reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Natka - wszystko jest możliwe ;)

Witam ;)

U nas dziś w końcu słoneczko, chociaż do letniej pogody jeszcze daleko. Miłego dnia ;)

reklama
Hej!

tysia niby wszystko jest możliwe ale akurat to jest chyba naprawdę mało realne :-)
U nas też dziś ładna pogoda, słoneczko grzeje i jest naprawdę przyjemnie. Ponoć weekend ma być upalny, cieszę się. Brakuje mi tych greckich temperatur:-)

kasiol jak wyniki M.? A wyjazd do siostry udany? Odpoczęliście choć trochę?

Nuuuśka, akuku co u Was?

paulinka a jak tam u Ciebie? Wyjechaliście?:-) dawno Cię nie było..

Miłego dnia!

hej:)
wyjazd chyba udany choć napewno na długo go zampamietamy;/ wczoraj ukradli mojej siostrze auto spod bloku:( szok normalnie, chodzimy jak w amoku przez to bo jak można być tak parszywym człowiekiem żeby komuś kraść samochód na który cieżko pracowali:(

a wyniki chyba SUPER
objetość 4,0- norma >1,5
czas upłynnienie 15 Norma <60
ph 7,7 norma >7,2
Koncentracja 47 mln/ml
Plemniki ruchliwe 85 %
ruch postępowy 80%
ruch niepostępowy 5%
Nieruchliwe 15%

no to wiem że nic nie wiem, za to chyba podejżewam niedomoge ciałka żółtego ;/
odezwe się później jescze:)

Ostatnia edycja:
kasiol wyniki super! Wszystko powyżej norm wg WHO :-) także ja również skłaniałabym się do niedomogi ciałka żółtego, zresztą już wcześniej Ci wspominałam że te Twoje bledziochy mogą to sugerować. Także myślę, że duphaston powinnaś spróbować. Ja mam np. tak zalecone, że mam brać nie od 16 do 24dc tylko tak, że jak tylko pojawi się druga kreska na teście, choćby leciutki bledzioch.
A z tym autem siostry to masakra jakaś! Kurde, normalnie szok... :/

hej
natka gratulacje obrony:) teraz jesteś już wolna jak ptak co nie:) chyba że podyplomówka jakaś czy doktorat ale to juz chyba mniejszy stres:)

tysiu brałam po tym jak raz miałam dwie wyraźne kreski a na drugi dzień przyszła @ , wtedy dostalam Dupka i tak chyba z 2 cykle brałam później chyba z 2 przerwy i jeden jeszcze tez z Dupkiem, teraz nie biore nic, bo recepta mi się przeterminowała a na wizyte nie poszłam choc miałam powtórzyć cytologie... zapisze się po urlopie -jakoś na koniec lipca -bo w koncu pokaże te wyniki m. i może znów zacznie szukać przyczyn u mnie a nie odrazu zwalać na m. Co do wyników, nie mam porównania czy są dobre czy bardzo dobre , ale 85 procent to już chyba ładnie?
nie wiem tez jak było wcześniej-bo m. jest po 4 miesięcznej kuracji Salzwazinem, cynkiem, selenem, wit c i magnezem... teraz nie bierze bo już go nerki "bolały" i podejżewał ze od tych wsztystkich witamin.Co do bladziochów to ten bladzioch z 13 dpo był wyraźniejszy od tego dzień później i kolejnego. Nie zwariowałam i to nie moja bujna wyobraźnia. Ten cykl raczej nie zdążę z Dupkiem ale mam nadzieje ,że następny mi się uda.Zresztą ten cykl to będą wakacje od starań bo płodne wypadną w nasz wyjazd pod namiot, albo w czasie podróży...skoro wyniki ok, pozostaje mi już w końcu ZAJŚĆ W CIĄŻE:)
natka nadal @ nie widać?
tyśka a jak u Was?
nuśśka co tam w Ciebie
akuku tez sie zastanawiam co u patuśki, może już jest w ciąży:) tyle czasu minęło...
paulinka jak chłopaki?

Hej!

Kasiol dziękuję za gratulacje :* na razie nie mam w planach żadnych podyplomówek, ani tym bardziej doktoratu :-)
@ nadal nie widać, nawet brzuch już przestał pobolewać. Dla świętego spokoju rano zrobiłam test (10 mIU) i negatyw także nic tylko czekać aż wreszcie @ się zdecyduje. Już nawet myślałam czy by się do gina nie wybrać żeby zobaczył co i jak, ale szczerze mówiąc ten tydzień jest koszmarny jeśli chodzi o moje samopoczucie i zwyczajnie nie mam sił ruszyć się z domu.
Co do dupka to on jest i tak na 100% więc możesz spróbować w aptece z tej recepty wykupić nawet jak jest wystawiona wcześniej niż miesiąc temu. Powinni Ci sprzedać bo ten miesiąc liczy się tak naprawdę najbardziej w przypadku leków refundowanych. Ja 2 razy kupowałam dupka po dłuższym czasie od wystawienia recepty i mimo że niby była "przeterminowana" to nie miałam żadnych problemów.
Co do 85% to wynik ładny, mój M. miał coś koło 70% i gin mówił że to naprawdę dobry wynik.

natuś tylko najgorsze to że niedawno ten odpis recepty zutylizowałam:( znaczy podarłam jak sprzątałam w torebce:( aj głupia jaaaaa :-)no trudno poczytam zy moze jest jakiś "domowy" sposób na wzrost progesteronu- może jakaś dieta cud ?
a moze byc tak ,że nie bedziesz miała wcale @ tylko od razu owulacja może nastąpić?

witam

Kasiol, dziś jeszcze raz przeczytałam wyniki twojego męża i brakuje mi dwóch bardzo ważnych parametrów: morfologia (czyli ilość plemnikow prawidłowych) oraz ilość martwych / zywych.
Masz je na wyniku?
Bo czasem pleminkow cała masa i 0% prawidłowych, albo bardzo duzy odsetek martwych .... a wtedy nawet pozostale parametry super, niewiele daja.

U ciebvie te bledziochy to naprawdę sprawa do wyjaśnienia. Oby to było to ;)

reklama
hej hej :)

u mnie po staremu, leci pomalu az za pomalu ;)

kasiol wyniki wygladaja super, ale jak slusznie zaznaczyla tysia - masz podana morfologie ? Ja Ci mowie, ze u Ciebie jest problem z utrzymaniem ciazy, u mnie taki bladzioch zdarzyl sie tylko jeden raz, u Ciebie duzo czesciej wiec powiedz to kochana koniecznie ginowi, a jak ten nie podejdzie do tego powaznie - zmien na innego, bo szkoda zeby to wszystko trwalo tak dluzej, zwlaszcza, ze przyczyna moze byc na prawde latwa do rozwiazania ! :)

akuku widzialam Twoje nowe arcydziela :D piekne !! szkoda ze mieszkasz tak daleko, niedlugo Oli urodziny zamowilabym jeden u Ciebie :rofl2:

natuś @ nadal brak ?? a to Ci wstretna...:wściekła/y: ile juz minelo dokladnie od zabiegu ? Ja bym mimo wszystko kochana przeszla sie do gina bo jesli pamietam minelo juz ponad 6 tygodni prawda ? Moze po prostu Twoj organizm potrzebuje wiecej czasu zeby wrocic no normy nie martw sie :* :tak:

Ja nadal na diecie + cwiczenia, od poczatku, 20maja poszlo 4,3kg :-p moglo byc lepiej, ale raz ze slub byl, dwa Nasz czterodniowy wyjazd na wies wiec pare razy obzarlam sie az nad to :wściekła/y: w tym miesiacu chce wyrownac :happy:

Do góry