reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

nuuska ja bralam kwas ale przestalam nawet nie wiem czemu,nie kupilam nastepnego opakowania i tak oooo

gdzie ty kupujesz tak tanio?U nas w tych aptekach tak drogo jest Falvitmama kosztuje 24.90 za 60 tabletek a ty 100 kupilas za niecale 30zl:szok:
a co dor oznicy to takie 9 czy 10 lat robi roznice. Sama wiem p sobie bo moj starszy brat jest 10 lat starszy ode mnie i roznica byla w dzieicnstwie zawsze moj brat byl poszkodowany bo jak rodzice wychodzili musial sie mna zajmowac. teraz jak jestesmy dorosli troche ta roznica sie zatarla kazdy ma rodzine i wiecej tematow. Najgorzej bylo w wieku mlodzienczym gdzie on juz panienki a ja go przez dziorke od klucza podgladalam:) Ah co za czasy...

Kochana ja kupilam u Nas w aptece, zamawiali w hurtowni ale mozesz zamowic nawet taniej przez internet, podaje Ci link gdzie mozesz kupic np :
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu masz cala stronke z Salfazinem :) Na pewno warto, bo szkoda zebys przeplacala, jesli za taka sama cene albo i mniejsza mozesz miec to samo.
paulinka88 a ja nigdy nie bylam za chodzikiem. Ola chowala sie bez Niego, sama nauczyla sie chodzic,bo wielu ortopedow bardzo odradzalo mi zakup chodzika ze wzgledu na ich budowe i fakt, ze bardzo oslabia miesnie nog u dziecka, bo niestety ale te w ktore mozna bylo dziecko "wsadzic" tak miedzy Bogiem a prawda wszystko robily za Nie, nie mowiac juz o tym jak koslawia stopki.
Ale wiem ze teraz sa inne chodziki, ktore dziecko musi pchac, a nie tylko siedzi w srodku i macha nozkami, takie sa kompletnie wedlug mnie bez sensu, mijaja sie z celem. Ja osobiscie odradzam zakup chodzika,chyba ze na prawde znajdziesz jakis sensowny i pomyslowy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ale ten chodzik za wczesnie tez nie jest zdrowy. Bardzo koslawi nozki. Jak za wczesnie sie dziecko do niego wlozy.;-)

jeszcze zapytam dokladnie w drugiej aptece. Jak beda drogie to od razu zamowie na alegro.

ja zamówiłam w doz.pl wczoraj dziś mam do odbioru :) chyba 26 z groszami:)
Kalina też chodzika nie miała bo zaczeła chodzić jak miała 9 miesiecy( za chrzestną podobno) tez czytałam , że krzywi nóżki, ale większośc moich znajomych używa-bo bez przesady ,niewiedomo jak długo dziecko w tym nie siedzi...
ja chciałam różnice 3 lat , ale niestety już zaraz na 4 idzie...siostrze teraz polecam -iść za ciosem:)nie ma to jak kłócić sie o zabawki a później o ciuchy przed wyjściem do szkoły jak my z siostrą:)

kasiol dlatego wlasnie zaluje troszke ze tyle czekalam z decyzja na drugie dziecko,ale trzeba cieszyc sie z tego co jest jak mawiaja, i nie patrzec za siebie. Ola mi codziennie dziure w brzuchu wierci kiedy wreszcie jej ta siostrzyczke urodze,bo ciagle tylko obiecuje i obiecuje :sorry2::sorry2:

Paulinka no wiec jestem :)
zaczelismy sie starac o drugiego dzidziusia bo nasz pierwszy synek byl baaaardzo grzeczny i zaszlam w drugim cyklu staran :D:D ni i jak tylko zaszlam to moj synek zaczal chodzic skakac biegac a ja byllam spiaca na maxa... mdlosci- ale bez wymiotow ... mialam tu tesciowa ktora mi pomogla, wyjachala przed porodem...potem jak sie urodzil Victor bylo ciezko , bardzo ciezko...jak mial 2 miesiace musielismy sie wyprowadzic :( i bylo zarabiscie duzo pracy, niko tu nie mielismy do pomocy ale dalismy rade :)
Powiem tylko tyle ze to byla najlepsza decyzja zeby miec dzieci w podobnym wieku :)

Ja mam vbrata starszego ode mnie o rok i 6 miesiecy i drugi starszy o 5 lat i ten satrszy byl dla mnei zawsze taki opiekunczy bo starszy a co nie duzo starszy, to ja mu jeszce buty wiazalam itd :p

np. moj Alex ma 5 lat i byl dlugo karmiony a jak sam zaczal jesc to Viki tez chcial i tez sam je, Alex sie sam ubiera, to Victorek tez chce (dodam tylko z emoj Viki niziutki jest i wyglada na 1,5-2 lataka :p::p wiec smieszne wyglada taki maluszek :)
wczoraj np. Victorek pokazuje mam ozbacz jak sam ubieram kurtke - Alex mial ubierana do tera, bo sam nie potrafil- nie chcialo mu sie (ale w przedszklolu sobie radzi sam)
no i jak zobaczyl ze Victor ubiera to i Alex sam teraz ubiera hehee

wiec nawzajem sie od siebie ucza :)
Alex jest taki baardzo dokladny i nei lubi nowosci, lubi rywalizacje , lubi pisac rysowac...
A Victor puki co jest taki calusny chlopczyk, wszystkich i wszystko kocha, rysowac to tak nei lubi tylko bazgroli sobie :p
lubi za to spiewac piosenki- a Alex zaczal dopiero nie dawno...
wiec jakby nie moge mowic ze Victor sie szybciej rozwija niz Alex w jego wieku bo Victor kopiuje Alexa a Alex wszystko sii uczyl przy nas.
Fajnie jest miec dzieci w podobbnym wieku :)
jakby nie patrzec trzeba dobrze wychowywac pierwsze bo wtedy przy drugim jest mniej pracy- chodzi o to ze bawiac sie ze starszym uczy wie pewnych zachowan :)

dobra lece do przedszkola po Victorka

jutro lece do pl .
w piatek o 7 rano zrobie sobie te horony .
Czy moge jeszce raz poprosic co zrobic ??
od podstawowych do innych waznych ? nie mam czasu szukac ..i przepraszam ze jeszcze raz pytam :)
ile ten specyfik na spermiki kosztuje ??
buziaki

Akuku zazdroszcze Ci tych dwoch chlopakow, ile musisz miec z Nimi ubawu :-) Alex-a masz Aleksandra czy po prostu Alex ? Viktor mi sie jakos spodobal, ladne imie nie wpadlam na Nie wczesniej, tzn, wczesniej w sensie wyklocania sie z moim Łukaszem o imie dla "jego"chlopczyka.
Do Polski lecisz sama czy wszyscy podrozujecie ?

kasiol dlatego wlasnie zaluje troszke ze tyle czekalam z decyzja na drugie dziecko,ale trzeba cieszyc sie z tego co jest jak mawiaja, i nie patrzec za siebie. Ola mi codziennie dziure w brzuchu wierci kiedy wreszcie jej ta siostrzyczke urodze,bo ciagle tylko obiecuje i obiecuje :sorry2::sorry2:

nuuuuska ja mam to samo-nawet potrafi bluzke mi podnieść i patrzeć, czy "braciszek nóżkami nie wypycha"
ale dokładnie nie ma co żałować , a się starać-tylko tyle możemy:) może Św.Mikołaj "przyniesię" pod choinke dzidzie w tym roku jescze:)jak nie to 2014 rok kolejne nadzieje:)

akuku wesoło masz z chłopakami, nawet sobie ich razem wyobraziłam po twoich opisach:)

Ja jestem chodzikowa i żadnych wad postawy nie mam... Wszystko z umiarem:) Ale prawdą jest, że chodzikowe dzieci stoją na palcach:)

U nas by było jakieś 1,5 roku różicy...:)

reklama
To prawda ze zalezy duzo od dzieci i rodzicow... No a chodzikowe dzieci opieraja caly ciezar ciala na paluszkach niestety i czesto jak za wczesnie wlozone nozki robia sie krzywe.Ale to mi sie wydaje od dziecka jak jest silne na nogach.

Do góry