reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

natka niestety owu mialam w 14 dc a tempka pokrecona ;/ zresztą i tak podczas brania antybiotyku więc nie ma szans najmniejszych

natka a termin porodu chociaż ustalili? listopad?
paulinka ale teraz już dolegliwości mijają?
nuśśka co tam u Ciebie?

reklama
Witam wieczornie ;)

Dziewczyny, wg mnie trzymajcie się terminu OM. Na USG wystarczy ze lekarz źle cos zmierzy i jest przeklamanie. Ja z Aguska w ciazy trzymalam sie terminu OM , zreszta lekarz tez na tym sie opierał, i urodzilam idealnie w terminie.

Kasiol - twoja tempka wariuje .... a moze to spadek przed owu?

Nuuska a jak u ciebie?

hej
tyśka ja za to urodziłam idealnie z datą pierwszego usg:)-ale to niedawno dopiero odkryłam:) a 5 dni po terminie-choć lekarz twierdził ,że więcej musiało być niż 5 dni:) co do ovu spadek jest ale przed spadkiem musi byc min 3 niższe tempki a po 3 wyższe, a te temperatury wszystkie oprócz tego spadku są w przedziale moich z drugiej fazy :) juz nie raz mi sie zdarza taki spadek jednodniowy w drugiej fazie-moze byc to niedobór progesteronu-a tego nie brałam w tym cyklu bo sensu nie widziałam po ilości staranek, a owu było 14 dc, a ze w tym okresie była jedna tempka zaburzona wskazuje na 12 :)
ja dzis dentyste na 11,30 mam i musze sie z pracy na tą miłą chwile wyrwać:(

Ja tam się trzymam terminu z OM, bo na każdym kolejnym coraz wyższa ciąża mi wychodzi:) A to dlatego, że mały ma się podobno duży urodzić...
Widziałam wykresik Kasiola... Ten spadek to mi obiecująco wygląda, ale skoro Kasia mówi, że nie ma szans to się nie nakręcam:)
Jeszcze lecę Nuuśkę podejrzeć:)

Hej :-)

Kasiol według OM termin mam 2 listopada, według usg na razie 9 listopada :-) tak czy siak w okolicach naszej rocznicy ślubu ;-)
A co to Ciebie to i tak trzymam kciuki :-):tak:

hej hej :)

tysia ja juz kochana wiekszosc suplementow odstawilam, teraz lykam same podstawowe witaminy, od przyszlego miesiaca chce odstawic estrofem na jeden cykl zeby zobaczyc jaka bedzie roznica, z tym ze jak pisze paulinka czesc nich jak np euthyrox, estrofem czy magnez musze lykac i tak kolko sie zamyka :/ W poprzednim tygodniu badalam sod, potas i magnez w zwiazku z tym, ze chcialam zobaczyc jak wplywa suplementacja na nie, i powiem Ci, ze magnez mam ciagle w dolnej granicy, prawdopodobnie w ogole sie nie wchlania, badz zbyt szybko wyplukuje z organizmu eh..
A cykle, one byly normalne zaraz na poczatku po odstawieniu anty, potem kiedy ginka wykryla torbiel, potem miesniaka, zaczely sie knocic, wydluzac, wiem ze miesniak moze miec na to wplyw,choc tez nie powinien miec duzego bo sam nie jest duzy. U mnie glownym powodem wydluzania cykli jest estrofem, tyle ze teraz przyjmuje go w najmniejszej dawce ( 1mg dziennie, wczesniej bralam po 6mg dziennie ) i nadal jest to samo, mam swiadomosc ze odstawienie go tez nie pomoze, bo mam bardzo duzy niedobor estradiolu :zawstydzona/y: w okresie gdzie minimalnie powinien wynosic 200 na jeden pecherzyk u mnie po suplementacji wyniosl zaledwie 100 i tak to wyglada...kiszka :-(

natka to juz 10tc ??? matko jak ten czas leci !!

paulinka podejrzalas ?? :-) tempka ladniejsza, wczoraj byl pik wieczorem wiec podejrzewam ze jesli pecherzyk peknie,to owu dzis, najdalej jutro rano.

kasiol kochana a ja uwazam ze mimo wszystko moe sie udac :tak:serducho bylo w okresie plodnym wiec moz akurat zaskoczy, tempka wcale nie jest taka zla :happy:

Nuuuśka wreszcie pik!! Mam nadzieję że pęcherzyk ładnie pęknie a nie zrobi znowu psikusa :-)
Kurcze, myślisz że to ten mięśniak takie cyrki wywołuje? W sumie tak jak piszesz jest niewielki... Ciekawe co gin zdecyduje- czy go usuwać czy nie.

Paulinka a my mamy 3 listopada rocznicę :-)

reklama
Do góry