reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej dziewczynki :*

Ja jestem wykończona- ostatni tydzień w pracy to była masakra, nadgodziny i kupa roboty, w weekend zjazd i egzamin a dziś znowu od rana praca. Brak mi sił, brak mi snu i ogólnie jestem jakaś taka do bani...
Odebrałam dziś wyniki badań i mam pytanie- czy któraś z Was wie czym się różnią przeciwciała na toxoplazmozę typ IgG a IgM? Na szczęście w piątek wizyta i gin zapewne rozwieje moje wątpliwości ale może wcześniej któraś z Was mi odpowie :-)

Akuku masakra, współczuję takiego dnia. Nie wiem co bym zrobiła jakby to mnie spotkało... Ale szczęście że wszystko dobrze się skończyło :-)

Paulinka popieram dziewczyny- odseparowanie chłopców od siebie na pewno nie jest dobrym pomysłem. Ważne żebyś Mikołajowi pokazywała gdzie są granice zabawy czy przytulania z małym :-)

Nuuuśka ale jak to pozwalniały- nie zatrudnili nikogo na ich miejsce? Robisz dwie zmiany dziennie??
Kiedy masz jakąś wizytę u gin? Może przydałoby się podejrzeć co tam się dzieje w środku... Ciekawe co się stało że od pewnego czasu masz tak późne owulacje, co mogło to spowodować...

reklama
Nuuuska - a który dzien cyklu? IU gdzie sie podzialy te wasze fajne wykresy? dlaczedo teraz takie dziwne? Nie umiem ich czytac ;/
Natka dobrze pisze - dobrze byloby podejrzec co sie dzieje.

Tysia ten serwis z naszymi starymi wykresami - enpr.pl został zamknięty i musiałyśmy się przenieść na ovufrien a on niestety nie jest zbyt przejrzysty :-(

natka nie kochana, robie na swojej zmianie, jestem sama, kupe roboty kurcze i strach myslec co bedzie dalej...:no: wizytke u gina mam wlasnie nie wiem kiedy,z tego wszystkiego nie zadzwonilam do Niego, ale kazal sie pojawic po badaniach Ł. zapisalam go na 14-go kwietnia, i w tym samym tygodniu chcialabym od razu dostac sie do gina. Nie wiem co sie dzieje, na prawde nie wiem, zaluje ze ta wizyte u endo mam tak pozno, bo moze tu tez w gre wchodzi FT4 ( jesli ono jest zaburzone to prawdopodobnie wplywa na estradiol ), do tego jak sie okazalo moj wysoki cholesterol wplywa na Niego, bo estradiol powstaje z cholesterolu ( szok, nie wiedzialam !! ) a mam go powyzej normy, bo ta jest do 200 a ja mam 205. Pewnie ze to niewiele podwyzszone, ale jednak, a jak na moj wiek to kurcze za duzo :-(

tysia Ty wiesz ze ja nie wiem ? chyba 22, musze spojrzec na wykres. W zeszlym cyklu mialam owulacje w 25dc, dwa cykle temu w 27dc :no:poknocilo sie to strasznie.

hej
pamietam jak siostra czekała na te wyniki, nie pamietam norm ale mocno podwyzszone swiadczy o świerzym zkarzeniu i leki są niezbędne, ona miała przeciwciała w normie ( przebyta czy cos takiego)
akuku dobrze ze szybo zareagowałaś, takie sytuacje mogą sie powtarzać, chłopcy mogą próbowac małego podnosić... moja Kali próbowała ostatnio po kryjomu Staśka podnieść-ale na szczescie on waży prawie tyle co ona i dała za wygraną:)
nuśśka moze późna owulacja poprawi twoje endo:)właśnie sie kiedys zasatanawiałam czy masz już tą nową pracownicę, masakra , a jak widza ze ogarniasz to pewnie sie za bardzo o nia nie starają;/
tyśka nie skusisz się na wykresik:)
ja od wczoraj biorę kwas mlekowy jakiś wynalazek na 7 dni w aplikatorach śmiesznych-miałam brac bo antybiotyku, i dziś drastycznie spadła tempka;) a wiecie co najsmieszniejsze-ze na ulotce napisali ze nie stosowac przy staraniach o dziecko bo ph jest nie dobre w tym okresie dla plemników, a kiedys ginka właśnie iladian ( chyba właśnie z kwasem mlekowym) kazała co drugi dzien stosowac i nic o tym nie wspomniała ze ph niekorzystne dla plemniorów!:) ahh:(
do jutra dziewczyny

reklama
Nuuuuska - masakra z tymi twoimi cyklami. A owu tak pozno masz stwierdzona przez gina czy tylko testy wychdoza pozytywne? Czy ja dobrze pamietam ze na poczatku staranek mialas normalnie owu ?Kurcze, czasem mam wrazenie ze moze pomogloby odstawienie wszystkich suplementów, leków i pozwolenie aby organizm ze 3 m-ce odpoczal od tego wszystkiego. Nie przyszlo ci to do glowy?

Kasiol - ja na wykresik sie nie skusze, bo by mnie tylko stersowal. Praktycznie codziennie wstaje w nocy, albo nad ranem. Nauczylam sie ze jak sie przebudze to ide zobaczyc czy aguska sie nie rozkryla i zeby ja przykryc. Albo siku albo mala wola zebym z nia spala .... Wiec mialabym non stop zaburzona ta tempkle.

W tym cyklu miałam zaczac pic ziółka ale wczoraj juz zdazylam zapomniec ..... hehe, takze tak to u mnie jest.

Paulinka - rany, to juz 30 tydzien. Ale ten czas leci .... Szok.

A własnie, sprawdzilo sie ze w tych samych odstepach czasu byly kolejne ciąże na naszym wątku? Pamietacie? Sprawdzilo sie przy natce?

spadam popracowac, zanim mnie wniosenny len dopadnie ;)

Do góry