reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuska Alex to Aleksander ale nie Olek. Mowimy Alex w przedszkolu tez. Mialam.zmienic w papierach ale za duzo z tym.roboty I zostawimy bo w szkole beda mowic Alex podpisywac tez sie tak moze.. Jedynie dokumenty typu dowod paszport itd.

Victor za to mial byc dziewczynka I jak sie urodzil to przez jakis tydzien nie mial imienie mowilismy dzidzia hehe
No I trzeba bylo akt urodzenia zrobic wiec jest Victor Nicholas.
Mial byc Nicholas
A Alex mial byc Maciej

reklama
Nuska Alex to Aleksander ale nie Olek. Mowimy Alex w przedszkolu tez. Mialam.zmienic w papierach ale za duzo z tym.roboty I zostawimy bo w szkole beda mowic Alex podpisywac tez sie tak moze.. Jedynie dokumenty typu dowod paszport itd.

Victor za to mial byc dziewczynka I jak sie urodzil to przez jakis tydzien nie mial imienie mowilismy dzidzia hehe
No I trzeba bylo akt urodzenia zrobic wiec jest Victor Nicholas.
Mial byc Nicholas
A Alex mial byc Maciej

Moja kuzynka rodzila dwa lata temu, tez chlopczyka - Alexander, ale oni z kolei nie Alex tylko Olus na Niego wolaja :)
Victor bardzo ladne imie na prawde :tak:
Przeszlam na stan totalnego smarkania i lzawienia oczu. Wczoraj wygladalam jakby ktos wyrzadzil mi na prawde nie wiem jaka krzywde, ze ciagle "placze". Łukasz tylko biegal do kuchni i robil herbatki z cytryna, w ciagu godziny oproznilam 1,5l dzbanek :eek: To sie nazywa zywiol...wyjatkowo wredne, zmutowane dziadostwo.

Hej dziewcuszki;-)

Mnie tam wybor papieza nie rajcowal az tak bardzo. Ale cieszy mnie to ze to ktos spoza Europy moze zrobi porzadek w Kurii icalym kosciele.

No ja dzis po @ wreszcie a za tydzien staranaka jesli grzybek minie:sorry:

Ide wcinac sniadanie witaminki,dzis pierwszy dzien z CLO:) I spadam do posredniaka sie podpisac;-)

Też mam w rodzinie Aleksandra i mówią na niego Olek:( Moja siostra dla drugiego dziecka ma wybrane Aleks i Natalia:) Więc już u nas zajęte...

Nuuśka wracaj szybko do zdrowia:)

Bylam w aptece, kupilam ten Oeparol. Drogie cholerstwo. Nie wiem jakim cudem, ale zaluje teraz,ze nie zakupilam go z Tesco, bo tam 30kaps. bylo za 10,99zł a w aptece za 60kaps. zaplacilam 26,60zł i to po 10% znizce bo utargowalam :eek: Wzielam jedna tabletke od razu, nie wiem jest to sens teraz jesli mam juz 4 dzien cyklu ?

Ostatnia edycja:
Tez podoba mi sie bardzo Aleksander- ale w wersji Alex, a wiem że rodzina mówiłaby Olek, w szpitalu był tez chłopczyk Aleksander na którego wołali Olinek ;) fajowo:)
my dla synka mamy już wybrane imie będzie Feliks, Feluś nasz :) bo wydaje mi sie ze dla dziweczynek jest więcej ładnych imion niz dla chłopców, jak Kalina się rodziła( a nie wiedziałam czy to chłopiec czy dziewczynka) to na wszelki wypadek mielismy imie dla chłopca Kajetan, ale z nadzieją , że będzie córa:)

A ja bym chciała Marcela, ale wiem, że Ł się nie zgodzi...:(( Podoba mi się też Antoni ale Antków to teraz pełno, a ja nie lubię jak imię jest za bardzo popularne...:( I jeszcze Jeremi mi się podoba, no i Ksawery. A dla dziewczynki Lilianka:) Ewentualnie Milenka:) W pierwszej piątce jest jeszcze Kalinka, Marika i Maja:) Ale z Mają to samo co z Antkiem...:(

Wiecie co, ja mam Aleksandre, ale w domu tez na Nia mowimy Olek xD Zwlaszcza Łukasz czasami :-D

kasiol imiona dla dziewczynki to bez porownania do chlopcow - wiekszy wybor a co za tym idzie - latwiejszy. My dla dziewczynki mamy juz imie wybrane - bedzie Lena Amelia ale chlopczyk to jak na razie dla mnie czarna magia :eek:

Widzę, że dyskusja o imionach pełną parą :) my jeszcze o tym na poważnie nie myślimy, raczej tylko takie luźne rozmowy w stylu "ładne imię" :)

Nuuuśka, wracaj do zdrowia bo już Ci się ciągnie to choróbsko i ciągnie...! :)

reklama
Widzę, że dyskusja o imionach pełną parą :) my jeszcze o tym na poważnie nie myślimy, raczej tylko takie luźne rozmowy w stylu "ładne imię" :)

Nuuuśka, wracaj do zdrowia bo już Ci się ciągnie to choróbsko i ciągnie...! :)

Mowie Ci, ze to jakies zmutowane dziadostwo jest :eek: troszke lepiej sie dzis czuje, musze wykurowac sie do przyszlego tygodnia bo tydzien pracowty sie zapowiada :)
Powiedzcie mi, czy jezeli dp zaczynaja mi sie od srody, warto przytulanki zaczac juz na "zapas" od poniedzialku ? czy lepiej czekac ?

Do góry