reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Ja też jestem "chodzikowa" i nie mam problemów z kręgosłupem ani wad postawy :) aczkolwiek czy swojemu maluchowi kupimy chodzik to nie wiem... Może bardziej chętnie zdecydujemy się na tzw. jeździk :) taki z oparciem z tyłu, które jest podpórką jak dziecko chce wstać samo z podłogi. A jak chce maluch chodzić to po prostu trzyma się tego oparcia i pcha przed siebie. Lekarz mojej kuzynki powiedział, że takie coś jest lepsze bo nie zmusza dziecka do wyprostowanej pozycji bo jak dziecko chce to po prostu może usiąść :) zresztą jej córa taki miała i wszyscy byli zadowoleni:)

reklama
natka a ty masz juz dziecko bo nie pamietam czy wspominalas? Czy tyo walka o pierwsze? Wybacz jesi gdzies pisalas a ja nie spamietalam:-)

No właśnie też zauważyłam, że większość tutaj stara się o kolejne... :) a Wy się zaczęliście starać od razu po ślubie?

Właśnie byłam u ginekologa i ginekolog jak najbardziej potwierdziła mi ciąże z czego bardzo sie cieszę , dała mi juz witaminki jakie musze brać z kwasem foliowym.I już cos było widać na usg ale mam przyjść dopiero za 2 tyg bo wtedy powinno już być słychać bicie serduszka nie moge się już doczekać.:-):-):-):-D Termin na 16 listopad.:-D

90_natka tak wlasnie pisząc o chodzikach, o te "fajniejsze" chodzilo mi o jezdziki. To na prawde fajne rozwiązanie tak uważam, bo dziecko ma oparcia ale musi się postarać żeby go przepchnąć dalej, wiec pracują i raczki i nozki :)
Tez mam nadzieje, ze w końcu każdej z Nas się uda zafasolkowac uch :/

czekoladka21 gratuluje, na prawde szczesciara z Ciebie :) Zajsc za pierwszym razem oj, to się nazywają owocne staranka :)
A tak z ciekawości zaszlas od razu po braniu anty czy w ogole nigdy ich nie bralas ?

czekoladka odpoczywaj Kochana zeby "Nasz" wspolny maluszek zdrowo sie rozwijal:)

Natka wiesz co od razu po slubie nie bo szykowalismy sie na swoje,i liczylam ze zaraz znajde prace.I dopiero w listopadzie sie zdecydowalismy ze przestaniemy sie zabezpieczac i tak do tej pory juz...

Duzo nas to kosztuje emocjonalnie,wszyscy naciskaja bo mlode malzenstwo i jeszcze dziecka nie ma, w sumie u mnie na wiosce to trzy razy w ciazy bylam:D ludzie maja wyobraznie:-D

Ale mysle ze sie w koncu uda

reklama
Dzis "wywiedzialam" się jeszcze raz u ginki. Bezpieczny dzienny "jadłospis"dla Naszych panow :)
1x Salfazin
1x kwas foliowy
2x witamina C
1x magnez

Najlepiej dodac do tego 1x dziennie L-karnitynę,ale i bez Niej efekty sa bardzo dobre. Kuracja 3-miesieczna, ale efekty powinny być już po pierwszych trzech tygodniach stosowania. I mucosolvan jak najbardziej również możemy podawac, nawet 3xdziennie po 1 lyzce w okresie okoloowulacyjnym (4-5 dni).My również możemy same go zazywac jeżeli zauważymy ze Nasz sluz jest troszkę zbyt gesty :)

Ostatnia edycja:
Do góry