reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
wkurzył to mało powiedziane, tak jak chciałam odstwiłam wczoraj leki, ale mój m. nie miał ochoty ( niby brzuch go bolał) to sie wkurzyłam i wziełam kolejną globulkę, mam już tego dość,nie mam zamiaru błagac go o sex! to co było wyjasniane dwa miesiące temu znów wróciło-i po co te obietnice? dla niego to tylko pech-bo co on poradzi ze go brzuch boli,a dla mnie jego brak poświeceń i egoizm. Cykl stracony bo juz na bank po owulacji 13/14 a dzis juz 36,60 czyli druga faza:(

Kasiol, dla mnie jakos ciezko sobie wyobrazic ze facet nie ma ochoty ;) Owszem jak G wraca pozno z budowy to czasem nic tylko kladzie sie spac i natychmiast usypia, ale rzadko jest az tak zmeczony ;)
Kasiol, a on musi wiedziec kiedy owu masz?

tyśka on sie tłumaczył ze go jelita bolą... a o owu nie wie , tylko w tym miesiacu wiedział ze odstawiam tabletki na ten ostatni moment.
Mnie wkurzyło to ,że ja moge sie poświęcać, a on ma wszystko gdzieś, tak po owu do 4 dni przed @ miałam nadzieje -humor dobry a teraz czuje sie jakbym miała miec 2 tygodniową @ i juz mam doła jak przy niej.Ja mam chyba depresje-bo reaguje na to zbyt emocjonalnie, od wczoraj nie moge powstrzymac łez.
Wogóle nie obchodzi mnie ze go brzuch boli-skoro dziś w pracy z bólem może siedzieć! Jestem wredna i opryskliwa, dzis usłyszął tyle przykrych rzeczy ze szok.Właśnie jest u lekarza.Z jakiej racji tylko ja mam sie tak czuć? A on radosny i szczęśliwy!

kasiol u jakiego lekarza kochana ?

Mnie sie wydaje ze powinnas z Nim na prawde porozmawiac na powaznie, bo to nie moze tak byc jak piszesz, ze Ty sie poswiecasz a on ma to wszystkio gdzies. Ze wymysla wymowki zeby tylko nie isc do lozka...eh ja rozumiem kobiety ale facet ? zeby gadal cos takiego ??
Normalnie sama bym mu chyba nawtykala gdybym mogla :no:

Kasiol ojjj wiem co przezywasz mi tez tak nie raz m zafundowal 2 tyg czekania na @ .ehh faceci ..I tez a to go brzuch bolal...a to do pozna siedzial I jakis mecz ogladal itd... oni sa plodni kazdy dzien na okraglo my nie I nie wiem czym mysla ze nie otrafia tego zrozumiec...a potem dwa dni poziej pytal to co robimy bobaska...nosz kurna... chyba dziecku wiecej wytlumaczyc moglam heh.
Kasiol ja tez z wkurzenia na m potafilam plakac przez kilka dni...cierplkwosci Ci zycze.

Moj Alex dwa dni temu dostal goraczki prawie 40 stopni..bylismy wieczorem w szpitalu..na drugi dzien u lekarza I puki co walczy sam bez anybiotyku..

Moj m mnie wczoraj wkurzyl bo jak on w nocy pracuje to w dzien spi I ok... ale ja w dzien pracuje moze niezarobkowo ale jednak..potem w nocy tez bez snu bo oklady robilam Alexowi..I znowu caly dzien na wysokich obrotavh...do tego cwuczen nie odpuszczam bo jak zrobie to raz to bedzie po ptakach..a on przyszedl z pracy I zamiast isc spac zeby mi pomoc pozniej to siedzial 5 godzin..dobrze ze to ostatnie4 nocki... czasem mam wrazenie ze mysli o sobie tylko bo on w nocy pracuje wrrr. Przyjdzie w ciszy spokoju zje pooglada tv a potem spac a ja musze dzieci wiecznie uciszacvzeby mogl spac... a potem sama z szykowaniem ich do snu.. a on jkaby zapomnial ile roboty jest przy nich..ahh pomarudzilam.

Aaa Emil od kilku dni bawi sie zabawkami na macie I dzis zobaczyl sie w lusterku na macie I sie tak slodko do siebie usmiechal..

Kasiol kurczę, rozumiem jak się czujesz, bo też miewaliśmy z M takie cykle, gdzie w te najważniejsze dni coś było nie tak... Ale musisz być silna! Porozmawiajcie na spokojnie, szczerze i bez wyrzutów- czy on naprawdę chce tego dziecka. Powiedz mu to co napisałaś nam- że czujesz że Ty się poświęcasz a on wydaje się być na to wszystko obojętny. Mam nadzieję że wszystko sobie wyjaśnicie i że się wszystko dobrze poukłada :* będzie dobrze:*

Akuku a co M. dalej planuje jak skończy mu się ta praca? Ma już coś na oku? A jak to u Was jest z urlopem macierzyńskim? Ile możesz jeszcze siedzieć w domku z Emilkiem?

hej
akuku kurcze jesteś moim wzorem i motywacją:) powinnaś dostać medal od twojego m. za twoją prace! 40 temp bez antybiotyku, raz nam sie tez udało-ale lekarka kazala zrobic wyniki krwi-były dobre to próbowała i sie udało:) trzymam kciuki za Alexa:)

co do m. dostał sierowanie do chirurga po skierowanie na kolanoskopie czy to drugie badanie, podejrzewa wrzody... ale w sumie sama jestem ciekawa co tam znajdą, on am czesto problemy z jelitami, brzuchem,mało je... jest mega chudy...
co nie tłumaczy jego zachowania, ja nadal jestem dla niego wredna i okropna, nuska co mi po tych rozmowach jak co innego gada co innego robi :( a ja oczy mam spuchniete i szczypią i nie potrafie sie uspokoić,mam doła ,ale koniec o mnie
nuśśka dalej testy ovu nic nie wskazują?znow idzie w kierunku późnej owulacji... w sumie chyba dobrze bo endo urosnie tak?

Natka szuka pracy jako kierowca..ale ciezko jest... bo chca za niska stawke kierowce I zeby np. Kopal dziury...albo dzwigal... itd

reklama
kasiol nie wiem do konca powiem Ci co sie dzieje, robilam wczoraj badania krwi, poziom estradiolu wskazuje na to, ze ani jeden pecherzyk nie jest jeszcze dojrzaly - bo wartosc przyjmuje sie 200 na jeden a u mnie wczoraj wynosila zaledwie 100, gdzie sama moja naturalna jest na pewno nizsza bo przyjmuje estradiol w malej dawce wiec on sam na pewno podniosl troche poziom hormonu. Musze zadzwonic do gina, spytac co on o tym sadzi bo widac, ze problem z estradiolem jest na prawde duzy eh jesli w 19dc jesli nie bylo owulacji i znowu szykuje sie cykl 40+.
Zobaczymy jak reszta badanek, tsh jest na szczescie ladne.
Jesli Twoj M. ma podejrzenie wrzodow, to bardziej gastroskopie sie wykonuje,kolonoskopie glownie jesli chodzi o sprawy jelitowe. Nie znosze tego badania :zawstydzona/y:,tez kiedys mialam sobie robic, ale zrezygnowalam.

Do góry