reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Dzięki dziewczyny:) oby była tylko 14 dni:) Bo jak ja mam mieć 50 dniowy cykl to dziękuję bardzo. Co do długości cykli to wcześniej było 32 dni, rzadziej do 35:) A teraz to mam taki rozstrzał od 12 dni do 72:) i bądź tu mądry..:)

reklama
Patuśka plemniki rodzą się znacznie częściej:) Tylko proces ich powstawania trwa dłużej... Tak więc żeby to były plemniki na witaminkach to musi być te 72 dni, żeby plemniki od A do Z powstały w takich warunkach:) Te plemniki, które mąż Ci " zaaplikuje" za tydzień czy dwa to będą plemniki, które zaczęły się tworzyć jeszcze przed podaniem witamin. Te które będą za 2,5 miesiąca to będą na pewno te które są wzmocnione witaminami od początku... Teraz trochę jaśniej to ujęłam?:))

patu$ka ja osobiscie nigdy sie w ten temat nie wglebialam, ale nie powiem, oczy mi wyszly na wierzch troche jak doczytalam sie tych 72dni.Ale ginka potwierdzila, tyle dokladnie trwa pelny proces spermarogenezy. Chcialo by sie to przyspieszyc, ale niestety niektorych rzeczy nie da sie ulepszyc od razu a szkoda :sorry2:
U Nas tez zimno i mrozno. Snieg padal w nocy jak jest teraz nie wiem nawet, nie patrzylam za okno. Ja na dodatek dalej zakatarzona, zasmarkana, do tego jeszcze dzis oczy zaczely mi lzawic takze cacy do wiwatu /;
Patu$ka a Łukaszowi dajesz folik?

paulinka88 zmodyfikowane witaminkami :)Zaluje tylko, ze wczesniej tego nie wiedzialam - wczesniej kupilabym ten specyfik a tak to w razie wu(...) to trzy miesiace w plecy :baffled:

to wychodzi na to , że plemniczek z której powstała moja ukochana córeczka- był tworzony w czasie gdy mój A. palił nałogowo... imprezował, dopiero co wrócił z cięzkiej pracy na obczyźnie-gdzie nie jadł regularnie,nie dbał o siebie -witaminowo, a na dodatek w czasie wzmorzonego stresu a nawet lekkiej depresji ze zdeżeniem się z Polską rzeczywistością ( no i bez pracy) a mam MEGA CÓRKE :)
za to teraz praca jest, palenie już 5 rok wolny od nałogu:) nowe hobby sport-wspinanie się:) witaminy :) dieta zgodnie z mądrą książką dla sportowców:)
jedyny stres to ciągłe pytania pyskola, kiedy w końcu mama urodzi mi braciszka:)
hmmmmmmmmm

co do wiosny:) ma byc już na bank w poniedziałek,odliczam dni:)

to wychodzi na to , że plemniczek z której powstała moja ukochana córeczka- był tworzony w czasie gdy mój A. palił nałogowo... imprezował, dopiero co wrócił z cięzkiej pracy na obczyźnie-gdzie nie jadł regularnie,nie dbał o siebie -witaminowo, a na dodatek w czasie wzmorzonego stresu a nawet lekkiej depresji ze zdeżeniem się z Polską rzeczywistością ( no i bez pracy) a mam MEGA CÓRKE :)
za to teraz praca jest, palenie już 5 rok wolny od nałogu:) nowe hobby sport-wspinanie się:) witaminy :) dieta zgodnie z mądrą książką dla sportowców:)
jedyny stres to ciągłe pytania pyskola, kiedy w końcu mama urodzi mi braciszka:)
hmmmmmmmmm

co do wiosny:) ma byc już na bank w poniedziałek,odliczam dni:)

heheh kasiol to ja sie lepiej w ogole nie wypowiadam z jakich Olka powstala :X Ale zdrowa od poczatku, widzisz na to chyba nie ma jednej metody, kiedys nie bylo nic, zadnych badan, witamin, specyfikow, a kobiety zachodzily w ciaze, rodzily dzieci i bylo to naturalne, wrecz na porzadku dziennym ? a teraz ? Coraz wiecej par ma problem z zajsciem w ciaze, coraz wiecej kobiet roni albo ma zagrozone ciaze :-( Nie wiem czy wynika to z ogolej struktury Naszego Panstwa, powietrza, stresu, zlego odzywania sie , ale czasem wydaje mi sie ze jak tak dalej bedzie to za kilkadziesiat lat dzieci bedzie tak malo,ze nie beda potrzebne przedszkola ani zlobki,ktorych juz dzis jest jak na lekarstwo :/

patu$ka podawaj mu i sama bierz Kochana, mi ginka zalecila i przylozyla nacisk na to, zeby i on bral a wczoraj powiedziala mi wlasnie ze cynk+kwas foliowy to mikstura ze sie tak wyraze poprawiajaca ogolny stan plemnikow nawet o 75%. Acha i zaplacilam za opakowanie 100tabl. 29,50zł :)

Ostatnia edycja:
Kasiol to może trzeba wrócić to starego trybu życia i plemniki super będą:)))))))))))

Mó łobuz poszedł spać:) Na śniadanie zjadł 2 parówki i babcia przyniosła mu talerz zupy!! Butlą herbatki popił i nie ma dziecka:) A ciężki się z dnia na dzień taki robi, że podnieść go nie będę mogła już niedługo...Wiecie ja się tak czasami zastanawiam jak to by było jakby się w końcu udało... Mikuś szkudnik mały się robi, wszędzie go pełno, a w ciąży spać się chce i jak tu to pogodzić... Akuku by mi się przydała, bo ona ma takie doświadczenia:)

Kasiol to może trzeba wrócić to starego trybu życia i plemniki super będą:)))))))))))

Mó łobuz poszedł spać:) Na śniadanie zjadł 2 parówki i babcia przyniosła mu talerz zupy!! Butlą herbatki popił i nie ma dziecka:) A ciężki się z dnia na dzień taki robi, że podnieść go nie będę mogła już niedługo...Wiecie ja się tak czasami zastanawiam jak to by było jakby się w końcu udało... Mikuś szkudnik mały się robi, wszędzie go pełno, a w ciąży spać się chce i jak tu to pogodzić... Akuku by mi się przydała, bo ona ma takie doświadczenia:)

Jak by to bylo ? - cudownie:-):-) dwojka dzieciaczkow w tym samym wieku prawie, oj zazdrzoszcze Wam tego troszke, bo miedzy Ola a druga dzidzia bedzie w najlepszym razie 9lat roznicy:-( Troszke duzo, wiem,ze kiedy ta roznica sie wyrowna, ale na razie mnie to troche przeraza jak o tym, mysle.

nuuska ja bralam kwas ale przestalam nawet nie wiem czemu,nie kupilam nastepnego opakowania i tak oooo

gdzie ty kupujesz tak tanio?U nas w tych aptekach tak drogo jest Falvitmama kosztuje 24.90 za 60 tabletek a ty 100 kupilas za niecale 30zl:szok:

a co dor oznicy to takie 9 czy 10 lat robi roznice. Sama wiem p sobie bo moj starszy brat jest 10 lat starszy ode mnie i roznica byla w dzieicnstwie zawsze moj brat byl poszkodowany bo jak rodzice wychodzili musial sie mna zajmowac. teraz jak jestesmy dorosli troche ta roznica sie zatarla kazdy ma rodzine i wiecej tematow. Najgorzej bylo w wieku mlodzienczym gdzie on juz panienki a ja go przez dziorke od klucza podgladalam:) Ah co za czasy...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
He he małe różnice wieku są bardzo fajne:) między mną i siostrą jest 14 miesięcy i zawsze byłyśmy jak bliźniaczki:)

Martwi mnie też to, że niedługo trzeba będzie go prowadzać, bo ostro się za chodzenie bierze... Dziękuję Bogu za człowieka, który wymyślił chodzik:)))

Do góry