reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka, patu$ka - w końcu musi nam się udać :)

A co do gadania ludzi to Ci powiem patu$ka że często tak jest :) zamiast zająć się własnymi sprawami to się tylko innymi interesują :) my to zawsze mówimy że tacy ludzie chyba mają mało interesujące życie że się cudzym zajmują :D

A ja coraz bardziej denerwuję się jutrem.. Boję się że okaże się że coś jest nie tak skoro @ nadal nie ma... Mimo że mam długie cykle to ten jest masakryczny- nigdy nie miałam tak długiego! Trzymajcie kciuki żebym jutro nie usłyszała jakiejś kiepskiej wiadomości...

reklama
Nuuuśka, patu$ka - w końcu musi nam się udać :)

A co do gadania ludzi to Ci powiem patu$ka że często tak jest :) zamiast zająć się własnymi sprawami to się tylko innymi interesują :) my to zawsze mówimy że tacy ludzie chyba mają mało interesujące życie że się cudzym zajmują :D

A ja coraz bardziej denerwuję się jutrem.. Boję się że okaże się że coś jest nie tak skoro @ nadal nie ma... Mimo że mam długie cykle to ten jest masakryczny- nigdy nie miałam tak długiego! Trzymajcie kciuki żebym jutro nie usłyszała jakiejś kiepskiej wiadomości...

bedzie dobrze! Zobaczysz...Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dzis "wywiedzialam" się jeszcze raz u ginki. Bezpieczny dzienny "jadłospis"dla Naszych panow :)
1x Salfazin
1x kwas foliowy
2x witamina C
1x magnez

Najlepiej dodac do tego 1x dziennie L-karnitynę,ale i bez Niej efekty sa bardzo dobre. Kuracja 3-miesieczna, ale efekty powinny być już po pierwszych trzech tygodniach stosowania. I mucosolvan jak najbardziej również możemy podawac, nawet 3xdziennie po 1 lyzce w okresie okoloowulacyjnym (4-5 dni).My również możemy same go zazywac jeżeli zauważymy ze Nasz sluz jest troszkę zbyt gesty :)

Normalnie pakiet serwis:-D Warto nad tym pomyslec,chyba jutro wykupie pol apteki:szok::-)

Nuuuśka- nie brałam nic jedynie kwas foliowy 3 miesiące, może to przez wiek ja mam 22 a narzeczony 24.Ginekolog była zdziwiona że za pierwszym razem, powiedziała że teraz to jest rzadkość.Nie wiem dlaczego tak jest że jednym się udaje innym nie.:-):-):-)

Nuuuśka- nie brałam nic jedynie kwas foliowy 3 miesiące, może to przez wiek ja mam 22 a narzeczony 24.Ginekolog była zdziwiona że za pierwszym razem, powiedziała że teraz to jest rzadkość.Nie wiem dlaczego tak jest że jednym się udaje innym nie.:-):-):-)

na pewno wiele zależy od nastawienia się do całej tej sytuacji tu chyba najwieksza role gra Nasza glowa i Nasze emocje- często choć się nie chce myśli się o tym, same wmawiamy sobie rozne rzeczy, symptomy ciąży, objawy, a potem nastawiamy się wynik negatywny.
Kiedy bylam w ciąży z Ola, zaliczyłam "wpadke". I to, powiem Wam, ze zaraz po moim "pierwszym razie". Takiego miałam "wspaniałego"faceta...szkoda do tego wracac, ale jak mowie, Olusia to moje, teraz już Nasze bo i Łukasza tez, największe szczęścia, ale im więcej szczęścia tym lepiej, wiec wierze ze już niedługo wszystkie po kolei będziemy się radować jak Ty :-)

patu$ka ja nic już nie mowie, ale ja to już jak wchodzę do mojej apteki, to babeczki tylko się smieja od ucha do ucha :-p
Jeśli pijesz kawke sama tez bierz magnez ale koniecznie z B6. Praktycznie ja z Łukaszem mamy w tej chwili ten sam "jadłospis" (oczywiście z wyjątkiem Salfazinu) tez zazywam folik, 2x dziennie witaminke C i magnez. No i ten oeparol chyba sobie jutro kupie :-DNie będzie to za pozno jak jutro wezme ? bo to będzie 4 dzień cyklu już.
A mucosolvan ginka powiedziała jest bardzo bezpiecznym lekiem, w zastępstwie może być Flegamina albo Guajazyl,ale najlepiej dawac go Naszym przyszłym tatusiom w tym okresie wlasnie okoloowulacyjnym i my tez możemy wtedy go sobie zaaplikować.
Aaaa i bezpośrednio po stosunku nie należy od razu isc siusiu. 20-30minut lezymy, najlepiej z poduszka pod pośladkami, oczywiście w pełni rozluźnione :)

Ostatnia edycja:

he he przez ten wiek? Ja mam 22 a maz 25 lat i jakos poltorej roku nie mozemy zajsc. Mi sie wydaje ze wiek nie gra tu roli... tak jak nuuska napisala psychika i zdrowie. Widzisz moja mama z moja siostra zaliczyla wpadke majac 41 lat to raczej nie wiekiem idzie. Jestes zdrowa,piekna mloda i udalo wam sie:) A teraz najwazniejsze zeby sie maluch rozwijal zdrowo;-)

Też nie sądzę żeby wiek miał aż takie znaczenie bo może mieć ktoś 20 lat i problemy ze zdrowiem, a ktoś inny 40 i łatwo w ciążę zajdzie. Wiek może wpływać moim zdaniem na samą ciążę (wiadomo, im kobieta starsza tym większe prawdopodobieństwo np wad genetycznych), a nie na to czy się uda zaciążyć czy nie :)
Najważniejsze, że Wam się udało, bez względu na to czy spowodował to wiek, stan zdrowia czy po prostu szczęście :)

reklama
Do góry