie płacic. Malo tego, jak zmienisz prace to od razu w ciąży będziesz ;) zobaczysz ;) Ja tak przy agusce miałam ;) jak tylko pomyslalam ze nie mogę teraz zajść w ciaze to od razu się udało.

Gratuluje samozaparcia do ćwiczeń i utraty wagi. ;)

Co do HSG to ja jakos sceptycznie podchodziłam żeby robic, bo skoro kiedyś jedna ciaza był to powinno być ok. Ale ostatnio gdzies wyczytałam ze miedzy innymi rozne zabiegi w obrebie jamy brzusznej mogą przyczyniać się do powstawania zrostow. A ja bylam dużo zszywana po urodzeniu młodej. No nic, na razie czekam na wynik badania i na @, zbey ustalić termin. Powoli zaczynam się bac, co jeśli jajowody niedrożne ...

Nuuuśka a ta Maca to nie jest czasem odżywka dla sportowców? Tak mi się coś kojarzy ta nazwa, ale nie wiem czy dobrze. Nie pomyślałabym nawet, że tego typu suplementy też dobrze wpływają na staranka, zresztą zawsze goniłam M. jak chciał sobie kupować takie odżywki witaminowe podczas intensywnych treningów :-) a tu proszę!
Co do Ciebie kochana to przede wszystkim gratuluję wytrwałości jeśli chodzi o ćwiczenie! Super efekty na wadze widać :tak: oby tak dalej, to Twój cel zostanie na pewno osiągnięty :tak: a co do pracy hm... wiesz, ja bym zaryzykowała na Twoim miejscu. Skoro jest jak jest, zwłaszcza z wypłatami to tysia ma rację - ani się obejrzysz a przestaną całkiem płacić... gdyby to było przejściowe to nie powtarzałoby się miesiąc w miesiąc, a z tego co kojarzę to wspominałaś kiedyś już o opóźnieniach z wypłatami więc niestety wygląda na to, że w dobrym kierunku to nie zmierza :-( myślę, że warto zdecydować się i przyjąć tą nową ofertę, na pewno będzie lepiej :-)

tysia tak jak piszesz - każda interwencja chirurgiczna może powodować że jajowody stają się trochę przytkane. Szczerze to między innymi dlatego ja też się zdecydowałam - bo miałam operację w obrębie jamy brzusznej także było ryzyko, że powstały zrosty. Ale nie martw się na zapas, jeśli nawet masz jakieś małe zrosty to na pewno jajowody nie są całkowicie niedrożne a co najwyżej lekko przytkane i HSG to poprzeczyszcza. a pod narkozą masz czy w znieczuleniu miejscowym?

edit: Nuuuśka a co to wykresu to ja bym się nie przejmowała, tempka rzeczywiście spadła trochę ale nadal jest wyraźnie w fazie wysokich także spokojnie, zapewne jeszcze podskoczy. A co do wpływu pogody na zewnątrz to może i tak być, że jak się zmarznie to będzie trochę niższa, tak myślę. Grunt, że nadal nie spada poniżej linii podstawowej :tak: ja to zaczęłam mierzyć i sama jestem w szoku że cały czas taka niziutka jest, jeszcze ani razu nie weszła powyżej 36,00st. zawsze miałam dość niskie w pierwszej fazie, ale to już totalna masakra :-)

Ostatnia edycja:
Nuuśka ja bym zmieniała pracę. Skoro tutaj są kłopoty finansowe to raczej najbliższym czasie dobrze nie będzie i nie wiadomo jak się skończy...
Kurcze dziewczyny ja taka zalatana jestem, że nawet nie mam czasu wszystkiego przeczytać. Pralka nam sie popsuła i wszystko po wczasach w rękach musiałam prać, a facet z serwisu (mamy gwarancję jeszcze) się jakoś nie pojawia... Do tego w sobotę chrzest, więc i restaurację, i księdza i ciasta i tort musiałam załatwić. Zaraz jedziemy kupić napoje, no i ciągle sukienki szukam. A jutro idę do fryzjera. Dobrze, że przynajmniej ubranko do chrztu kupiła chrzestna to to przynajmniej było z głowy:)
Marcel będzie na chrzcie wyglądał tak:

080720141246.jpg

Załączniki

• 080720141246.jpg
    080720141246.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 23
Ale slodziutko !!!

Nuska zmieniaj prace gorzej chyba byc nie moze ?

Ide robic torta...

Malo czasu mam ostatnio ..dzis bylismy na truskawkach ;)

Dzieci sie wybiegaly wyskakaly ;)

Nuska zazdroszczę zaparcia do cwiczen ..ja sie zabrac ponownie nie moge ; (
A nie befr mowic jak wyglądam i jak sie czuje ;(

Postaram się zagladac częściej

Paulinka mały przystojniaczek :-) to jutro chrzcicie? Pewnie już wszystko przygotowane :-)

tysia to masz tak jak ja miałam.

Akuku a jaka okazja tym razem że torcik robisz?

reklama
Do góry